photoshopta dekupe yapıp corele almak

SNSİZ

Üye
Tepki
1
arkadaşlar corelde herhangi bir nesneyi dekupe ettikten sonra layerlı şekilde yani dekupeli photoshopa alabiliyoruz aynı işlemi photoshopta yapabiliyormuyuz photoshoptan dekupeli bir birşekilde corele alabiliyormuyuz yardımcı olurmusunuz :eek:

Tepki
74
Tabiiki yapabiliyoruz.

PS'de path'li dosyanızı eps olarak kaydettikten sonra CD'de bunu import etmelisiniz. Path'i clipping path yapmayı unutmayınız.
Eğer layer'lar şeklinde CD'ye atmak istiyorsanız, PS'de oluşturduğunuz çoklu layer içeren dosyanızı PSD olarak kaydediniz. CD'de dosyayı import ettiğinizde group olarak gelecektir. Ungroup yaparak layer'lara ayrı ayrı ulaşabilirsiniz.
Ayrıca hem dekupe, hem de layer'lı olarak getirmek istiyorsanız, PS'de yaptığınız path'i ilgili layere mask olarak oluşturursanız, hem layerler bağımsız olarak gelecektir, hem de dekupajınız ilgili layerde gelecektir.

T.Ö.

SNSİZ

Üye
Tepki
1
Tuncer bey yardımınız için teşekkür ederim ama ben bilmediğimden sanırım yapamadım path konusunu anlatırmısınız bana rica etsem :confused:

SNSİZ

Üye
Tepki
1
Tuncer bey siz çok güzel anlatmışsınız sizin yaptığınızın aynısını yapıyorum ama ben corelde açtığım zaman resim siyah beyaz ve bozuk çıkıyor corel 12 yi kullanıyorum programlamı alakası var anlamadım bir türlü yinede yardımlarınız için tşk ederim

SNSİZ

Üye
Tepki
1
8 bit olarak kaydetmediğim için resim siyah beyaz çıkıyormuş ama resim hala bozuk geliyor bu neden kaynaklanıyor olabilir acaba ?

Tepki
74
Evet, 8bit olarak seçmelisiniz. Ayrıca Corel Draw'da import ederken gelen pencerede "import is editable" düğmesi seçili olmalıdır. Ama bu düğmenin Corel12' olduğundan emin değilim.
T.Ö.

SNSİZ

Üye
Tepki
1
sanırım sizin izlediğiniz yöntemde corel formatlarında fark ediyor ama yinede çok teşekkür ederim yardımlarınız için ben biraz nette araştırdım corel 12 kullanan arkadaşlar için;

arkadaşlar seçili hale getirdiğimiz nesneyi yeni açtığımız sayfaya alıyoruz (background contects bölümü transparan olması gerekiyor)daha sonra psd olarak kaydediyoruz geriye kalan tek şey corelde import etmek :)

Yukarı Alt