Şu, "Tebrikler, çok güzel olmuş" gibi beylik cümlelerden ne zaman kurtulup, "estetik nedir" sorusunun cevabı ile meşgul olacaksınız, bilmem.
Şimdi bu arkadaşımız ta geçen yaz bu çalışmayı buraya göndermiş. Oturmuş, mantıklı eleştirilerimizi yazmışız. Hâlâ kalkıp, "Ay ne kadar güzel bişi" demenin ne anlamı var?
Öğrenci işi olduğu için, fazla üzerine gitmiyoruz. Ancak piyasada böyle bir işi önüme getireni, bir daha o işyerine sokmazdım.
Üstelik, "Neden quark'ta ilân çalışması yapıyorum" diye de sormuyor. İlân çalışması yapılacak en son program, quark'tır. Quark, özellikle gazete, dergi ve kitap sayfalarını sütun sütun dizayn etmek için kullanılan bir sayfa dizaynı (mizanpaj) programıdır. Photoshop'ta yaptığın işleri quark'a çekersin, etrafına çerçeve atarsın, böylece quark'ta iş mi yapmış olursun?
Kullanılan yazı karakteri kötü, çizimler kopya ve özensizce üzerlerinden geçilmiş. Estetik yerlerde sürünüyor ve bu arkadaşa öğretmenleri AA mı (Bilmiyorum AA hangi yüzde puana denk geliyor) veriyor?
Mezun olduğunda, bu arkadaş "grafikerim" diyecek ve iş bulacak, öyle mi?
E, burası Türkiye... Olacak o kadar!