Okul Ödev Yorum Lütfen...

Ali DANIŞAN

Bronz Üye
Bronz Üye
Tepki
312
Sizce hangisi daha iyi, iyi olmuşmu, ne değişiklik yapsam daha iyi olur okul ödevim '' çernobil in sırları '' yorumlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler...
:grafikerler: :grafikerler: :grafikerler: :grafikerler:

lagrima

Üye
Tepki
1
tabi şahsi fikrim ama ben alttakini daha çok beğendim bir de yazım hataları rahatsız etti beni emeğine sağlık:)

Emre DEMİRCİ

Bronz Üye
Bronz Üye
Tepki
89
ödevin çernobilin sırları adında bir film afişimi hazırlamak?

ben üsttekini beğendim alttakide güzel ama daha çok wallpaper havası var onda.

üstteki afişin yazım hataları var göze çok batıyor onları kesinlikle düzelt ve korkuyu hissedeceksiniz cümlesi neredeyse afişin üst sınırıyla bir olmuş göz tırmalıyor biraz aşağıya indir ve bayan resmi etkileyici değil daha etkileyici bi resim bul oraya benim görüşlerim böyle.

gezegen

Üye
Tepki
16
Söylenenlere ek olarak: Kullandığın fontun gerçek küçük başharfleri yoksa, zorunlu olmadıkça, bu türden bir küçük başharfler görüntüsü vermek tipografik cinayet. Bu cinayet, harfleri, belirli bir punto büyüklüğünün %70-80 arası bir düzeye çekilmesine yakıştırılıyor. Senin en azından %50'ye küçültüğün dikkate alınırsa, tipografik katliam işlemişsin. Şaka bir yana, K ve O'nun, H ve İ'nin kalınlıklarına bir daha bak, senin de içine sinmeyecek.

Ali DANIŞAN

Bronz Üye
Bronz Üye
Tepki
312
gerçek küçük harfleri var ama benim gözüme böle daha şık geldi yani göze geliyor o yüzden baş harflerinin punto değerini 60 yaptım öbürlerininkini 30 yaptım şimdi kalınlıklarına demişsin ben kalınlığıyla inceliyiğle bi oynama yapmadım yani benim verdiğim puntoya göre kendisi ayarlıyo,şimdi yapmam gereken punto değerlerini eşitlemekmi ? k.b tam olarak neyi değiştirmem gerekiyor ?

gezegen

Üye
Tepki
16
Bahsettiğim harflerin kalınlıklarında oynama yapmadığını biliyorum. Dedim ya, iki punto değeri arasındaki fark, aynı zamanda harflerin kalınlıkları arasındaki fark. Başka bir deyişle, bir harfi belli bir punto değerinde tutup bir sonrakini bu değerin belli bir yüzdesine düşürmek, senin örneğinde %50 bu, kendiliğinden o görüntüyü oluşturuyor. Senin çalışmanda K ile takip eden diğer harfler, H ile takip eden diğer harflerin verdiği görüntü gibi.

Bu arada gerçek küçük başharflerden (true small capitals) sözetmiştim; a, b, c gibi billindik küçük harflerden değil. Bir ekran görüntü hazırladım. Ücretsiz Crimson fontunu kullandım örnekte. Bu fontun gerçek küçük başharfleri var.

Yukarı Alt