Merhaba sportman neden bir site arıyorsun ögrenmek istediğin bircok konunun anlatımı bu sitede mevcut. Tabiki başka bi sebebi yoksa....böle bir site hiç bakmadım ama bulurssam yardımcı olmaya çalışırım.
Kusura bakmayın ben mac kullanıcısıyım normalde bizdeki komut ELMA + X ama ben elimden geldiği kadar PC de çalışanlar için bu şekilde anlattım. Benim klavyemde KNTRL yazıyor.diğer anlatımlarımda CTRL kullanmaya özen gösteriyorum. Mac kullanırken PC üzerinden anlatmakta biraz zor oluyor. Kusura...
Fh’ da RESİMİ ÇERÇEVEYE GÖMME
Yapıcak olduğumuz çalışmada resmin sadece bir kısmını kullanmamız gerekiyorsa
resmi ilk önce sayfaya IMPORT ( KNTRL + R ) ederiz.Resim freehand sayfasına geldikten sonra seçerek
Edit + Cut ( KNTRL + X ) ile resmimizi keseriz ve resim ekranda görünmez. Daha sonra...
FreeHAND' de RESIM KULLANIMI
FreeHand de yapmış olduğumuz tasarıma eğer resim koymamız gerekiyorsa TIF veya EPS formatında kullanmalıyız.JPEG formatındaki resimler renk ayrımda sorun çıkarır dosyalar görünmez. FreeHande resim çağırırken yapmamız gereken, sayfa açık konumda iken resmi IMPORT (...
memet abi ben resimli anlatımlarımda bütün tabloyu özellikle kesmedin yolladım.Baştan kesiccektim ama lazım olur dye kesmedim .benim yaprakta ne açıksa onu onu aç.bunlar sürekli lazım olucak.
Yuvarlağın dışına yazı istiyorsan tam yanındaki işarete ( Attach to pach ) tıkla yuvarlağın dışına...
YAZIYI YUVARLAK ŞEKİL VEYA HERHANGİ BİR ÇİZİM İÇİNE ALMA
Resimdede belirttiğim gibi yazıyı ve içine gömeceğimiz çember seçili iken ok ile belirttiğim işareti ( Flow Inside Path) tıklıyoruz ve yazıyı çizmiş olduğumuz çembere veya çizimin içine gömüyoruz.
Yazı çizim içinde iken puntosu+yazı...
Arkadaşlar FreeHand de Efekt uygulaması yapmayın. Çünki pek desteklendiği sayılmaz.Photoshop gibi değil baskı aşamasında çok farklı filme dökülüyor ve baskı kötü oluyor.Benim başıma geldi bilgisayarı açtığımda gayet normal duruyordu fakat film alımında sorun çıkıyor.ama bu belli olmuyor sadece...
merhaba memet abi yapman gereken şeyleri kaba taslak resim üzerinde anlatmak istiyorum.Resime baktığında işin mantığını daha iyşi anlayacaksındır.Resim üzerinde renkli halkalara alarak kısaca ne işe yaradıklarını anlatıcam.
KIRMIZI : İşi ölçülendirme alanıdır ( w = ENİ + h = yüksekliği )
YEŞİL...
merhaba mehmet abi freeHand de convert yapman için yazıları seçip kontrol p yada kotrol + Shift P yapman lazım ben Mac kullanıcısıyım biliyorsun benimki Kısa yol (Control+Shift +P)
Ama bir diğer yoluda
Text 'ten Convet To Paths tıkla işlem tamam.
peki bunları yüklemek için bişi yapmamız gerekiyormu.nasıl yükleriz daha inmedii bakmadım ama.
Çok güzel olduklarını görünce dayanamadım sabırsızlandım.Hemen sorayım dedim :)
ya arkaaşlar banada büyük ölçüde
Atatürkün öğrencilerine tahta üzerinde ders verirken
resmini istiyorummmm.Çok acilll. Lütfennn :)
Şimdiden teşekkürler.
Bikaçtane buldum fakat çok ufak.
Bu site, giriş yapmanız veya kayıt olmanız durumunda deneyimlerinizi uyarlamak ve içeriği kişiselleştirmek için çerezler kullanır.
Bu siteyi kullanarak, bahsettiğimiz çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz.