@eminecik
Size tekrar tekrar cevap yazıyorum lütfen tartışmak ya da kavga etmek için bunu yaptığımı düşünmeyin. Bilgi vermek amacım
Çalışmayı yapan arkadaş tabela olacağını belirtmiş. Bu da demektir ki büyük ihtimalle solvent bazlı mürekkep kullanan bir dijital baskı makinasında basılacak (3.20 cm solvent baskı makinası bende de var). Solvent baskı makinalar 4 renk, 6 renk ya da 8 renklidir (genelde) ve hiçbiri rgb boya kullanmazlar ve CMYK sistemiyle baskı yaparlar. Dijital baskı deyince sadece renkli fotokopi makinaları gelmesin aklınıza. Bu yüzden çalışmanın rgb de değil cmyk da yapılması gerekir.
Foruma cmyk resim yüklenmez tabi haklısınız ama benim bir önceki mesajımda eklediğim resimde hem cmyk ya dönüştürülmüş hali hem de rgb de çalışılmış orjinal halini rgb formatında görebilirsiniz. Yapılması gereken CMYK da çalışıp RGB JPG formatında kaydedip forumda yayınlamaktır. Yayınlama işini geçtim, arkadaş henüz bir aydır bu işi yapıyorum ve bu ilk çalışmam diye belirtmiş, bundan sonraki çalışmalarını CMYK'da yapması gerektiğini hiç kimse söylemezse bu işi nasıl öğrenecek? Benim yaptığım uyarıyı bir yönetici olarak benden önce sizin yapmanız ya da uyarıyı yapan kişiyi onaylamanız ve ayrıntılı açıklama yapmanız gerekir. Tekrar söylüyorum sadece bilgi vermektir amacım lütfen ters anlayıp ters cevaplar yazmayın