frameye üstten görünen bir araba clipartını import ediyoruz.
Sonra bunu sembole çeviriyoruz (car_mc)
instance name kısmına isim veriyoruz (car_mc)
sonra da yeni bir layer açıp aşağodaki actionları yazıyoruz
var w:Number = 0;
function drehung() {
car_mc._y -=...
ilk olarak yeni bir çalışma sayfası açalım. 370×150 px olarak ben bir çalışma sayfası açtım arkaplan renk olarak color siyah ayarladım.İlk layer 1 framesine
Text tool aracı ile yazımı yazdım Menü seçeneklerinden Modify>Break Apart uyguladım buradaki amaçımız yazımızı parçalamak oluyor.
Yazımızı...
Merhaba Öncelikle flash sayfanıza küçük bir çubuk çizin ve sayfanızın üst kısımlarına bir yere yerleştirin.Daha sonra çizdiğiniz bu çubuğu F8'e basarak movie clip'e çeviriniz.
Movie clip'e çevirdiğiniz bu çubuğu yukarıda framelerden 10. frame'e kadar uzatın yani aşağıdaki resimde olduğu gibi...
İlk olarak bir m.c oluşturun içine her hagi bir eklenti yapmadan anasayfaya dönün. Daha sonra Library den m.c nizi ana sahneye çekin ve instance name bölümüne tesi ismini verin.
Evet sıra geldi xml ile iletisim kurmaya öncelikle farklı bir layer ekleyerek içine alttaki kodları yazın.
meuXML =...
ilk layerda sahneye maskelemek istediğiniz bir resmi sürükleyerek koyun yada file-->import-->import to stage den koyun
layer 1 e sağ tıklayın properties e tıklayın ve ordan ismini cisim koyun
yeni layer oluşturun aynı yöntemle onun adınıda mask koyun
mask layer ına tıklayın ve sahneye çizgisi...
kiliti açmak için layer menüsünde kilitini açacağınız layerin üstüne gelin.orda ufak bi kilit resmi var ona 2 kere tıklayın sonra çıkan uyarıya tamam diyin açılır
Bu site, giriş yapmanız veya kayıt olmanız durumunda deneyimlerinizi uyarlamak ve içeriği kişiselleştirmek için çerezler kullanır.
Bu siteyi kullanarak, bahsettiğimiz çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz.