- Tepki
- 192
Merhaba arkadaşlar ;
Yabancı bir tutorial sitesinde gördüğüm bir çalışmayı ben kendi anlatımımla türkçeleştirdim.Umarım işinize yarar..
Photoshop programını başlangıç seviyesinde kullanan arkadaşlar için 30 dk. lık bir çalışma olacaktır.Haydi başlayalım
Öncelikle CTRL+O ile aşağıda sizlerle paylaştığım, çalışmanın arka planı olarak kullanacağımız dosyayı çağırıyoruz.
Arka planımızı açtıktan sonra, şeker kıvamına en yakın fontumuzu seçip istediğimiz yazıyı yazıyoruz.Ben elimdeki fontlardan Casual fontunu kullandım.
Layerlarımızın altında yer alan fx e tıklayıp Blending options menümüzü açıyoruz.
Önce yazımıza bir gölge verelim
Pattern overlay alt menüsüne gelip dalgalı dokumuzu seçiyor ve yazımıza uyguluyoruz.
Pattern dosyamızı aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.
buradan indirebilirsiniz
Şimdi gradient overlay veriyoruz yazımıza
Bevel and Emboss alt menüsünden aşağıdaki ayarları yapıyoruz.
Şimdi yazımıza color overlay verelim
Ve sırasıyla aşağıdaki görsellerdeki işlemleri uygulayalım
İnner Shadow
İnner Glow
Outer Glow
Ardından Stroke alt menüsüne geliyoruz ve orada kenar çizgilerine gradient veriyoruz.
Gradient verirken kullanacağınız renkler görsel üzerinde belirtilmiştir.
Ve yazımızın son hali Nasıl da şeker gibi oldu değil mi ?
İyi çalışmalar
Yabancı bir tutorial sitesinde gördüğüm bir çalışmayı ben kendi anlatımımla türkçeleştirdim.Umarım işinize yarar..
Photoshop programını başlangıç seviyesinde kullanan arkadaşlar için 30 dk. lık bir çalışma olacaktır.Haydi başlayalım
Öncelikle CTRL+O ile aşağıda sizlerle paylaştığım, çalışmanın arka planı olarak kullanacağımız dosyayı çağırıyoruz.
Arka planımızı açtıktan sonra, şeker kıvamına en yakın fontumuzu seçip istediğimiz yazıyı yazıyoruz.Ben elimdeki fontlardan Casual fontunu kullandım.
Layerlarımızın altında yer alan fx e tıklayıp Blending options menümüzü açıyoruz.
Önce yazımıza bir gölge verelim
Pattern overlay alt menüsüne gelip dalgalı dokumuzu seçiyor ve yazımıza uyguluyoruz.
Pattern dosyamızı aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.
buradan indirebilirsiniz
Şimdi gradient overlay veriyoruz yazımıza
Bevel and Emboss alt menüsünden aşağıdaki ayarları yapıyoruz.
Şimdi yazımıza color overlay verelim
Ve sırasıyla aşağıdaki görsellerdeki işlemleri uygulayalım
İnner Shadow
İnner Glow
Outer Glow
Ardından Stroke alt menüsüne geliyoruz ve orada kenar çizgilerine gradient veriyoruz.
Gradient verirken kullanacağınız renkler görsel üzerinde belirtilmiştir.
Ve yazımızın son hali Nasıl da şeker gibi oldu değil mi ?
İyi çalışmalar