POP ART Nasıl Yapılır (Ders)

bulutc

Üye
Kayıt
22 Mart 2010
Mesaj
1
Tepki
0
olaya tam vakıf olunamadı sanırım, Sizin attığınız çeviri yeterli değil.
felç kelimesinden ne anlıyorsunuz?? siz okudunuz mu attığınız çeviriyi? okuduysanız bişey anlayabildiniz mi? eğer öyleyse ilk adımda ne yapıyor açıklarsanız sevinirim.



@Yaşar Karadeniz
 

GürhanErkal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
22 Aralık 2009
Mesaj
444
Tepki
43
Derste söylenmeyen bir şey var; aslında yapılan bir fotoşop hokus pokusu değil. Yapılan şey resmin üzerinden çizim yapmak. O yüzden ders anlaşılmaz duruyor nerdeyse herşeyi tek tek çizmiş öylede olmalı zaten ama benim kanattim bu tür şeyleri vektör programlarda yapmak daha mantıklıdır.

Bir de bir bilgi yanlışı var bu tür resim üstünde çizim yapmaya pop art denmez. Pop art 50 lerde ortaya çıkmış bi tür soyutlamacı sanat akımıdır:) Canlı ve cırtlak renkler, keskin çizgilerle kendini belli eder. Burda yapılan şey sadece fotoğrafı çizgisel hale getirmek. Özellikle çizimini geliştirmek path aracını rahat kullanmak isteyen arkadaşlara bu yöntemi tavsiye ederim. Biraz dikkatli çalışırsanız kısa zamanda çok güzel işler ortaya koyarsınız. Ama bu tür işleri ciddi forumlarda sergilemeye kalkmayın çünkü olay altı üstü bir fotoğrafı kopya etmekten ibarettir.
 

Yaşar Karadeniz

Grafikerler.org
Altın Üye
Kayıt
7 Eylül 2008
Mesaj
3.274
Tepki
75
@bulutc
Sayın bulutc; çeviri kimine göre yeterlidir, kimine göre yeterli değildir (bu photoshop bilgisine has bir durumdur) bu benim sorunum değil çünkü çeviri benim değil. Herkes tarafından bilinen translate.google'un çevirisi, saygılarımla, kolay gelsin.. :D
 

sabrierol

Üye
Kayıt
28 Şubat 2011
Mesaj
12
Tepki
0
konuya başka bir açıdan bakarak ben resim seçimine hayran kaldım şahsen :)))
 
Kayıt
12 Aralık 2010
Mesaj
374
Tepki
5
güzel bir konu fakat translate google dan türkçesini okutmaya çalışmak zor birşey olmuş ama anlayabilen için güzel ders her ne kadar ben iyi derecede ps bilsemde resmin bir anda nasıl çizim haline geldiğini henüz çözebilmiş değilim
 
Yukarı Alt