- Tepki
- 75
Araç panelinden Rectangle aracını seçip, çalışma alanına tıklayın. Width 480, Height 480 değerlerini girip OK.leyin. Dolgusunu %100 siyah verin.
Tekrar Rectangle aracı ile çalışma alanına tıklayıp, Width 60, Height 60 değerlerini girip OK.leyin. Dolgusunu %100 Cyan (mavi) olarak uygulayın. Aşağıda resimde görüldüğü gibi yerleşim yapın.
Araç panelinden Pen aracını kullanarak satrançın taşlarının (piyonların) resimde görüldüğü gibi çizimini yapın.
Çizdiğiniz piyonların tümünü seçip Effect > 3D > Revolve komutunu uygulayın.
Açılan pencerede sırasıyla -18, -26, 8 değerlerini vererek OK.leyin.
Piyonları satrançın üzerine yerleştirin. Piyonların tümünü seçip klavyeden Shift+Alt tuşlarına basılı tutarak birer kopya daha çoğaltıp rengini değiştirin (ben %70 siyah kullandım).
SONUÇ:
Faydalı olması ümidiyle...
Tekrar Rectangle aracı ile çalışma alanına tıklayıp, Width 60, Height 60 değerlerini girip OK.leyin. Dolgusunu %100 Cyan (mavi) olarak uygulayın. Aşağıda resimde görüldüğü gibi yerleşim yapın.
Araç panelinden Pen aracını kullanarak satrançın taşlarının (piyonların) resimde görüldüğü gibi çizimini yapın.
Çizdiğiniz piyonların tümünü seçip Effect > 3D > Revolve komutunu uygulayın.
Açılan pencerede sırasıyla -18, -26, 8 değerlerini vererek OK.leyin.
Piyonları satrançın üzerine yerleştirin. Piyonların tümünü seçip klavyeden Shift+Alt tuşlarına basılı tutarak birer kopya daha çoğaltıp rengini değiştirin (ben %70 siyah kullandım).
SONUÇ:
Faydalı olması ümidiyle...