- >Photoshop,Corel,İndesign,İllustrator,Freehand Programlarını Kullanıyorum.Yardımcı Grafiker olarak yetiştirilmek istiyorum./İstanbul Avrupa Yakasındayım.
90larda hiçbisey olamazsan ögretmen olursun vardı...Sonra 2000 lerde o hiçbirsey olamayan yüzbinlerce kişi atama bekliyor şimdi...2000 li yılların sonunda ise hiçbisey olamazsam grafiker olurum durumları başladı...
Ben güzel sanatlar mezunuyum 3yıl amatör 6yıldır ise profesyonel olarak bu işi yapıyorum...
Şimdi diceksiniz ki banane.haklısınız da. Ama yazmadan geçemedim kusura bakmayın... Sizden ricam bu işte yetenekli iseniz yapın eğerki yetenegım sınırlı ki güzelsanatlar eğitimi almamış bir insan grafiker veya ilgili dallarda basarılı olması imkansızdır (alaylı değilse) lütfen 20tl ye logo 10 tl ye broşür vs yapmayın böyle hayallaerınızdeki refah seviyesine ulasamazsınız ve piyasayı düşürüp bizim gibi yıllarca dirsek çürütenlere ''e bunu 20ye yapan var'' demelerine alet olursunuz iyice dibe çökeriz Lütfen....
neyse bol şanş diliyorum size hoş bu iş de şansa yer yoktur ama...
Bu uzun mesajınız için öncelikle teşekkür ederim..
Ben program eğitimlerini aldım,fakat piyasadaki 90 saat,yada 120 saat lik grafik eğitimlerinin kesinlikle yeterli olmadığını matbaaya yönelik ise hiç eğitim verilmediğini gördüm.
Bu nedenle kurs sonrası 3 ay gibi bir süre iş başvurusu yapmadım kendi kendimi yetiştirmekle meşgul oldum.gördümki bu iş derya bitmiyor.
Biliyorum bazı kurs programları 7-8 saat indesign eğitimi ile bu programı geçiştiriyor oysaki bu programın en az 20-30 saatlik eğitimi hakettiğini gördüm.
Kendimi yeni mezun bir stajer gibi hissetmiyorum bu işi ömür boyu yapmayı planlıyorum.
Amacım stajer bile olsa biryerden başlamak.Geçmiş yıllarda PHP/MYSQL/CSS/HTML/JavasScript gibi programlarlada uğraştım bir yazılım kültürüne sahibim bu işe gönül verdim Coreli makrolara kadar öğrenmeyi planlıyorum.çünkü arkaplanda çalışan kod Basic mantığı.
Ama şuanda ihtiyacım olan şey sadece biryerlerde başlamak.Teşekkürler.Kesinlikle emeğinize saygılıyım
.............
NOT:Üstteki mesaj alakasız gibi algılanmasın lütfen ben ilanı değiştirdim
Bu site, giriş yapmanız veya kayıt olmanız durumunda deneyimlerinizi uyarlamak ve içeriği kişiselleştirmek için çerezler kullanır.
Bu siteyi kullanarak, bahsettiğimiz çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz.