@Özgül
sert dille eleştirmek değil amacım fakat bunun tek sebebi yapılan çalışmaya güvenilmemesidir bence. "yoruma açık, eleştiriye açık" sözleri, görsel tasarımı destekleyen bu tür forumlarda paylaşan kişinin yaptıklarına güvenmemesi ve eleştiri geleceğine adı gibi emin olmasıdır. hayır sonrasında eleştiri yaptığınız zamanda "deneme yaa zaten" diyip sıyrılabiliyor olmaları da hayret bi' durumdur. grafik tasarım hakkında hiç bir eğitim almamış ben, bu mesleği öğrenmek uğruna çok ağır eleştirilere de maruz kaldım fakat bana göre hiç bir çalışmam "öylesine" olmamıştı. grafik tasarımın bu derece küçültülmesi, biz emekçi insanları piyasada bir başımıza bırakıp zorlamakta. belki açıklamalarım çok sert dilli ya da acımasız ama ben buna inanıyorum. bu gün diploma sahibi olup, grafik tasarım hakkında tek bir fikri olmadan çalışan, kendini geliştirmemiş binlerce grafiker yüzünden, tecrübeli, deneyimli ve grafik tasarımı yutmuş binlerce grafiker işsizdir, asgari ücrete çalışmaktadır, ev geçindirmeye çalışmaktadır. dök içini dediler, kustum galiba. zahmet edip okuyan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.