@afakan775
-"arkadaşlar ben eğitimimi aldm " (neyin eğitimini aldın? İstif, kompozisyon, denge, ritm, zıtlık, uyum, leke, alan, renk, ışık-gölge, tipografi-yazı-, fotoğraf, sanat tarihi, sanat yorumu gibi grafik tasarım eğitimi aldın mı?)
-"fikir ve görüşleri karşı taraftan aldıgım sürece benden isteneni en iyi şeklde yapabiliorum" (müşterinin yap dediğini yapmak tasarımcılık değildir, tasarımcılık fikir ve konsept-kavram-buluş- üretmektir. Başkasının bestesini çalmak icracılıktır, maksat kendine ait beste yapabilmektir, işte o zaman tasarımcı olursun.
@dogubey.13
-"bu gün türkiyenin %90 nı oc den anlıyor peki bu insanlar gerçekten tasarım veya bir logo çize bilselerdi reklamcıya veya ajans a veya grafik tasarımcısına gerek duyarmıydı tasarım başlı başına bişeydir " (katılıyorum)
@frk
-"ama sadece program kullanıyor diye bi kişi grafiker olamazzzzzzzzzzzz... " (katılıyorum)
-"mesela tabelacı=grafiker değildir" ( Genel olarak katılıyorum ama şu istisna durum olursa katılmıyorum; eğer bir tabelacı bir duvar panosunu, bir araç giydirmesini reklam ajansından bağımsız olarak sadece kendisi tasarlamışsa ve o tasarımın grafik eser değeri varsa o tabelacı grafik tasarım yapmıştır.Ama böyle tabelacılar gerçekten azdır.Nasıl ki her macintosh alan grafiker olduysa her plotter kesim makinesi ve 2 metrelik dijital baskı makinesı alan out-door reklamcı olmuştur. Teknoloji; tasarım bilmeyenlerin elinde silah olmuş, alet işler el övünür olmuştur. )