Kız elbette sizindir ona sözümüz yok da anlamadığım şu noktayı aydınlatır mısınız.
Misal şu cümlenizi açıklar mısınız?
"Can sıkıntısından yapmıştım
amacım tasarım konusunda eleştiri almaktı.
"
Tasarım konusunda eleştri almak için (Kime göre ,neye göre,hangi kriterlere göre bir eleştri?)
can sıkıntısıyla program mı kullanırsınız? Bu enteresan.
Hem tv Hem Program daha enteresan.
Ya da şöyle diyelim.
"Hertürlü eleştiriye ve yoruma açığım ,biraz cesurum galiba."
Tasarlama isteğiniz sadece can sıkıntısından ibaretse ve programı can sıkıntısıyla kullanıyorsanız alacağınız eleştriyi neden,niçin,kim için önemsiyorsunuz,çalışmada adı geçen şahıs için mi?
Bunun içinse daha farklı yöntemler var,araştırırsanız birsürü dökümana ulaşırsınız.
Yalnız burası ciddi bir grafiker forumu, anaokulu duvarı değil.
Dolayısıyla gelecek eleştriler gayet ciddi olacaktır ,şuanda olduğu gibi ve kimse yoruma sunulmuş çalışmalara can sıkıntısı için eleştride bulunmayacak, burada gayet samimice gerçekler yazılacak herzaman olduğu gibi.
Böyle Can Sıkıntısı zihniyetli ,üyelerini grafiker zanneden forumlar nette şuan gayet yoğun,arama motorları derhal size birkaçyüz tane bu tür forum bulabilir,aradığınız öyle biryerse.
Yazdıklarıma belki içten ya da dıştan tepki verebilirsiniz ama ben bir alıntıyla eleştrimi bitireceğim.
"Çok heyecanlıydım, geniş parlak mermerler eşliğinde 2. kez bastırdığım kitabımı eleştirmen Mithat Hocanın odasına götürürken, tavandan mermerlere yansıyan sarı ışıklar içimde tuhaf bir haz uyandırıyordu ve korkuyordum.
Odasının önüne vardım,duvardaki plakada adını 2. defa okurken biryandan da içimi sonkez çektim ve kapısını çaldım.
İçeri buyur etti, elimdeki kitaba gözlüklerinin üstünden bakarak:"Kitabın çok kalınmış ,umarım dili yine bukadar kalın değildir" dedi.
Ona o an içimden ne çok kızmıştım anlatamam.
Çünkü bizler o dönemler bilmiyorduk daha Kendi Kitaplarımızın 2. defa bizim değil Eleştirmenlerimizin tarafından yazıldığını."
Diyor yazarımız.
Bence bir insan neyi niçin yaptığını bilmiyorsa o yaptığı işin kendisi için hiçbir anlamı yoktur.
Doğru yerde olduğumuzdan ve doğru işi yaptığımızdan emin olmalıyız.
İnsanlar arasındaki aşk-sevgi farklıdır; sanatsal aşk-sevgi farklı.
Yine her ikisinin anlatım biçimi de birbirinden çok çok farklıdır.
Size hangisi lazımdı?