Saydam arka planlı export sorunu

ocean54

Üye
Tepki
0
Arkadaşlar Merhaba,
Corelde hazırlanmış olan bir nesneyi saydam arka planlı olarak export etmek istediğimde,(tabii ki formatı PSD,GIF veya PNG olarak seçiyorum)en son bölümde Transparent Backround kısmı aktif hale gelmiyor.Bunun nedeni ne olabilir,nerede hata yapıyorumdur.
İlgilenen ve çözüm arayan arkadaşlara peşin teşekkür ederim.
Saygılarımla,

Hasan Güner

.com
Bronz Üye
Tepki
45
export etmek yerine publish to PDF seçeneğini kullan
istediğin programda arka plansız olarak açabilirsin

ocean54

Üye
Tepki
0
Hasan bey ilginize teşekkür ederim.
Peki o zaman hergangi bir web sitesinde yükleme yaparken sadece JPEG ve GIF TIF formatları destekleniyorsa nasıl olacak?
Saygılari

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Tepki
53
Kayıt türünü png olarak seçtikten sonra "color mode" RGB olması gerekir. Bunları yaparsan bir sorun olmaması lazım.

Hasan Güner

.com
Bronz Üye
Tepki
45
@ocean54

zaten saydığınız formatların GIF harici diğerleri web için transparan olamaz
PDF formatını istediğiniz grafik tasarım programında açıp istediğiniz formatta kaydedebilirsiniz

ocean54

Üye
Tepki
0
Erkan Bey, Hasan Bey her ikinizin de ilginize tekrar teşekkür ederim.
Aşağıdaki açıklamayı bu tür bir takılma yaşayabilecek arkadaşlar için yazıyorum.
Her iki seçeneği de denedim.
Özellikle çalışma sayfasından taşan bir nesne seçtim.
Publish to PDF seçeneğinde sadece çalışma sayfasının olduğu bölümler alındığı halde,diğer seçenekte(export-RGB Colors-Transparent backround) tüm çalışma dahil oldu.
Bunu doğrudan GIF formatına çevirince tekrar bir arka plan oluştu. Dolayısı ile export edilen PNG formatındaki resmi Photoshopta açarak , CTRL+A ve CTRL+C yaptıktan sonra dosya bölümünden yeni bir transparent layer açıp CTRL+V ile PNG formatındaki resmi bu layer üzerine yapıştırdım.
Daha sonra bunu farklı kaydet(save as) seçeneği ile GIF formatında kaydedince resim transparent arka plan ile webde kullanılır hale geldi.
Saygılar

Yukarı Alt