Arama sonuçları

1. gezegen

Türkiye'deki Yazı ve Tipografi Problemlerine Dair

@muratamam Batı dünyası bir alem! Kullandıkları uydur-kaydır Latin alfabesini yüzyıllar boyunca işle, ele, imbikten geçir; işlevselleştir, güzelleştir, doğru, güzel, estetik kullanımı için kurallar, teknolojiler geliştir, değişik türden milyonlarca yazıtipi yarat, vardığın nokta Ahmet Turan...
  2. gezegen

Bir Dergi İlanı Üzerine 3 Çeşitleme

Dışardan bakacak, dışardan görecek gözlerinize... Eleştirel yorumlarınıza...
  3. gezegen

Kitap Kapağı - Book Cover

Kapağın yazı kısmı ve yerleşimi güzel, uygun. Ancak arkaplan, burdan eski bir İstanbul fotoğrafı gibi görünüyor, kapakta belirtildiği gibi "600 yıl hüküm sürmüş" bir devleti ve hikayesini yansıtmıyor. Fotoğraf, içindeki sur/kale, insanlar, net değil, fotoğrafın genel havası çok boğucu. "Osmanlı...
  4. gezegen

Yazı katmanına tıklayınca görüntü kayboluyor.

Merhaba, Sorunun, bilgisayar belleği ile erkan kartı belleğinin yetersizliği ile ilgili görünüyor. Özellikle Photoshop ve Illustrator'de metinle çalışırken örneğin imleci ya da (metin seçiliyken) metni görememek sıkça karşılaşılan bir sorun. Ugulamanın uzunca süre açık kalması (dolayısıyla...
  5. gezegen

Ofset Baskı İş Akışında Pdf 1.4 ile Adobe PDF Print Engine Üzerine

Kimsenin ilgisi-bilgisi yok mu? CTP'de çalışmış/çalışan arkadaşlar - nerdesiniz?
  6. gezegen

Indesign'a Word'den Aktarma Sorunu

Merhaba, InDesign'daki "Bul/Değiştir" (Find/Replace) fonksiyonunu kullanarak sorununu kolayca giderebilirsin. Menüden: Edit -> Find/Replace'i seç. Açılan pencereki sekmelerden "GREP"i seç. Şimdi "Find What" kutucuğuna, boşluk kodu "\x{20}" ve boşluğu takip eden karekter için de parentez...
  7. gezegen

Katalog Kapak Çalışmaları

Kapaklarda potansiyel var - ama hepsi bu kadar! Ne yok peki? Öncelikle karşıtlık! Nesneleri, şekilleri, yazıları ve/veya renkleri bir bakışta birbirinden ayırd etmek için göz uğraşıp duruyor. Üç örnekten ikincisinde en fazla karşıtlık olsa da yeterli değil. Bu kısmen, kapaktaki fazlalıklardan...
  8. gezegen

Ofset Baskı İş Akışında Pdf 1.4 ile Adobe PDF Print Engine Üzerine

Bilindiği gibi (ya da kimi grafikerlerce bilinmediği, önemsenmediği gibi), PDF 1.3 (ve bunun altındaki versiyonlar ile PostScript), Adobe programlarının bugün kolaylıkla sağladığı efektleri ve özellikleri (şeffaflık, gölge, harmanlama, font gömme, vb.) desteklemiyor. Böylece ofset baskı iş...
  9. gezegen

Corel Draw nasıl bir programdır?

Geçen gece okumuştum Tuncer hocanın yukarıda yazdıklarını. Yazıyla ilgili bir-iki satırı bu gece yazayım. Tuncar Hoca, Adobe'nin ilgili yazılımlarını (AI, PS, ID) biliyor bilmesine. Ama CorelDraw ile pek çok açıdan bire-bir karşılaştırdığı İllustrator'ü (Indesign'nın yanısıra) bilmiyormuş, pek...
  10. gezegen

