vip hamam | hasan güner

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Tepki
716
Merhaba.
Teşekkür ederim.
Çalışmanıza bakıyorum şu an.
Gözüme ilk takılan "VIP" ve devamen "Hamam-Spa"daki font stili ve rengi oldu.
Öncelikle bu kadar turuncu ton arasında VIP ve Haman-Spa'daki renkler fontu boğmuş. Bir Can simit'i lazım.
Öncelikle fontu değiştrin derim VIP söz konusu ise bunu illa bu tür ve buna yakın font stilleriyle verme alışkanlığını ortadan kaldırmak gerekir.
Daha düzgün bir font seçilebilir ve rengini de kesinlikle değiştirmelisiniz.
Turuncu ve tonlarında ayırıcı renk en çok beyaz olabiliyor ki bu ister istemez sizin de elinize yansımış.
Eskiz alanının bir şekilde kısıtlanması ne kötü oysa.
Bu tür bir çalışma için Turuncu ve tonları gider mi ?
Gitmez derim.Tabii ki bence.

Kullandığınız görsellerdeki tok renkler hakim renk seçiminizde sizi yanıltmış olmalı muhtemelen.
Mavi ve tonları ya da Yeşil ve tonları daha uygun olacaktır bu çalışma için.
Çünkü Spa denilince akla doğaya yönelik ilkel tedaviler gelir, Hamam denilince akla su gelir vs...
E görsellerimin rengini ne yapacağım o zaman?
Görsellerinizi Photoshop'a alıp (Ya da kullandığınız programda bu özellik mevcut ise oraya alıp.) renkleri Mavi ve Yeşile yaklaştırabilirsiniz.(Soldurma)
Degreleri fotoğraftaki kullanımınız görsellerin birbirine girmesine neden olmuş.
Mesela sağ altta 4 el var, birer çift birbirine çapraz el.
Sonra yine orada büyük boy bir bayanın beline küçük boy bir bayan oturtmak ne kadar uygun tartışılır. O efekti uygulamadan çekin ve diğerleri gibi tek kare kullanın fotoğrafları.
Sonra şu ön kapaktaki çiçek figürünü kaldırın.
Oradaki etiketin içini renkerle dolgu yapmak yerine ona sadece ince bir kontür verin.(Dediğim renklerden herhangi biriyle yaparsanız.)
Sonra içine de aynı renkle bunları yazın yine.
İçi boş olduğu için arka plandaki renk görüneceğinden herhangi bir sıkıntı olmayacaktır.
Çok az bitki kullanın, spa taşları kullanın, masaj araçları kullanın bence.
O zaman şu ucları top şeklindeki gometriler de rengi değişeceği için daha çok çıkacaktır gün yüzüne.
Bilemiyorum, bunu isterseniz şu ankinden kat kat kaliteli bir hale getirebilirsiniz.
(Not: Aldığınız ve yahut alacağınız ücret buna değiyor ise dediklerimi uygulayınız, haa derseniz ki: "Yok arkadaşım ben kendimi geliştirmek için bunu gelen öneriler ışığında değiştirmek istiyorum, ücret o kadar da önemli değil." O zaman dediklerimi yaparsanız daha iyi olur kanısındayım.

Bu çalışma için seçtiğim renk ve fontlar. Bahsettiğim diğer kriterlerle bunu birleştirip hayal edin.

Kolay Gelsin :)

Hasan Güner

.com
Bronz Üye
Tepki
45
süper bir yorum vakit ayırdığınız için çok teşekkürler
mazeret midir bilmiyorum ama ticari amaçla yapılmış çalışmalarda cesur olamıyorum
renkleriyle yazı fontuyla efekleriyle desenleriyle üst kısımda görünen bölüm firmanın logosu
böyle bir logoyu benimsemiş firmanın klasik isteklerde bulunmaması imkansız
şöyle ki; burası boş kalmış bir resimde oraya atalım, bir resim yetmez bi kaç tane daha atalım, zemin şu renk olsun geçen seneki de o renk, bu çalışmayı yaşlılar okuyamaz yazıları bold yapalım vs...
samimiyetimle söylüyorum bunu beğenmelerine bile şaşırdım

değerli yorumlarınız için tekrar teşekkür ederim
daha cesur olabileceğim işlerde göz önünde bulunduracağım tavsiyelerinizi

Yukarı Alt