Tişört tasarımı

Tepki
1
Arkadaşlar işe ilk başladığım zamanlarda ki yapmış olduğum tamamen bana ait olan tasarımım. Sizce yanlışlık, eksiklik var mı?
2.jpg
Bunu da geçenlerde yaptım. Tasarımcı ablamın yorumunu aldım. Birde yukarıda ki gibi sizlerin yorumunu almak isterim.3.jpg

CemilAL

Üye
Tepki
25
Mor yeşil pek hoş bir renk uyumu değildir. Color Scheme ara internetten. En azından bu yeşil değil. Resim çözünürlüklerini daha güzel seç. Kelebekimsilerdeki gölge gözükmüyor ki var mı emin değilim, diğer desenimsinin gölgesi olduğu için ayrık durmuşlar.. Niye gölge var ki, bu tarz görselle arka plan içindir genelde bütünleştirilir sen ayırmışsın.Üstte zaten pek tasarımsal bir şey yok, yorum da yok. :D Ortada ki "pa" nın kasti olarak mı baş aşağı çevrildiğini merak ediyorum sadece. Çok heyecanlandım cevabı bekleyemicem kendim verecem sanırım. Muhtemelen soldaki paris yazma çabana çok benzeyecek diye Çevirdin. E niye tamamını çevirmedin ki? İşte bunun cevabını ben bile bilemiyorum. O sende saklı. Aydınlat beni. :D

Tepki
1
Kelebekli desendeki renklerle çok oynadım ama gözüme en tatlı gelen bu oldu. Denemediğim renk kalmadı. Desendeki arkaplan çözünürlüğü 1200x1920 dir. Daha büyüğünü bulamadım. Diğerleri vektörel. Kelebeklerde hafif gölge var. Dekoratif ile kelebeğin ayrık durduğunu sen söyleyince fark ettim :D gölgesiz olunca çıplak durdu, gözüme çok keskin geldi. Paris li desene gelince işe ilk girdiğim zaman 2012 nin mart ayında buna benzer desen verdiler. İzmir li desendi paris li uyarlamasını istediler. Bende o zaman yapmıştım. "PA" nın ters olmasının sebebi "İZ" in ters olmasından kaynaklanıyordu. O zaman fark etmemiştim ama aradan 1 yıl geçince fark ettim :D yeterince aydınlandığını düşünüyorum :D

CemilAL

Üye
Tepki
25
Kesinlikle ışığı gördüm, teşekkür ediyorum. :D Ama Pa bir problem değil mi sence, sonra yeşil fonda ki o zincir de bir acayip cidden bak çözünürlüğü düşürüyor. Desen ve kelebeğin ayrı durmasının sebebi Blend Modlar ı farklı olması galiba. Ve arkadaki fonu kendin yapabilirmişsin bence daha hoş bir şekilde, gerçekten bir garip. Bir de o mor desenin sol altında ve üstünde kalan boşluk biraz garip gösteriyor, sığdıramamışsın izlenimi oluşturuyor kasıtlı bir taşma dan ziyade. Çok daha hoş gelen bir çalışma yaptım senin için bak aşağı. :p Neyin ne kadarına ihtiyacın olduğunu gözden geçir tekrar. O desenimsi şeyin içindeki kare gibi şekilleri falan tam hizalamışsın bak, kasti mi bilmiyorum ama bu tip şeyler göze daha hoş gelmesini sağlar yaptığın şeyin. Ufak ayarlamalar önemlidir. Her şey ayrıntıda gizlidir. :D Ablan madem tasarımcı biraz yardım alabilirsin ondan temel tasarım konusunda. :D

Dosyalar

Tepki
1
"PA" nın problem olduğunu belirttim zaten :D Zincirin olmadığını tasarımcı söyledi konturlu bir zincir yerine içi dolu olanını yapmamı söyledi ve desende çok boşluk olduğunu da belirtti. (Desen ve kelebeğin ayrı durmasının sebebi Blend Modlar ı farklı olması galiba.) -doğru ama aynı blend modları kullandım daha kötü uyumsuzluk oldu. Arkadaki fonu derken yeşil olanı kast ediyorsan onunla uğraşmak istemedim buldum yapıştırdım. :D (Bir de o mor desenin sol altında ve üstünde kalan boşluk biraz garip gösteriyor) -evet onuda şimdi fark ettim. O boşluklara inci falan koysaydım belki daha iyi olurdu. (desenimsi şeyin içindeki kare gibi şekilleri falan tam hizalamışsın) -çizgi gibi şekilden bahsediyorsan vektörel zebra şeklini kullandım. (Ablan madem tasarımcı biraz yardım alabilirsin ondan temel tasarım konusunda) -piyasadan duyduğum iyi bir firmayı aradım. Firma sahibi tasarımcı bayan ile görüştüm senin söylediklerini söyledi. Yapıp yine gönder yardımcı olurum dedi kendileri. Şu anda süblimeye yönelik çalışmalar yapmıyorum emprime baskıda desinatör olarak çalışıyorum. Biraz zaman geçsin daha çok piştiğim de çok iyi bir kurs var oraya gidicem nasip olursa. Söyleyeceklerimiz bu kadardır herhalde. Zaten ne söylenmesi gerekiyorsa hepsini söyledin hatta uygulamalı olarak da belirttin. :D Yorumlarından dolayı teşekkür ederim..

CemilAL

Üye
Tepki
25
Kurstan ziyade etrafta mimarlık fakültesi tasarım fakültesi falan olan yerlerin temel tasarım derslerine git önce. Kritikleri dinle falan bir arkadaş edin oradan, inan çok daha faydalı olur. :D

Yukarı Alt