Photoshopta resim boyutu hakkında yardım

esrakara

Üye
Tepki
0
Arkadaşlar internetten indirdiğim jpg bir resim vardı onu freehandde kullanabilmak için önce photoshopta tif e çevirdim fakat hala bozuk geliyo yani resmin boyutu gayet büyük fakat resim içerisindeki nesneler çok kötü ve bozuk çıkıyo.Bu sorunu çözmek için ne yapmalıyım??Lütfen bi çözüm önerin...

GÜNEL AYVACI

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Tepki
7
Emin değilim ama, Photoshop'ta aç jpg i,
File-"Save for web" seçeneği ile PNG -24 olarak kaydet.
Bir de böyle dene bakalım.
Not - Sağ üst köşede "Preset" yazan yerden PNG-24 yapacaksın.

Threebudha

Uzman Üye
Uzman Üye
Tepki
17
@esrakara

Resmin büyük olması kaliteli olması anlamına gelmiyor ne yazık ki. Her ne kadar genel referans DPI değerleri alınıyor olsada görsellerde esas referans PPI'dır. PPI kısmı düşük ise DPI ne kadar yüksek olursa olsun resim kaliteniz kötü olacaktır tavsiyem internetten resim ararken (google'dan aradığınızı varsayıyorum) görsel kısmında boyut tanımlamasını "Büyük" olarak seçin bu şekilde resmi kullanabilme şansınız daha fazla olacaktır.

esrakara

Üye
Tepki
0
@Threebudha

dediğiniz şekilde büyük olarak aradım ve aldım fakat bütün resimlerde aynı sorunla karşılaşıyorum resimde garip bi renk ve cisimlerin etrafında bozukluklar var bi türlü anlayamadım

Threebudha

Uzman Üye
Uzman Üye
Tepki
17
@esrakara

Sorunlu dediğiniz resmin linkini verir misiniz? Birde ben kontrol edeyim.

Tepki
5
Tif photoshop ta ne renk ve netlikte(300DPI yaptığınızda) görünüyorsa baskıda da hemen hemen o şekilde çıkar.
Freehand e çağırdığınız resimler bazen ekranda farklı görünebilir. Size tavsiyem çağıracağınız resimi 100DPI olarak RGB formatında kullanmanızdır. Ama baskıya göndermeden doğru resimle değiştirmeyi unutmayın sakın...

Yukarı Alt