türk programlama dili var zaten sercan bey hemde 1 tane değil 7-8 tane popüler olan var bildiğim kadarıyla.. yunus muydu bitanesinin adı neydi.. öyle kalmış aklımda.. var duyulmamış olanlar.. ne adamlar var neler yapıyolar.. ama internetle haşır neşir değiller o yüzden pek duyamıyoruz, bilemiyoruz kim olduklarını.. ama Türkiye de bilişim sektöründe kocaman bir gelecek görüyorum özellikle mekatronik, robot teknolojileri anlamında.. Ankara da ODTÜ ye, Bilkent ünv. ait Ar-Ge sahaları var orda özel bilgisayar firmalarının çalışmalar yaptığı prefabrik yapılar var çok büyük bir alan ayrılmış durumda bir firmaya bir entegre siparişi için talebimiz olmuştu 2007 nin sonlarında o ar-ge sahasına yönlendirmişlerdi bizi bir beyle görüşmemiz için.. Velhasıl gittik , o beyi bulduk, beyfendi o an çok önemli bir projeyi bitirmek üzere olduklarını 3 gün içinde teslim etmek zorunda olduklarını o yüzden 3 gün sonra tekrar kendisiyle görüşebileceğimizi belirtti.. neyse kahve ikram ettiler.. oturduk içerken dedikki nedir bu proje dedik.. bir robot yapıyorlar bomba tespit ve imha robotu.. o sırada denemesi yapılıyormuş meğerse buyrun göstereyim dedi beyfendi gittik gözlerime inanamadım tamamen türk yapımı ve dünyadaki benzerlerinden 10 kat daha ucuza imal edilmiş 30 tane robot aynı hepsi.. çantada uzaktan kumandaları var filmlerdeki gibi robotun üzerinde bulunan 3 kameradan görüntüler izlenebiliyor muhteşemdiler yani görmeliydiniz sonra birkaç gün sonra haberlerde teslimat yaptıklarını basın önünde denendiği haberleri yayınlandı.. Geçenlerde de tübitak ile birlikte çalışan bir ekibin nato ya da nasa (mıydı tam anımsayamıyorum) için çok iyi bir kripto ile hazırlanmış usb bellek ürettiğini okudum bu bellek tüm testlerden başarıyla geçmiş.. yani güzel şeyler oluyor Türkiye de.. inşallah bizde bunların bir parçası olabilme şerefine nail olabiliriz..