Tavsiye Kitaplar..

Buse Türüdü

Altın Üye
Altın Üye
Tepki
103
Başlıktan da anlaşılabileceği gibi bu bölümde kitap tavsiyesinde bulunucaz. Her ne kadar iş-güç çok da olsa her zaman kitap okumaya zaman ayırmak gerekir.

Her kitap değerlidir ama konusu bizi etkileyecek kitapları okursak okuma alışkanlığı dahada çoğalır..

Sizlerden isteğim, sevdiğiniz,hayran kaldığınız,okumaktan bıkmadığınız, hüzünlendiğiniz,ağladığınız,etkisinde kaldığınız vs.. Kitap isimlerini burda paylaşalım, kitap okuyanlara öneride bulunalım..

Buse Türüdü

Altın Üye
Altın Üye
Tepki
103
ilk tavsiyem, son günlerde bu yazarın kitaplarını okuduğum ve hayran kaldığım
Canan Tan" ı öneriyorum.

*Piraye
*Yüreğim seni çok sevdi
*En son Yürek Ölür
*Eroinle dans

Bu romanları okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum, tek solukta okuyacağınız muhteşem kitaplar..

User4

Forumdan Uzaklaştırıldı
Tepki
39

Metal Fırtına, Orkun Uçar ve Burak Turna tarafından yazılan Amerika Birleşik Devletleri'nin Türkiye'ye saldırmasını konu alan politik kurgu tarzında 304 sayfalık bir romandır.

Şiddetle tavsiye ediyorum, bir an önce arka sayfayı okumak istiyorsunuz. Gerçekler ve bilimkurgu bir arada..

User4

Forumdan Uzaklaştırıldı
Tepki
39
Şiddetle tavsiye olunur..

Amerikan Ulusal Güvenlik Teşkilatı NSA’nın şifre çözücü süper bilgisayarı TRANSLTR’nin bile üstesinden gelemediği, çözülmesi imkânsız gibi görünen bir şifre...

ABD’den ve NSA’dan intikam almak isteyen bir dâhi…

Dünyanın dört bir yanında ve sanal ortamda yaşanan nefes kesici bir kovalamaca…

Cinayetler, casusluk oyunları ve müthiş bir macera! ..

Ulusal Güvenlik Teşkilatı (NSA) , ABD istihbarat ağının belkemiğini oluşturan bir kuruluştur. Yörüngedeki casus uyduları, dünyanın her tarafındaki dinleme istasyonları ve ajanları aracılığıyla elektronik iletişim ortamlarını izlerken ABD'nin düşmanı olan devletleri ve suç örgütlerini takip eden teşkilatın en büyük güvencesi TRNSLTR adlı şifre çözücü bilgisayardır. İletişimin artık e-posta ve internete dayandığı bir dünyada, mesajların şifrelerini hızla çözen, üç milyon işlemciye sahip ve koca bir binanın içine ancak sığan bu süper bilgisayar, en zor şifreleri bile dakikalar içinde çözerek Amerikan istihbaratına sürekli bilgi sağlamaktadır.

Ama bir gün, TRNSLTR'nin çözemediği bir şifreyle karşılaşılır. Eski bir NSA çalışanı olan bir bilgisayar dâhisi, NSA bütün dünya insanlarının iletişim mahremiyetini ihlal ettiği için TRNSLTR'nin varlığını açıklayıp kamuoyundan özür dilemediği takdirde bu şifreyi herkesin kullanımına açacağını söyler. Bu da, artık dünyadaki bütün mesajların 'Dijital Kale' adlı bu algoritma ile şifrelenmesi ve NSA'nın kör olması anlamına gelir.

Bu sorunun üstesinden gelmesi için, zeki olduğu kadar çekici bir kadın olan, NSA'nın baş kriptografı (şifrecisi) Susan Fletcher çağrılır. Susan'ın, genç bir profesör olan sevgilisi, dilbilimci David Becker'ın da bu konu için ve tesadüfi gibi görünen bir şekilde İspanya'ya gönderilmesi, olayların karışmasına, NSA'nın içine bir gölge düşmesine ve içinde entrikaların ve cinayetlerin de olduğu, zamana karşı bir yarışın başlamasına yol açar...

Buse Türüdü

Altın Üye
Altın Üye
Tepki
103
Elif Hanım, "Babil'de öLüm İstanbul'da aşk" kitabı nasıl bir kitap?
Tabiki iskender pala'nın her kitabı güzel ama yinede fikrinizi almak isterim..

Tepki
0
"Kitab-ı Aşk" ile ayrı bir aleme adım atıyor insan... Üstadın "Aşkname, Leyla İle Mecnun, Ah Minel Aşk" adlı eserleriyle bu alemde ufku genişliyor okuyanın. Sonra Üstad bize bir süpriz yapıp "Babil'de Ölüm İstanbul'da Aşk" adlı kitabını hediye ediyor, Irak'ta bir kütüphanede bulunan şiir ve mektup tomarları bu kitabın akışını ta yüreklerin şehri İstanbul'a değin taşıyor. Her zamanki gibi fevkalede Üstad'ın bu eseri de..

danisman

Consultant
Tepki
30
İnsanların deneyim, birikimlerinden ve çok özel hikayelerinin yer aldığı, Mor İnek (Purple Cow) kitabıyla dünyada adından söz ettiren Seth Godin'i tavsiye ediyorum. Çeşitli sektörlerden, ürün gruplarından başarı örneklerine de yer veriliyor. Büyük, orta ya da küçük ölçekli girişimcilerin kendilerine önemli mesaj ve dersler bulabileceği bu örnekler sizin de yol haritanızı belirlemenizde yardımcı olacaktır...

Piyasada rahatlıkla bulabilirsiniz, satış fiyatı 9 TL civarında olsa gerek ...
Şimdiden iyi okumalar ...

Mor inek
Yazar:Seth GODIN Yayıncı: Elma yayın evi Konu: Yönetim organizasyon ve iş geliştirme

Yukarı Alt