Grafiker oldum mu? Vallahi çok net evet diyemiyorum.. Sanırım öz güven meselesine gidiyor işin ucu.. Şarkıcılar, ses sanatkarları hep derler ya ''evde ki tarakları kalemleri alır şarkı söylerdim'' diye küçükken ne alaka bilmiyorum fotoğraf albümlerinin boş olan ön ve arka bölümlerine (yaşı küçük olanlar bilmez) -ya bu cümleyi kullanmak istemiyorum hiç-
ki neyse ne alaka bilmiyorum ama 'tren' çizerek başlamış oldum sanırım.. Sanırım Vagonları fln böyle hoşuma giden bir obje ya da bende biraz öküzlük var insan neden tren çizer ki.. Hemen liseye atlıyorum; bir gün edebiyat dersinde öğretmenimiz ders anlatımı yaparken -kendisi bu konuda çok titizdi- kimseden çıt çıkamsını istemezdi bende dersi dinlememeyi kafaya koymuşum asiyiz, agresif bir ergeniz Türkçe yardımcı kitapları olurdu bir sürü beyaz boşluk vardı.. Galiba beyaz boşluk görünce duramıyorum ben bir otomobil tasarımı yapmıştım imgesel olarak öğretmen sınıf içerisinde gezinip kitap okurken durdu ben fark etmedim ama 15-20 sn. kadar beni izlemiş kafamı kaldırdım kitabı elimden aldı bu yeteneğini mutlaka değerlendir dedi.. Bu yönlendirmenin edebiyat öğretmenin gelmesi de beni şaşırtmıştı 1997 de bir otomobil dergisine bazı amatör çizimlerimi gönderdim ve yayınlandı ama bölümü yanlış seçtim sanırım endüstriyel tasarım okumalıydım belkide.. Daha sonra kurs kursu kovaladı şurası burası derken Mimar Sinan Üniversitesi sınavlarına girdim kazandım son aşama mülakattı ama Bolu'lu olmamız sebebiyle ailem Bolu'da okumamı istiyordu daha doğrusu öncelik orada olmalıydı mantığı ile yaklaştılar bu yüzden Mimar Sinan'ın son aşamasına giremedim Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-iş Ana Bilim Dalı Grafik Tasarım bölümüne 10. olarak giriş yaptım (Üniversite içi zamanları ders ve teknik yaklaşımları S geçiyorum) - bölümün ismine bak sanki stanford üniversitesi
- Üniversite 7 senede bitti salla sallana okudum bu arada öğretmenlik olduğundan takım elbise olayı stajlarda sıkmaya başlamıştı beni dedim bu böyle zor olacak kpss mpss kasamam artık yaş oldu 29 şimdi bağlı olarak çalıştığım bir yer yok bir denizcilik dergisi var onun çizimlerini yapıyorum (dergi çizmek neyse öyle bir tabir yok sizde kullanmayın derim) Ara sıra logo yarışmalarına katılıp ödül alıyorum daha da öte bir işe yaradığım yok yani.. Kapasiteyi zorlamak her zaman bana zor gelmiştir çok üşengeç ve eringen bir tipim kendime kurumsal bir kimlik bile hazırlayamadım daha doğrusu isim bulamadım 1 senedir yatıyorum diyebilirim
Hoş bir durum değil ama bu ülke yapısı bana göre değil (yumurtadan çıkar kabuğunu beğenmez) Geleceğe yönelik olgunlaşmış planlarımda yok herkesin ellerinden gözlerinden öperim çok daha uzun yazarsam kimse okumaz okumayı sevmediğimiz aşikar.. Saygı ve selamet ile..