Arkadaşlar selam,Photoshopta soter veya istediğiniz oranda kaydırma yapabilmek için,
Filtre+other+ofset yolunu kullanabilirsiniz.
Ben bu yöntemi meslek hayatımda çok kullandım.
Deseninizin raportunu,düzeltmelerini bu yolla sağlıklı yapabilirsiniz.
Yapabilirsem resimli anlatımıda eklerim.
Kısaca;
Bu yöntemi daha desenin raportlanması aşamasında kullanırsanız sonuna kadar sistem aynı gider.
ister soter,isterseniz özel kaymanızı bu şekilde verebilirsiniz.
Çalışma tarzınıza göre roprtu ister baştan yapın bitirerek,isterseniz tüm kanallarınız,renkleriniz bittikten sonra ,
Diyelimki çalışmanız bitti 8 kanallı bir deseniniz var,önce kanalları şiftle tek tek seçili hale getirin,
Crop tool aracı ile sayfanızın eninden(en raport için) yer açın,yani raport tekrarı için yer açıyoruz,
Sonra,açtığımız yer kadar,seçme aracıyla,desenimizden shift tuşuyla seçip,açtığımız boşluğa doğru taşıyın,
tam kesim bitim yerine taşıdığınız eki oturtun.
Filtere gelin (yukarda menü çubuğunda) en altta filter+other+ofset seçeneğindeki Horizantal den seçili alana diyelimki ene kaymanız soter, 3200 yazın,
zaten hemen kayma olacaktır..
Aynı işlemi desenin boy (gidiş) tekrarının kontrolü için,yine tüm kanalları seçerek,yer açarak ama bu sefer Vecterial a değer vererek yaparız.
Değer verirken örneğin 32 değil 3200 şeklinde olmalıdır.Yada kaymanız kaç ise dört haneli olmalı.
Not: Düz raportlarlarda ekleme yapmadan,kendi içinde kaydırma yaparak tekrarlara bakabilirsiniz.
Filtre+other+ofset konusunun burada paylaşılmadığını gördüm,en azından varsada rastlamadım,Umarım işinize yarar.
Saygılar.