Uyku ve aşk...

danisman

Consultant
Tepki
30
Dün, gece yarısı uyandım uykudan, sağa sola dönmeler sonucu, ayaklanmaya karar verdim, koridoru adımlayıp, mutfağa ulaştığımda, zaten olmayan uykumu, hepten yitiriverdim.

Balkona çıktım, çok manzarası olan bir yer değil ama yıldızları görmek bile iyi gelebiliyor insana. Oldum olası yıldızları izlerken, rahatlayan bir yapım olduğundan olsa gerek, rahatlamış bir şekilde tekrar koridor yolunu kullanarak yatağıma ulaştım, maksadım bir an evvel uyuyabilmek.

Nereden uzandım, nereden aklıma geldi, hey Allah’ım, kumanda denen zımbırtıya dokunuvermiş parmaklarım, orası olmadı, burası, burası iyi değil, şurası derken, buldum bir film, başladım izlemeye.

Duygusal komedi tarzında bir eski yapıt, çok iyi olmasa bile, kötü diyemem, izlemeye koyuldum. Bu arada, uyumaya çalışan ben, kaşla göz arasında geçivermişim mutfağa, uzun zamandır tabakta yenmeyi bekleyen çerezleri de alarak, gelmişim tekrar. Çok tatlı olmasalar da, idare ederlerdi işte, bayat filan ama eşlik ettiler film boyunca bana.

Kaç saat geçti hiç hatırlamıyorum, zaman oldukça ilerlemiş olmalı, filmi bitirdim ama benim gözler hala sonuna kadar açık, ne yapsam da uyusam diye düşündükçe, uyku kaçtı, ben kovaladım.

Aklıma bir benzetme geldi, uyku ve aşk biri birlerine benziyorlardı, kesinlikle benziyorlardı, varken kıymetini bilmeli, sıkıca sarılmak gerek, bir kaçtı veya uzaklaştı mı, eyvah, eyvah...

Saat kaç gibi sızıp kaldım ve nasıl uyudum, hiç hatırlamıyorum, sabah uyandığımda, tabaktaki çerezler bana, ben onlara sıkıca sarılmış bir vaziyette buldum kendimi.

Eh, doğal olarak böyle bir şekilde güne başlamak, çok mutlu etmemişti beni.
Zaten kim bir tabak çerezle güne merhaba demekten hoşlanır ki…

Ozan Muhammet CANDAN
grafikerler.org

ekinoks76

Üye
Tepki
4
Sizin neyseki bir gece uykunuz kaçmış.Malesef ben bunu alışkanlık hatta düzen haline getirdim uykusuzluk problemini. Sabaha kadar ayakta sabah da uyu, günün yarısı gitti :( düzen kalmıyor gecemi gündüzüme karıştırıp geriden takip ettim yaşamı herkes uyurken ben ayakta millet curcuna gürültü ben uyumaya çalışıyorum.Çok kötü bir durum belkide gece sessizliğini seviyorum bilinmez zombileşmesem bari:)

danisman

Consultant
Tepki
30
Sevgili ekinoks,
Bu durumu düzeltmenin yolunu biliyorum, dilersen bu küçük sırrı seninle paylaşabilirim. Uyku sorunu yaşadığım dönemler benim de oldu, bu tamamen psikolojik bir durum ve sonraları alışkanlık haline geliyor. Dolayısıyla, bundan kurtulmak için bir gece "es geçmek" gerekiyor.

Yani, o gün uykusuzluktan ölsen bile, uyumayacaksın, akşam olduğunda normal uyku saatinde bir güzel uykuya dalacağından, hiç kuşkum yok, bunu denersen mutlaka mutlu sona ulaşacaksın.

Sonucu merakla bekliyorum, tabi ki, öncelikle gerçekten gece uyumak, gündüz ayakta olmak istiyorsan bunu yapmalısın...

Fulyam

Üye
Tepki
16
Ruha iyi gelen doktor gibisin Ozan... : )

basit yaşanmışları süslü cümlelere vurdurup anlam katarak okutuyorsun bizlere.. Ve geçrekten bunda çok başarılısın ...

Uykusuzluk hwrkesin malum problemidir diye düşünüyorum...

Ne yönden bakarsan o yöne gidersin... Ozan sen her yönden keşfe dalmışsın uykusuzluğu ...

Güzelll ... ben çok beğendim yazını.. Senin yazmanı seviyorum.. seni okumayı seviyorum...

danisman

Consultant
Tepki
30
Beğendiğiniz için teşekkürler Fulya hanım, basit yaşanmışlıklar değil midir, hayatı güzelleştiren veya çekilmez hale getiren...

ekinoks76

Üye
Tepki
4
@danisman

Çok mantıklı bir fikir inanın bunu hep içimden denicem diyordum ben bi türlü dayanamayıp yapamıyordum, kuyruğunu yakalamaya çalışan kedi gibi aynı sorunla dönüp duruyordum ama bu sefer denemeliyim denicemde dayananabilirsem 2günü tek yapıp 3.gün pestilim çıkmalı:))
Birde çalışmadığım için belki zorunluluklarım yok ama böylede olmaz değilmi hayat bitiyor geçiyor.Bu arada fulyama katılıyorum dr gibisinz herşeye bir çözüm var ne güzel aynı süreçten geçen bilir gerçi orasıda tartışılmaz belkide en iyisi çalışmam lazım benim onada çözüm bulmam lazım:))

danisman

Consultant
Tepki
30
merhaba ekinoks,

İşsizliği çok büyütme gözünde, ille de kendi işimizi yaparak işsizliğimize çözüm bulamayız. Boş zamanlarını değerlendirmek adına ve yeni bir şeyler öğrenmek adına, yeni programları öğrenmeyi deneyebilirsin.

