Şefkat Tepe/Sungurlar Tim /AFİŞ

Tepki
10

Şefkat Tepe-Komando /Sungurlar Tim
Sniper Şahin (Korhan FIRAT)
11.12.2012​

elifcee

Üye
Tepki
9
eleştiri isterseniz gaussian bluru cok fazla kullanmışsınız bence adamın sakalları bile yumuşamış fikrimce. başarılar dilerim.

elifcee

Üye
Tepki
9
Anlaşılan o ki photoshop tan her şekilde yararlanmak istiyorsunuz :) bu yüzden de efektlerle aranızı iyi tutmaktan memnun oluyorsunuz. Ama efektler doğru yerde kullanıldıklarında çok başarılı oluyorlar. buradaki afişte bana kalırsa biraz daha sadeliği ve doğallığı korumanız bu adamların imajlarını nasıl ön plana çıkarabileceğinizi düşünmeniz lazım ki insanlar bu diziyi izlemek istesin neden izleyeceğini bilsin. yazılarınız okunaklı ve açıklayıcı olmalı. her yerin dolu olması şart değil. samanyolundaki pembeden patlayan bir maviye kadar bir takım düzeltmeler istiyor sanki. bunlar tabiki fikirdir. elinize sağlık. ben diğer türlüde afişin hoşunuza gideceğini düşünüyorum. iyi çalışmalar.

Tepki
10
@elifcee

Yapıcı eleştiriler için teşekkürler Elif hanım... Ben Amatör bir Photoshop severim.. DENEMELER YAPARAK KEŞFETMEYE ÇALIŞIYORUM.. Herhangi bir iddiam yok.. HOBİ OLARAK UĞRAŞIYORUM ZATEN.. Grafiker hiç değilim mesleğim de değil.. Ama uzun süredir Photoshopla uğraşıyorum hobi olarak.. Öyle profesyonel çalışmak, işler yapmak gibi bir iddiam da yok haddim de değil zaten..

Çoğu kişi eleştirirken beni profesyonel gözle eleştiriyor ben profesyonel değilim, grafiker değilim bir amatör photoshop severim, buna göre eleştiri yapılması gerekir ki bazen acımasızca ve nezaket dışı nerede ise hakaret edercesine eleştirenler oluyor işte o zaman sigortam atıyor.. Eleştirmenin de bir adabı edebi olmalı, insanın şevkini kıran photoshoptan soğutacak nezaket dışı acımasız kırıcı eleştiriler olmamalı.. Herkes sizin gibi nezaketli ve kibarca ve yapıcı ve iyi niyetle eleştirilerde bulunmuyor maalesef... Sizin İyi niyetle yapıcı eleştirileriniz için teşekkürler

Not: Bazen de Çalışmaların teknik yapıcı eleştirileri yerine kel alaka kalkıp yok falanca dizi veya filmin çalışmasını niye yaptın (!!!) , niye falanca kanalın dizisine çalışma yaptın (!!!!), yok niye afişte silah var, yok Ay Yıldızlı bayrağı neden çok kullanıyorsun (!!!) kabilinden saçma sapan konu dışı sataşmalarda oluyor :):)

elifcee

Üye
Tepki
9
Amatör çalışmalarınızı ilerlettikçe daha da severek çalışacağınızı düşünüyorum. Hobi de olsa bu sizin emeğiniz. Bilerek yapmak kadar güzel ve gurur verici birşey yoktur. Bu yüzden profesyonel gözlerden de yararlanın derim :)

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Tepki
53
Neden yapılan tüm film afişleri "kurtlar vadisi, şevkat tepe, çevik kuvvet, ezerim, biçerim vs tarzı afişler? Ben mi göremedim yoksa forumda hiç "photoshop deneme tahtası" afişler, " bir görsel seç. Üstüne bir efekt çak. Al sana afiş." mantığı dışında, saldırı ve bir siyasi fikri yansıtmayan normal/sanatsal ve sıfırdan bir film afiş denemesi yok mu?

Tepki
10
@Erkan Nehir

Erkan kardeşim Defalarca söyledim , yukarda da ifade ettim... BEN BİR AMATÖRÜM.. HOBİ OLARAK UĞRAŞIYORUM.. HERHANGİ BİR İDDİAM ve BEKLENTİM yok bu sebeple ELEŞTİRİLERİNİZDE HAKLISINIZ LAKİN başka çalışmalarda yaptım.. KUZEY GÜNEY, UZUN HİKAYE, SELVİ BOYLUM AL YAZMALIM vb. vb. Ama ben yukarıda bahsi geçen dizileri izliyorum ve aksiyon filmlerini seviyorum.. FORUMDA BİLMEDİĞİM BİR KURAL VAR İSE SÖYLEYİN ŞU ŞU TARZ ÇALIŞMALAR SAKINCALI VE YASAKTIR diye .. Eğer böyle bir sınırlama ve kural ve yasak yok ise HERKESİN İLGİSİ, ALAKASI, BEĞENİSİ farklıdır.. HERKES BENİM HOŞLANDIĞIMDAN HOŞLANMAK ZORUNDA DEĞİL, BEN DE BAŞKALARININ TARZINDAN HOŞLANMAK ZORUNDA DEĞİLİM..

Yani defalarca benzer şekilde ifade ettim

1-BEN GRAFİKER DEĞİLİM, İDDİAM YOK
2-AMATÖRCE HOBİ OLARAK ÇALIŞMALAR YAPIYORUM , KENDİ HOŞLANDIĞIM ŞEYLERİ YAPIYORUM
3-İLLA AFİŞ DEĞİL BUNLAR DİYORSANIZ , ÖYLE DÜŞÜNÜYORSANIZ SAYGI DUYARIM EYVALLAH
4-AMATÖRCE ÇALIŞMALARIN KİMSEYİ RENCİDE ETMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL, İÇERİĞİ İLE İLGİLİ BİR SAKINCA VAR İSE , FORUM KURALLARINA AYKIRI İSE BELİRTİR MİSİNİZ ?
5-HERKESİN HOŞLANDIĞI ŞEYLER, İLGİ DUYDUĞU ŞEYLER FARKLI FARKLIDIR.. KİMİSİ ROMANTİZMDEN HOŞLANIR KİMİSİ AKSİYONDAN KİMİSİ BAŞKA ŞEYLERDEN.. BEN AKSİYON DİZİLERİNİ SEVİYORUM BU KABAHAT MİDİR?
6-Yapılan yapıcı bütün eleştirilere de eyvallah diyorum istifade etmeye çalışıyorum
7-Piyasada, Afiş sitelerinde yüzlerce AKSİYON, POLİSİYE, SAVAŞ Filmi-Dizileri Afişleri sergileniyor bu da mı yanlış

Kısacası bütün yaptıklarım AMATÖRCE ÇALIŞMALARDIR BU BİR KUSUR MUDUR?

Bu forumda uzun zamandır iyi kötü paylaşımlarda bulunuyorum..Her bölümden , her çalışmadan, her bilgiden alabildiğine imkanım nispetinde istifade ediyorum.Emeği geçenlere de teşekkür ederim.. Kimseye sataşmıyorum, kem söz söylemiyorum, saygıda kusur etmiyorum.. Yani eksisi ile artısı ile şurda amtör çalışmalarımı paylaşmam da bir sakınca mı var onu anlamaya çalışıyorum, bir rahatsızlık mı veriyorum-vermişim onu anlamaya çalışıyorum.. Erkan kardeşim söyler misiniz KUSURUM KABAHATİM NEDİR ?

Yukarı Alt