Selam,
Sayın
bilTurk41 ( adınızı bilemediğim için size bu şekilde hitap etmek zorunda kalıyorum ) siz sorunuzu sordunuz ama sorduğunuz sorunun cevabını bizim bu soru şekliyle verebilme olanağımız ne yazık ki yok.
- Neden mi..? Şundan...
1- Üzerinde çalıştığınız görsel malzemenin fotoğrafını eklememişsiniz.
2- Göremediğimiz, nasıl olduğunu algılama şansımızın olmadığı bu sözü geçen fotoğraftaki insan formlarının üzerinde ne tür bir giysi olduğunu bilemiyoruz.
3- Göremediğimiz bu insan formlarının saçlarının fotoğrafın çekim anındaki duruşunu bilemiyoruz.
4- Bununla birlikte sizin hangi Photoshop aletini kullanarak ve hangi yöntemi izleyerek olmayan fotoğraftaki olduğu var sayılan insanlardan birini seçtiğiniz de doğal olarak göremiyoruz.
5- Bilmediğimiz aletle ve özellikle de bilmediğimiz yöntemle yaptığınız seçim sonrası ilgili fotoğraftaki insan formunun hangi bölümlerinin seçimden sonra kopyalanıp yapıştırılması ile kontüründe ( Saçları, giysisi ya da ne..? ) izler kaldığını da bilebilme şansımız olamıyor.
Şimdi sorular bu şekilde uzar gider burada önemli olan bence sizin sorduğunuz soru sonrası bizden ne beklediğinizdir. Eğer siz bu anlatım yöntemiyle bizden sorduğunuz soruyu hemen algılayabileceğimz ve size sağlıklı dekupe yöntemlerinin Photoshop programı üzerinde nasıl uygulanması gerektiği üzerine yazı yazacağımızı düşünüyorsanız sanırım siz büyük oranda aldanıyorsunuz.
Bu yazıyı yazmadan önce bir süre şunu düşündüm.
- Bir insan neden bu şekilde soru sorma ihtiyacı hisseder.
Kendimce şu sonuçlara vardım...
1- Bu arkadaşımız üzerinde çalışma yaptığı programı bilmiyor.
2- Bu şekilde soru sorduğunda konunun hemen algılanabileceğini ve kendisine yardımcı olmak için bu alandaki insanların ortaya atılıp forum başlığını karşılıklı sohbet alanına çeviren bir şekle büründürerek kendisine aşama aşama ilgili yöntemi anlatabileceğini sanıyor. Kişiye yardımcı olmak her şart ve koşul altında yardımcı olmak olarak algılanır ya işte tam buna uyan güzel bir örnek.
3- Bu arkadaşımız iyi niyetli ama içerisine düştüğü durumu aşabilecek yöntemlerin ne olduğundan habersiz.
Evet. Bu ve buna benzer soruları önce kendime sordum sonrasında da şu an size soruyorum. En önemlisi de bu şekilde bir soru sonrası biz eğer yardımcı olmak istesek bile size nasıl yardımcı olabiliriz.
Adına Photoshop denen programda bir işlemi yapabilmenin birden fazla yöntemi vardır. Ben şimdi size tutup direkt olarak şunu yazabilirdim.
Filter > Extract bölümüne girersen dekupe işlemini sorunsuz bir şekilde yapmış olursun.
Ya da; Fluid Mask adında bir Photoshop Plug-in var onu bul o bu konuda daha uzmandır hatta sana bu adına Fluid Mask denen plug-in eklentisinin neyi nasıl yaptığını da göstermek için aşağıdaki şu linki tıklamanı öneririm
http://www.vertustech.com/fm_tutorials.htm
girin, bakın ve inceleyin. Adamlar ne yapmışlar görün. Benden bu kadar. Sorduğunuz bu soruya benim şu an verdiğim cevabın doğru olduğundan bile emin değilim. Soruyu bu şekilde yorumladım ve bu yorumla size bu cevabı verebiliyorum. Eğer sorduğunuz soruda daha açık, ayrıntılı ve net olsaydınız beln de size belki daha net bilgiler aktarabilirdim.
Saygılar...