Hakan Bey Merhaba,
Öncelikle, çalışmanızı son derece kayda değer bulduğumu söylemeliyim. Aslında böyle çalışmaları eleştirmek bile insana keyif veriyor.
Çok dikkatlice çalışılmış.
Bunu hemen hissettiriyorsunuz.
Biraz kusur bulayım diye epeyce inceledim. Dedim ya, böyle başarılı çalışmaları eleştirmek, hele hele kusur bulmak, inanmazsınız ama, müthiş keyif veriyor. Kimbilir, belki de bunu özellikle yapıyorsunuz.
Gördüğüm şu:
Aslında fotoğraf kökenli olduğum için, 3D işlerde önce ışığa, sonra da yüzey analizine bakarım. Yüzeyler için bir diyeceğim yok, ama eğer ışık kaynağın tek ise, ki gölgeler onu gösteriyor, o zaman bütün nesnelerin aynı gölge yapısına sahip olması gerekir. Gölgenin yapısı açısından da ciddi bir sorun yok. Ama eğer balonlar önden aydınlatılmışsa, gölgelerinin de aynı diyagonalda olması gerekir. Yani hemen altında değil. Özellikle de mavi balonun gölgesi, parlama açısına bakılacak olursa, neredeyse sehpanın (telefonun) üzerine gelmesi gerekir.
Ya da şöyle de söylenebilir:
Sehpanın aydınlanma açısı ile (bu, gölgesi ile birlikte oldukça başarılı) balonların aydınlanma açısı çelişkili. Hatta sanki sehpa (telefon) max'de çalışılmış, balonlar ise (gölgeleriyle birlikte) aynı sahneye Photoshop'ta eklenmiş gibi.
Oh be!
Böyle güzel işlere de çamur atabildiysem ne mutlu bana..
Güzel günler, yeni yıllar dileğiyle..
Tuncer ÖZKAN