Babam ve Babası

Yaşar Karadeniz

Grafikerler.org
Altın Üye
Tepki
75
Babam ve Babası

“Babam bana hiç yüz vermedi, Döndü’den sonra gelen, dört kızın bi erkek kardeşi demedi amma ben bilirdim; beni çok sevdiğini bir defasında ateşim yükselmişti beni kendinde değil diye belki o zaman kendi eliynen kekik içirdi.
İnsan hasta olduğuna sevinir mi? içim-içime sığmadı vallahi-billahi sabaha kadar başucumda bekledi yüzüme bakdı durdu, benden fazla acı çekti, kahroldu terimi kuruladı gözlerimi hafif araladım mıydı gözlerimin içine içine bakıyodu, o değilde gözlerimi kırpıyorum belli belirsiz inileyip, debeleniyorum usulcacık üsdümü örtüyor şeytan azapta gerek derler ya azıcıkta tadını çıkardım valla, oyusa aynı adam, “böğün falan tarlayı sür bitir” der, asla itiraz edemezdim ben de, Allahı var hiş bir zaman “yok olurdu”, “yok olmazdı” demezdim. “Goca tarlayı yarın ağşama go(y)man el harmandan gakıyo” deye fırçalar zemheri bile demeden hergün oduna yollar, emme ben bilirdim, beni içden içe sevdiğini, en ufak bi canım yansa hemen helaya geder güya müteessir olduğunu bilmemi istemezdi, ilk defa ben ameliyat olduğumda sigara içti ablalarımı kocaman kız bile demezdi dizlerine oturtur saçlarını okşar-öper bana gelince ı-ıh, dilinden dudağına-değmezdi beni hiç kucaklamadı, askere giderken bile, emme beni içten-içe severdi..."

Tepki
100
@ŞENGÜL BOZKURT
olmalı değil mi?

güzel, duygulu.
şiveli ifadelerle okumaya çalışmakta ayrı bir lezzet.
sahi, kimin bu yazı?

GÜNEL AYVACI

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Tepki
7
Eski babalar böyle olurmuş. Biz 5 kardeşiz. Ben en küçükleriyim. (Küçüğü ben olursam gerisini düşünün:)) Benim babam da böyle imiş. Fakat ben doğduktan sonra biraz yaşlanıp yumuşadı sanırım, beni kucağına da alırdı, öperdi de. Ablalarım ve ağabeyim bize yapmadı derler hep.

Tepki
4
Baba olmak kolay değil, baba'lar içten içe sever anne gibi dışa vurmaz sevgisini. Baba'lar için kızların yeri ayrıdır her zaman sevgi konusunda ama bir erkek evladı olması babanın sol yanını doldurur. Aslında baba için erkek evlat küçükte olsa sırtını yaslayacağı bir ağaç gibidir...

Babalar farklıdır...

danisman

Consultant
Tepki
30
Güzel bir paylaşım, teşekkür ederim Yaşar Bey, doğrudur, eskiden babalar tam da orada anlatıldığı gibiydi, şimdi değişim söz konusu, artık babalar evlatlarına sevgi yanlarını fazlasıyla gösteriyorlar.

Peki, burada, aklıma bir soru işareti takılı kaldı, acaba eski usuller mi iyi ve olması gerektiği şekildeydi, yoksa, şimdi olan yaklaşımlar mı doğrudur? Bu konuda fikirlerimizi paylaşalım dilerseniz...

Yaşar Karadeniz

Grafikerler.org
Altın Üye
Tepki
75
@Emine Şahin

Emine hanım, kime ait olduğunu bende bilmiyorum, mailime gelen ve sizin gibi şiveleri ile okuduğumda lezzet aldığım bu yazıyı sizlerle paylaşmak istedim.

Yaşar Karadeniz

Grafikerler.org
Altın Üye
Tepki
75
@danisman

Ozan bey, bende ne varsa eskilerde var diyorum. Neden mi? Aşikar olmasa da gizliden gizliye babanın oğula bu sevgisi ile birlikte, oğulun da babaya (büyüklerine, atalarına) saygısı vardı. Şahsım adına söylemek isterim, şu an aklıma ilk gelen. Bu yaşıma geldim son geçirmiş olduğum rahatsızlığım dışında bugüne değin babamın yanında tabiri caizse 3.80 uzanıp yattığımı bilmiyorum. Tabii sadece bu değil şu an aklıma ilk gelen onun için bunu yazdım. Her zaman birşeyler anlatırken söyleriz ya, "biz eskiden", "eskiden şu böyleydi, bu şöyleydi" diye iste onun misali...

Yukarı Alt