toplu nokta birleştirme

mewtwo

Üye
Tepki
0
Merhaba elimde parçaparça çizgi ve yaylardan oluşan birçok çizim var bu parçaları nasıl hızlıca birleştşrebilirim örneğin bir elips şeklim var ama ucuca 20 parça halinde
tektek bişrleşme noktalarını seçerek "join two nodes" seçeneği ile birleştiriyorum. Bu çizimleri kurtarmanın başka bir yolu varmı dersiniz. Baştan çizerim ama yüzlerce figür var. Teşekkürler

mewtwo

Üye
Tepki
0
evet vektörel .coreldraw x4 3point curve aracını kullanarak çizdim.dxf convert ederek autocad içindede uğraştım olmadı.lazerde kestirmek için dxf convert edip verdim. splainler polyline dönüştü ama binlerce nokta oluşturdu .çalışmadı lazer.

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Tepki
53
bana corel draw dosyasını gönderebilir misin? Bu arada vektörel değil. Vektördür. vektörel diye bir terim yoktur grafikte :)

mewtwo

Üye
Tepki
0
Vektör modellerin bir kısmını gönderdim .:) corelde çizdiğim orjinal halleri bende var .ancak dxf kaydedip lazere gönderince splainler polyline dönüşüp binlerce noktacık oluşturuyor bu duruma çözüm arıyorum . Teşekkür uyarın içinde ayrıca (vektör) :)

Erkan Nehir

Uzman Üye
Tepki
53
300 dpi rgb olarak convert yapıp daha sonra trace bitmap yapmayı deneyebilirsin.

mewtwo

Üye
Tepki
0
cnc makinalara çizim vermeye çalışıyorum baskıya diil eksikliğimi bağışla (trace bitmap nasıl yapılacak) sonuç cnc programlarının kabıl edeceği bir sonuçmu olur anlayamadım teşekkür

Erkan Nehir

Uzman Üye
Tepki
53
Çizdiğin görseli seçerek menüden bitmap seçeneğini tıklayıp Convert to bitmap...

daha sonra 300 Dpi ve Color Mode RGB ayarlıyoruz.

ok dedikten sonra yine menü çubuğundan trace bitmap/outline trace/detailed logo seçiyoruz

sağ taraftaki ayarlardan çizgilerin netlik ve keskinliğini ayarlayabilirsin. istediğin netliğe geldiğinde ok diyoruz.

ana sayfaya geldiğinde convert yaptığın orijinal resim ile trace yaptığın resim üstüste gelmiş şekilde olur. trace yaptığın resmi kenara çekerek üzerine sağ tıklayıp Ungroup diyoruz.

bu işlemden sonra iç kısmın ve kenar çizgilerin vektör olarak birbirinden ayrıldığını göreceksin. ve dış çizgiler tek parça halinde olacaktır.
Umarım işine yarar.

mewtwo

Üye
Tepki
0
ilgine teşekkür ederim resimli açıklaman benim düzeyime göre olmuş.Aşamaları denyerek aynı sonucu aldım.Dxf kaydedip autocad içinde sonuca baktım oluşan nokta guruplarını spline olarak adlandırdı gene. corel çıktısını kabul eden bir lazer firması araştırıcam bazıları spline olarak görülen çizimlerimi baştan çiz dediler .

Bu arada sayende harika birşey öğrendim siyah beyaz resmi çizime dönüştürebiliyorum bu yöntem ile .
saolasın

Yukarı Alt