Yazılanları hızlıca okumaya çalıştım ve bana kalırsa ki kalmaz büyük ihtimalle, grafik tasarım kursu diye bir şey olması saçmalık. Bence bunun için okul olması da kişiye tasarım anlamında olağanüstü meziyetler katmıyor. Ben fizikçiyim, fiziği seviyorum. Zamanında güzel sanatlar okuyup birşey olabileceğimi bilsem, güzel sanatlar da okuyabilirdim lisede ve üniversitede. Ancak bu konuda önümde bir örnek yoktu ve bende diğer bir sevdiğim bölüm olan fiziğe yöneldim. Ken Robinson'ın bir sözü vardır, "Okul yaratıcılığı öldürür." Ben buna inanıyorum. Program öğrenmek işin kolay kısmı. Zaten birşeyi seviyorsan ona ulaşabilmek için gerekenleri de yaparsın.
Ben şimdi yüksek lisans yapıyorum ancak, bir yandan da flash ile animasyon yada illustrator ile çizimler yapmayı da çok seviyorum. Bunun için hiç bir kursa gitmedim, kardeşim web tasarım kursuna gidiyordu, bir dersine katıldım ve gördüm ki benim uğraşıp öğrendiklerimi orada hoca öğrencileri gerizekalı yerine koyarak öğretiyordu. Aslında oradaki arkadaşlar içinde zaman kaybıydı o kurs. Ama dur deme zamanı geldi mi derseniz, bence de geldi ancak bu konuda yapabilecek birşey olduğunu düşünmüyorum. İnsanlar hayatlarında herşeyi kursta öğrenebileceklerini herşeyi önlerine kurslarda konulacağını düşündükçe bu durum için yapılabilecek bir şey yok demektir.
Grafiker olmak ile ilgili bir kaç yazıyı daha okumuştum bu forumda onun içinde bir şeyler demek istiyorum. İnternette dolaşan bazı fotoğraflar, dağınık, göze iğrenç gelen bazı "çalışmalar" gördükçe benim bile midem bulanıyor üzülüyorum. Bildiği şeyler fotoğrafa ışıldıyor gibi gözüksün diye konulan yıldızlardan, yazı yazıp kabartmaktan fazla olmayan insanların grafik tasarımcı diye ortada dolaşınca bu işe dur demenin zamanı gelmemiş demektir.
Tabii bu durumun en büyük zarar verdiği kesim ise bu iş için en azından 4 yıl üniversite eğitimi görmüş insanlar, bu da bir gerçek...
Ancak bu durumu da bir avantaj olarak görmek lazım. Sonuçta piyasa sizin üst mesajlarda belirttiğiniz insanlar ile dolu. Daha fazlası iseniz farkınızı göstermekte çok zor olmamalı. Zaten bu işte iyi olmak için program bilmek değil, yaratıcı fikirlere sahip olmak önemli.
Bu arada kendime grafiker falan demiyorum bunu da belirtmek isterim. Konunun dışına taşmış olabilirim, çok üzgünüm. Cevap verecek olan olursa tihs olarak değilde, Gökhan olarak hitap edilirse sevinirim