Tekno Kimya Logo Çalışması

Çalışmadaki tek isabatli, böylelikle tek başarılı nokta, yazıtipi. (Neo Sans mı?) Yakışmış, büyük harflerle yazılmış olması ayrıca bir uyum katmış. Fakat ne arma, ne renkler, ne alttaki "A.Ş", ne çizgi - Tekno Kimya'yı diğerlerinden ayıran hiçbir şey yok! İsteği tam da buysa, birşey diyemeyiz...
  11. gezegen

İndex yardım

İllustratoru öğrenmeye yeni başlayan birinin hemen sarılacağı bir konu değil bu, yine de ben sana çalışma yerlerini söyleyim, sen kurcala, dene-yanıl, tahmin et, akıl yürüt, kısa bir süre sonra istediğin türden sonuçları alabilirsin. İşin: 1. "Paragraph" paneli (Menü'den Window->Type ->...
  12. gezegen

illüstratorde boyama teknikleri ve şekle desen gömme

Deseninden Illustrator'ün de haberi olması gerekir. Bunun için desenini sürükleyerek renk paneline bırak. Elbiseni seç, şimdi renk panelinde Illustrator'un de desen olduğunda anlaştığı desenine tıkla, şimdi elbisen desenle gömülü! Kontor seçili iken, illustator'ün fırça panelindeki fırçalara...
  13. gezegen

Indesign Noktalama İşaretleri Sorunu

"Ctrl + y" ile Story Editör penceresini çağırabilirsin. Bir de "Story" paneli var. Buna da "Windows->Type&Tables->Story" yoluyla ulaşabilirsin. "Optical Margin Aligment" var orda. Sorununla ilgili çözüm var mı bu iki yerde bilmiyorum ama maden bunlardan biriyle halletmişsin, bir daha bak bunlara.
  14. gezegen

Indesign Noktalama İşaretleri Sorunu

Aynı sorunu diğer programlarda da (örneğin kelime işlemci, notepad, gibi) yaşıyor musun?
  15. gezegen

Van Gogh sarısı ya da renkleriniz imzanız olsun

@2013 Renk paleti oluşturmanın pek çok yolu var. Hangi programda, hangi renk kaynağından (örneğin bir fotoğraftan mı yoksa sıfırdan renk aracından/çemberinden mi?) renk paleti oluşturmak istiyorsun?
  16. gezegen

Laboratuvardaki bugünkü denemelerin ardından renklerde yaptığım kimi küçük değişikliklerin yanında renk sayısını da şimdilik 10'a indirdim. İşte renk paletim ve paletten kimi uygulamalar. Ben bu örneklerde renk olarak imzamın yavaş yavaş oluştuğunu görmeye başladım. İki diplomat zarfı ile bir...
  17. gezegen

Firmamız için hazırladığımız kurumsal kimlik çalışması

Logodaki R harfi güzel. S, D, G ve A harfleri ise sıkıcı. Aynı doğrultudaki yazıtiplerinden oluşturulmuş yeryüzündekü trilyon tane logo kalabalığına bir yenisini de sen eklemişsin. Onca kalabalık arasında göz "RLS Digital"a ilişinceye kadar, güneş batar, üsküdarı atla geçmiş olan da müşteriyi...
  18. gezegen

Kimi ressamların, sanatçıların imzaları, seçip kullandıkları renkleridir. Van Gogh'un kullandığı sarı ("Van Gogh Sarısı") örneğin ressamın adeta imzasıdır. O sarıyı görenler, ressamı hemen tanırlar. Ressamın kullandığı renkler, özellikle sarı, tıpkı imza gibi, kendine özgüdür, ayırt...
  19. gezegen

At deneme iv

Bana atın ön ayakları biraz küçük, kısa, çelimsiz gibi geldi.
  20. gezegen

Klinic Slab - Ücretsiz Font Ailesi

Lostype'den yine şık, güzel bir yazıtipi. 8 ağırlıktan oluşan ve türkçe karekterleri içeren Klinic Slab aşağıdaki adresten ücretsiz indirilebilir. (Not: Ücretsiz de olsa, indirmek için "Amount" kutucuğuna sıfır (0) miktarı girilmeli.) http://losttype.com/klinic/
Yukarı Alt