@GRAFXX
Burda 40'a yakın Matbaayız. Belli başlı olan 5 - 10 matbaa kaçdefa toplanıldı dersiniz. Benim hatırladığım 10 kez filan oldu. Her toplantıda ayrı bir fiyat listesi farklı kurallar. Kaç gün sürdü? Ertesi güne kadar :) Artık ilgilenmiyorum zaten burdaki toplatılarla. Kendi Cumhuriyetimi...
Dünyada insanların rekabet ortamı nezaman başladı dersiniz. İnsan oğlunun evinin etrafını çitle örmesi ile başlamıştır.
Yavuz Sultan Selim Dünya Haritasını önüne alır, bu dünya bir kişiye çok iki kişiye azdır demiştir.
Türkiyede 10 tane grafik tasarımcı 10 tane matbaacı kalsa grafik...
@Arzu Uluırmak
Kişilerin aldığı eğitim ile zihniyeti ile alakalı bir durum. Kendisini geliştirme topluma bakış açısı. Toplumu görüş açısı. İlk önce zihniyetimizi değişmeliyiz.
Hımmm Sanırım bu saatten sonra koyunda olmayız çobanda olsak olsak kurt oluruz :)
Ot kökü üstüne biter.
@Arzu Uluırmak
İşte söylemek istediğim bu. Bunu talep eden kim? Müşteri. Müşteri neden bunu talep ediyor? Ekonomik oluşu. Bir işyeri ne kadar ufak olursa olsun firmaya yakışırmı? Yakışmaz. Bundan zarar gören kim? Müşteri - Matbaacı. Müşteri neden zarar ediyor? Kartvizit kişinin yaptığı işin...
Sanırım ülkemizdeki matbaaların %95'inin tasarım depertmanı mevcuttur. Ayrıca diğer mesajımı okumadan yazdınız galiba. Baskının dahi hesabını yapamayanın, Grafik tasarımın ücretini yapacağını sanmıyorum. Matbaa grafikerliğide diğer saydıklarınız gibi Matbaacılığa dahildir. Kaç matbaa grafik...
@Arzu Uluırmak
Sanırım ülkemizdeki matbaaların %95'inin tasarım depertmanı mevcuttur. Ayrıca diğer mesajımı okumadan yazdınız galiba. Baskının dahi hesabını yapamayanın, Grafik tasarımın ücretini yapacağını sanmıyorum. Matbaa grafikerliğide diğer saydıklarınız gibi Matbaacılığa dahildir. Kaç...
Lakin ilk konuşmamda da belirtiğim gibi bu sektöre dışarıdan girenler sayesinde ne mücelliti kaldı ne grafik tasarımı Hatta ve hatta baskı ücretini dahi tam anlamıyla hesap edemiyen meslektaşlarımız var. İşin hangi aşamalardan hangi sürede kendine neye mal olacağını bilmeyen meslektaşlarımız...
Kusura bakmayın kızmayın ama ben Ajans diye bir mesleği kabul edemem. Öyle bir meslekte yoktur. Konumuz la alakalı olarakda asil olan Matbaacıdır. Ajansların da öyle vergi filan verdiğini sanmıyorum. Gerçeklerin de üzerini örtpas edemeyiz. Matbaada bir fatura üzerinde Grafiker ücreti olarak...
Matbaa - Ajanslar - Çantacılar - Grafik Tasarımcılar bu kavramlar biraz karıştı gibi. Aslında Musss sanırım matbaacı. Matbaacılar ile Ajanslar - Çantacılar arasında her ne kadar iş yönünden diyalog olsada bir nevi çekişme vardır. Matbaacı Haklıdır çünkü çileyi cefasını çeken odur. Kızgındır...
Sabah mesajı gördüm ve bu tam bir benlik konu olup diyip, işlerimi iyice toparlayıp sağlam kafa ile mesaj yazmak istedim.
Biraz eski sisteme dönerek bir iki örnek ile değelernedirelim, Matbaalarda 15 - 20 yıl önce mürettip denilen bu gün grafikerlerin vazifesini yapmaya çalışan dizgi ustaları...
Şu alkollü gestetner öneren arkadaşlar neye göre önderdiniz. Gestetneri alkollü modeli pek yok. Olanda uydur kaydır yapılmış makinalar. 211 - 311 gestetnerlerin ölçüsü 25 * 35 cm dir. 25 cm lik bir makina için alkole gerek yok. Zincir çıkışlı olanı tavsiye ederim. Ama burda önemli bir detayı...
Bu site, giriş yapmanız veya kayıt olmanız durumunda deneyimlerinizi uyarlamak ve içeriği kişiselleştirmek için çerezler kullanır.
Bu siteyi kullanarak, bahsettiğimiz çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz.