Şuan itibariyle grafikerim demek aslında başkalarına haksızlık oluyor ama grafiker olmaya çalışan biri olarak: neden grafikerlik mesleği derseniz:
Kendimi bildiğimden beri hep kendime özgü bir tarzım olmuştur.Hatta farklı yüzyıldan gelmiş gibiydim ama bu özelliğimi hiç dışa yansıtamadım. Çizim yeteneğim yoktu. Hep birşeyler karalardım ama sonra dönüp baktığımda kendi çizdiğimi anlamazdım
Neyse uzatmadan: birgün vatan computer, muhasebe departmanı işi için mülakata çağırdı. gittim hayatımda ilk mülkatım
Mülakattaki bayan Hayalindeki meslek nasıl birşey dedi?
Sanki iş görüşmesinde değilim
başladım anlatmaya
-Kendimden birşeyler katacağım. devamlı yenilenen esnek bir meslek dedim.
Kafamdaki grafik ya onu tarif ediyorum bilmeden.
Bayan bana dikkatli baktı ve ömrümün en çarpıcı yorumunu yaptı
- esnek yenilikçi kendinden birşey katacak iş istiyorsun ama başvurduğun katı kuralları olan kendinden hiç birşey katamayacağın standart bir iş yani muhasebeye başvurmuşsun dedi
Bir insanın bütün ömrü gözünün önünden geçermi ? GEÇTİ VALLA
Çıkışta artık ben değildim. Ne istediğini bilmeyen bir kişi olduğumu anladım. Ve hiç bir iş görümesine gitmedim. İldeki tek grafik ve web tasarım kursuna yazıldım
Kurs bitmeden bir iş buldum. Bu kim dediklerinde "yeni grafiker" denmesi kadar beni o an mutlu eden birşey yoktu. ama maalesef sevincim kısa sürdü. 10 gün sonra İşten çıkardılar. Gelmem diyen eski grafikerleri ben işe girdikten sonra gelmesi tuttu bana yol göründü
Teselliye ihtiyacım var
Hep beraber eski patronuma atabilirmiyiz
şaka tabi herkesin yolu açık olsun.