@Ahmet ALTUN
sevgili ahmet altun bey kardeşim;
burası özgür bir forumsa, herkes yaptığı yorumlarla dilediği çalışmayı göklere çıkarıp, dilediğini yerin dibine sokabiliyorsa, yani yönetim tarafından "çalışmaları ve sonuçları yorumlama" izni verilmişse; böylesi polemiklere de rıza gösterilmelidir..
bu polemik kaçınılmazdır; çünkü "Hasan GÜNER arkadaşımız daha önce yarışmalarda derece almış birisidir. Şu an aldığı dereceye bir ihtiyacı yoktur ki.." şeklindeki bir argüman, münazara konusu olabilecek bir "mantık hatası" içerir.. "fenerbahçe zaten 30 sefer şampiyon olmuş, bu sezon olmasa ne kaybeder ki?" cümlesi kulağı ne kadar tırmalıyorsa, insanoğlunun genlerinde var olan "kazanma" iç güdüsü de o kadar doğaldır..
doğal olmayan şey şu: saygın kurum ve kuruluşların düzenlediği yarışma şartnamelerinde illa ki rastladığımız "bu yarışmaya, bu kurumun yöneticileri, yakınları vs..katılamazlar." şeklindeki madde, nedense burada hükümsüzdür... "beğenmiyorsan katılma kardeşim!" haykırışları da "internet dünyasının" ruhu ile bağdaşmayan "sakil" bir davranış olur; kimseye yakıştıramam..
sonuç: yaptığım tespitin arkasındayım.. isteyen istediğini düşünebilir.. yöeticiler madem "sıfır risk" ile çalışmak isterler, o zaman gereğini yapsınlar ve bir yönetici "jüri" koltuğunda otururken diğer bir "yönetici"nin dereceye girmesinin dünyanın hiçbir ülkesinde makul karşılanamayacak bir garabet olduğunu kabul etsinler..
son söz: "üzerine atlamak" hitabı yöneticiler için değildi; "üzerine atlayacaklar" içindi!.. sizin cevap vermiş olmanız sadece bir tesadüf!! (tesadüf mü dedim..)
saygılarımı sunuyorum..