,
Öncelikle Resimimize başlamadan önce gerekli malzemeleri hazırlıyoruz.
1- 2 adet
A4 Beyaz Kağıt
2- A4 Aydınger
3-
Rapido (Rapidograph) 0,3 - 0,5 - 1,0
4- Pamuklu beyaz bez
5-
Kurşun Kalem B2 (Bu uç,hem çizim için uygun hemde silindiğinde kağıt ya da Aydıngerde iz bırakmıyor.)
6-
Silgi (çok yumuşak olacak)
08,05,1965 yılında Köln'de Boğa burcuna mensub bir birey olarak doğmuşum.Anneler günü(o yıl aynı güne gelmiş) dolayısıyla babam adımı Aykut (Armağan,hediye,eski Türklerde bir tanrı)koymuş.Onlara allahtan armağan olmuşum.
Dediğim gibi sene 1979 daha toy bir delikanlı arefesindeyim.Semtimizde,adı Viviyana olan İtalyan asıllı bir fıtıstıkla çıkıyorum.Yani ilk aşklardan biri.(yani ilki değil).Uzun saçlı hafif broz bir fıstık,tam bir Akdenizli.
Bir gece rüyamda,bir fabrikanın Koruma görevlisi olarak kendimi görüyorum.Etrafı dolanırken fabrikada bir patlama oluyor,ben o sırada bahçedeyim.(Resimdeki adam benim yani)
Tabii ecel terleri döküyorum,o karanlıkta patlayan trafo direklerinin çıkardığı kıvılcımlarla gök yüzü aydınlanıyor.Gök yüzünde çıktığım kız Viviyana’nın silüetini görüyorum.Ona ulaşmak istercesine elimi gökyüzüne uzatıyorum.O sırada saat çalıyor,okula gitme saati gelmiş,kalkmalıyım.
Bu resim gördüğüm Rüyadan sonra çizdiğim resim.
Yıllar gibi Viviyana aşkıda geçti gitti.Yurduma döndüm ve şimdiki eşime rastladım o da benim gibi 08 mayıs doğumlu.O gün bugündür tam 24 yıl birlikteyiz.Tesadüf bu ya resimdeki silüet aynı Eşim.Kadere bakarmısınız.
A4 Beyaz kağıtlardan birini Aydıngerin(Aydınger yarı şeffaf olduğu için) altına ataşlarla tutturuyoruz.
Diğer A4 kağıdımıza yapmak istediğimiz Resimin ön çalışmasını yapıyoruz.
Daha sonra bitmiş ön çalışmayı Boş A4 kağıdın yerine Aydıngere ataşlıyoruz.Çalışmanın genel hatlarını B2 kalemle Aydıngere aktarıyoruz.Sonra 0,3 uçlu Rapidoyla genel hatlarını Aydıngere çiziyoruz.0,5 uçla daha belirgin olması gereken yerleri çiziyoruz.1,0 uçla ise dolgu işlemini yapıyoruz.Resimlerdeki tramları yani gölgeleri 0,3 ve 0,5 kalemlerle pötikare şeklinde çalışıyoruz.(Birbirine geçişli ufaklı irili kareler)
Resimimizin bittiğine emin olduktan sonra Yumuşak silgiyle kurşun kalem izlerini temizliyoruz.Gerekli yerleri Rötuşluyoruz.
Resmimizi gerekirse bir Tablo kasnağına geriyor arkasından ışık sızdırıp duvarımıza asabiliriz.