Hobi tarzında çok masraflı olmayan bazı el sanatlarını yapabilirsin, yani kendine iş aramak yerine, iş yaratmayı denersen, ruhen çok daha rahatlayacağını söyleyebilirim...

ekinoks76

Üye
Tepki
4
@danisman

Güzel söylüyorsunuzda ben hiç boş durmadım sürekli kendimi geliştirmek ve zamanımı değerlendirmek adında bir dizi kurslara gittim çevrem ailem dostlarım arasında kurs manyağı diye lanse edildim güldüm geçtim size şunu söyliyebilirim sertifika koleksiyonuna sahibim. Birsürü program öğrendim zamanla bazılarını unutuyor bile insan :)) kendimi geliştirrken yoruldum diyebiliirm.bazı sağlık problemleri yüzünden çok uzun süre ara verdim çalışmaya millet ben bukadar öğrenipte evde oturmam diyor demesi kolay birde çok seçiciyim onunda etkisi var tabiki.Anlıcağınız her senemi boş geçirmeden kurslara gittim yoruldum artık daha çalışmadan kendimi geliştirmekten dinlenmekten yoruldum :)) ilk başta çook eskiden Güzel sanatlar kursuna gittim ve bilgisayar kursuna gittim sonra ben çiizmle ilgili branş isterken çevrem yüüznden muhasebe kursuna gittim sevmediğim halde 100puanla bitirdim daha sonra o işle mutlu olamıcağımı anladım desinatörlük üzerine çalıştığım şirket program öğrenmem adına kurs demiyelim program eğitimine(bilgs. programcısı tarafından) gönderdi avrupa yakasından anadolu yakasına gittim kar kış kıyamette öğrendik etiket firmasında grafikerlik yaptım sonra sağlık sorunları vs çıktım işten ama boş durmadım grafikerlik kursuna gittim photoshop freehand vs gibi programlar öğrendim bir sene daha geçti web tasarım kursuna gittim dreamweaver flash vs öğrendim ama üzerinde fazla durmadım web tasarımın daha çok çiizm üzerinde yoğunlaştım evde de boş durmam psde yaparım bişiler birazda çiizm yeteneği var allahtan :)) en son sitilistliğe gittim yok onu yarım bıraktım çok apayrı bir kulvar kursa gitmekten yeni yeni şeyler öğrenmekten beynim boş yer kalmadı bellek doldu Gbyt full:)) değerlendiremedim ona yanarım. Çoğu kursuda ismek düzenlediği meslek geliştirmek için gittim :)) paranı kurslara dökmüşsün demeyin ücretsiz allahtan .
İstediğim işi zevk aldığım işi yaparak para kazanmak isterim. işte böyle bir dokun bin ahh işittim demeyin sakın, burası sohbet köşesi olduğu için yazdım döktüm bir nevi dertleşmek paylaşmak için yazdım. sonuç olarak geliştir geliştir bunun sonu yoktur her yaşta öğrenmeye açık bir insanım ama artık düşünüyorum bunları değerlendiremedikten sonra bu bilgilere emeğe ve zamanada yazık diye düşünüyorum maddi manevi özellikle manevi ihtiyacım varken :)):rolleyes:

danisman

Consultant
Tepki
30
Sevgili ekinoks, hayatta birçok şeyi yaparız ama asıl yapmamız gereken şeyleri atlayıp, gözden kaçırmış olabiliriz. Okuduklarım, sen yazarken yoruldun mu, bilmiyorum ama yaptıkların ve yaşadıklarını okurken, beni bile yordu diyebilirim, yani yoruldum demekte son derece haklısın.

Tüm bu yazılanların üzerine bir kaç kelime söylemek gerekirse, senin ihtiyacın, tek iş üzerinde yoğunlaşmak, biraz da şansına güvenmek, şansı yanında olan insanın önünde hiç bir şey duramaz, şansın hep yanında olsun...

ekinoks76

Üye
Tepki
4
@danisman

Evt haklısınz epeydir tek iş üzerine yoğunlaşmış durumdayım.Şans konusunda doğru zamanda doğru yerde olmayı ve doğru insanlarla çalışmayı nasip etsin Allah hepimize: şans temennileriniz için tşkler:) şansa hepimizin ihtiyacı var yeterki değerlendirebilelim sanırım birçok kere şansıda kaçırdım belli olmaz hayat bu herşey insanlar için:)

Yukarı Alt