ticari bir amacı yoktur maksat eksiklerimizi görmek:)

Tepki
100
ticari kaygı taşımayan çalışmalarımızı o zaman kişisel çalışmalarda açmamız gerek değil mi.
çalışmanızı taşıyorum: Kişisel Çalışmalar...

Meman Çiçek

Altın Üye
Altın Üye
Tepki
39
Sade Ve Hoş Görünüyor Elinize Sağlık Yanlız Yuvarlak içine almış olduğun resimlerin kenarları çok sert görünüyor onları yumuşatmalısın kolay gelsin...

Tepki
3
@eminecik
anladınız mı şimdi neden orda açtığımı çünkü burada açılan hiçbir konu igi görmyo ve doğal olarak yorum alamıyor yorum almadan gelişim göstermek ne ada rmümkün olabilir Emine Hn.

Arzu ULUIRMAK

Art Director
Tepki
14
İŞTE SİZE DOĞAL BİR YORUM :)

İstanbulu anlattığınız bir afişte, Kapadokya, mevlana v.s... Resimlerine bir anlam veremedim... Konsept yanlış olmuş, bunun üzerine grafik anlamda yorum yapmayacağım, önce fikir değişmeli...

Yaptığınız tasarımları bir anlatım, fikir üzerine oturtturmazsanız grafik çalışması ne kadar iyi olursa olsun amaca hizmet etmez... Oysa bizim işimizin gereği mesajı doğru vermektir.. Bu hususa dikkat etmenizi öneririm...

Kolay gelsin...

Tepki
3
daha öncede belirttiğim gibi bi ticari amacı yok elimde bu görseller vardı kullandım yoksa bende bende biliyom nemrutun istanbulda olmadığını veya mevlananın konya yaşadığını veya nasreddin hocayı bimeyen yoktur bana böle bir iş gelse ve konseptimde bu olsa tabii ki orada topkapı sarayı, ayasofya. yerebatansarnıcı, dolmabahçe, boğaz, vb. görseller kulanırdım ama dediği gibi ek amacı gelişmek olan bi çizim için görsel aramaya mı vakit harcamalıyım yoksa başka şeylere bakmakla mı (baskı teknikler,renk uyumları ,önceden yapılmış işler gibi)

Arzu ULUIRMAK

Art Director
Tepki
14
@gokhan_5

Kesinlikle çalışmanın her bir noktası için vakit harcamalısınız... Bu işin oluru bu, başka şekilde olmaz... Daha evvelde yazdığım gibi, bizim mesleğimizin amacı mesaj vermektir... En önemlisi mesajı doğru vermektir... Objeleri doğru yerleştirmek grafik tasarımının bir parçasıdır... Mesajı doğru vermek grafik tasarımının en büyük parçasıdır... Hepsi bir bütün olur sonra, hiçbirini eksik yapmamalısınız...

Kendinizi geliştirmek amacı ile çalışmanızı koyduğunuzu ve yorum alamadığınızı yazmışsınız.. Yorum aldınız, fakat beğendiremedik yorumumuzu size, bence söylediklerimi düşünün ve ciddiye alın, size dosdoğru bir öneri yapıyorum... Her söylenenden kendinize bir pay çıkartıp kendinizi geliştirmeye çalışın...

Başarılar...

Tepki
3
beğendirememek değil zaten yapılan yorumdan ders almayacak olsam niye koyayım buraya ama şöyle bir durum var ki ben emek harcamayayım veya apayım gitsin şeklinde br düşüncede değiim benim dediğim ile sizin cevabınız tamamen alakasız olmuş yinde
TEŞEKKÜRLER

Serkan Baysal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Tepki
76
@gokhan_5

Tasarımı yaparken elimde bu vardı bunu kullandım gibi bir mantık yoktur. Araştıracaksınız, en iyisini bulacaksınız ve en iyi yorumu ve mesajı vermeye çalışacaksınız tasarıma. Tasarım sizin aynanızdır. Kırık bir aynayamı bakmak istersiniz, yoksa güzel dekore edilmiş harika bir aynayamı.

Arzu hanımın söylediklerini dikkate alınız. İyi okuyarak, iyi anlamaya çalışınız. Hedefiniz iyi bir tasarım yapmaksa ve iyi bir tasarımcı olmaksa bunun hiçte kolay olmadığını kavrayınız önce. resim koymak ve yazı yazmakla tasarım yapılmıyor.

Saygılarımla..

Tepki
100
çok şeyler söylenmiş, üzerine daha ne eklenebilirdiki.
elimde bu vardı?...
çok yanlış bir savunma olduğunun farkındasınız değil mi.
elinizde olmayanı veya vermek istediğininizi "müneccim" değilizki bilelim.

Yukarı Alt