ilköğretim yıllık sayfası çalışması

Aslı SAYILIR

Altın Üye
Altın Üye
Tepki
192
Arkadaşlar merhabalar ;

Aşağıda 4 adet yıllık sayfası taslağı yaptım müşterim okulda hocaların fikirlerini alacak ve bu benim ilk işim .Sizlerde artı ve eksi yönleri ile yorumlarsanız sevinirim.Yorumlarınız benim için çok önemli..

Aslı SAYILIR

Altın Üye
Altın Üye
Tepki
192
Okuldaki öğrenciler 1. çalışmamı beğenmişler baskı çalışmaları ve baskı bunun üzerinden yapılacak :S Veliler ve ben 4. çalışma üzerinde dururken süpriz oldu bize :)

Hüseyin ALPALTUN

Bronz Üye
Bronz Üye
Tepki
28
4 çalışma çok güzel.elinize emeğinize sağlık. ordaki dialog kağıtlarını nasıl yaptığınızı söylerseniz hatta bir dersi olsa çok sevinirim. :D

Aslı SAYILIR

Altın Üye
Altın Üye
Tepki
192
Ders mi diyorsun :) Olur ama şu an biraz yoğunum şu yıllık işini baskıya yetiştireyim onu öyle anlatırım :)

CemilAL

Üye
Tepki
25
Benim tercihim de 4 ten yana olurdu, çok daha derli toplu duruyor. Madem 1 i seçtiler biraz daha saklamaya değer bir hale getirmelisiniz bence. İnsanlar açıp baktığında gözleri yorulmamalı, biraz düzenli görmeliler bence. Mesela aynı şeklin boyunu değiştirip kullanmışsınız her yerde, bence farklı şekiller yapabilirdiniz. Büyük çocuk resmini biraz flulaştırıp dikkat çekmesini engellemelisiniz ki insanlar yazılara odaklansın. Şekillere ve resim koyulan yere hafif kalın bir kontür veya çerçeve (Altına gölge de olabilir, çok uzakta ve hafiften.) eklemeniz öne çıkarır onları ve arkaplandan ayırır. Çocukların olduğu yere arkaya uçan kepler koyabilirsiniz ve aynı çocuk yerine farklı siluetler de kullanabilirsiniz. Resimdeki bazı hatalar insanların dikkatini dağıtır, yazılardan koparır, konunun dışına kayarlar. Umarım anlatabilmişimdir. :D Kolay gelsin size, umarım yazıları tek tek yazmıyorsunuzdur. :)
Buradan kepli çocuk çizimine ulaşabilirsin.

Aslı SAYILIR

Altın Üye
Altın Üye
Tepki
192
Süpersin çok teşekkür ederim arkadaşım.Daha ilk basılı çalışmam olacağı için bahsettiğin konulara hakim değilim.Ufuk açmak bu demek olsa gerek.Söylediklerini dikkate alacağım.

CemilAL

Üye
Tepki
25
Rica ederim, ne demek. Yalnız şimdi sayfa açılırken resimlerin büyük hallerini gördüm, çözünürlük konusunda biraz sıkıntı var sanırım. Basit, tek renk şekiller kullandığın zaman Photoshop ile değil Illustrator ile çiz, malum vektör tabanlı resim olur ve büyüdüğünde çözünürlük bozulmaz. :p

Aslı SAYILIR

Altın Üye
Altın Üye
Tepki
192
ya sorma bende farkettim ps de çalışınca çözünürlük sıkıntı oldu :) sonrasında açtım coreli çizdim yapacak birşey yok :) baskıya corelde çizdiklerimi gönderdim

Yukarı Alt