@D3VRAN
Grafiğe başlama programı diye birşey yoktur. Ve her program karışıktır öğrenmeden önce....
Photoshop bir grafik tasarım programı değil, adı üzerinde fotoğraf editleme programıdır. Grafik tasarım programlarının yanı sıra destek program olarak kullanılır. Kartvizitte yapılır, afiş de yapılır fakat bu durum fare kapanı ile balık avlamaya benzer. Ne derece sağlıklı olur meçhul...
İlk önce ne yapmak istediğinize karar vermeniz lazım. Corel Draw, İndesign, illustrator, freehand, Quark (gerçi pek kullanan kalmadı) grafik tasarımda başlıca kullanılan programlardır. Bunlardan birkaçını veya sadece birini kullanan da vardır. Ben sadece Corel Draw ek olarak efektler için Photoshop kullanıyorum.
Ne tasarlamak istiyorsunuz? Dergi mi? gazete mi? logo mu? manipülasyon mu yapmak istiyorsunuz? Yoksa hepsi mi?
Ve daha sonra en başta grafik nedir. Tasarım nedir. Tasarımcı nedir. Vektör nedir. Bitmap nedir. Pixel nedir CMYK nedir. RGB nedir. Bir çalışma baskıya nasıl verilir vs. Bunları araştırın. Programın adını söyleyin ben indireyim öğreneyim demekle olmuyor malesef.
Bu konuda bir karara vardikten sonra sitemizden ve internet üzerinden tutorial videoları izleyerek başlayabilirsiniz. Adım adım mantığı çözersiniz zaten. Kimse doğuştan grafiker değildi zaten.
Bol bol araştırma ve pratikle gerisi gelir.
Kola gelsin...