Arama sonuçları

1. gezegen

KARADAYI Dizisi Afiş / AŞK BİTMEZ

Olmamış gerçi çalışman. Karadayı yazısındaki yazılar küçük kalmış, karman-çorman. Bir hiyerarşi yok. Kimi büyük harflerle, kimi küçük... Ama şu afişte görünen insanlar için fazla bile, fazlasıyla iyi olmuş. Şu bakışlara bak, bıyıklı haşin türk erkeği.... Kadını dövecek, belli. O kadını döverken...
  2. gezegen

Çuval çuval tipografi

@muratata Haklısın. En başta dili öğrenmek ve kullanabilmek önemli. Ben seni hep bu kırmızı renkle taçlandırdığım cümlenle anacağım.
  3. gezegen

Çuval çuval tipografi

@McCcDd Hahaha... güldürdün beni. Hayır, büyüyünce aşık olucam, ondan kalp. Babama söyledim, söz verdi, bir saz alacak bana. Bir de tipografik türünden bir poster de yazdım mı, şöyle: "Aşıksan vur saza, şöförsen bas gaza!" Al sana tipografi, al sana aşk, al sana tipografik aşk...
  4. gezegen

Font düzenleme konusunda yardım

Fontrunner gibi ücretsiz bir font görüntüleme ve düzenleme programını indir, kur. Fontrunner için: http://codeandrun.com/john/font-runner-2/downloads/ Programın örnek metnine türkçe harfleri ya da bu harfleri içeren bir metin gir, fontları bu metinle görüntüle. Türkçe harfleri olmayanları hemen...
  5. gezegen

4 adet dergi reklam sayfası

@Cengiz Duhan Hımm, ben bu yolu bilmiyordum. Eskiden ve genellikle fotoyu büyütmek için üst tarafta bağlantı olurdu, tıklayınca fotonun büyük hali görülürdü. Şimdi değişmiş galiba yapı. Bu şekilde yeni bir şey öğrenmiş oldum, teşekkürler. Çalışmaların büyük, ayrıntılı halini görünce, hızlıca...
  6. gezegen

4 adet dergi reklam sayfası

Büyük hallerini, böylece ayrıntılarını göremiyoruz, ancak bu küçük halleriyle söyleyebileceğim: Birincisi hariç, diğer üçü boğucu. İkinci ve üçüncüsü ayrıca sıkıcı.
  7. gezegen

bir kac afisim.

Gergin - Ich finde deine Plaketen allzu viel kompliziert. Die sind garniert mit zu vielen Effekten. An deiner Stelle würde ich sie einfacher und ruhiger machen. Ansonsten sind sie warm und lebendig.
  8. gezegen

Adobe Creative Suite öldü, yaşaşın Adobe Creative Cloud!

@GürhanErkal Hahaha, güldürdün beni gecenin bu saatinde. Ben CS6 ile en fazla 5 yıl daha yol alınabilir demiştim yukarıda ama şimdi sen Freehand'e değinmekle Freehand gerçeğini hatırlatınca, 15 sene daha idare demekle haklı olabilirsin.
  9. gezegen

Bu arada, sanırım kimsenin karşı çıkamayacağı güzel bir getirisini belirtelim yeni abonelik-bulut sisteminin. Bundan böyle (yazılımlardaki) versiyon karmaşası ve buna bağlı uyumsuzluklar, pürüzler, sorunlar ortadan kalkacak, çünkü herkesin kullanacağı araç, aynı araç olacak, herkes aynı güncel...
  10. gezegen

Master page SORUNU

@wwlife Sözünü ettiğin boş master page, köşeli parantez içinde "[None]" yazan master page mi yoksa kullanıcının kendisinin oluşturduğu boş bir master page mi? Şayet ikincisi ise, sözünü ettiğin sayfaya "[None]" master sayfasını uygula. Sorun hallolması lazım.
  11. gezegen

@Emre ÇETİNER Lisanslı kullanımın, bilinçli kullanım, bilinçli kullanımın ise kaliteli kullanım olduğunu düşünürüm ben de. Ama ben bu gelişmeye "lisanssız kullananlar elenir/elensin, ortada lisanslı kullananlar kalsın sadece, bak gör o zaman kaliteyi" şeklinde düşünmüyorum. Ortada bilinçli...
  12. gezegen

@Tuncer Özkan Rica ederim, Tuncer Hocam. Belli ki, konu, lisansla işi olan bizleri ilgilendiriyor. "Kırık" versiyonlar varolduğu sürece kafaları rahat olan kullanıcıların, kılaudmuş-bulutmuş, kiraymış, umurlarında değil gibi. Benim bu abonelik sistemine geçilmesinden ve okuduklarımdan...
  13. gezegen

Çuval çuval tipografi

@hakim Teşekkür ederim. Seviyom valla, ne yalan söyleyim. Hemi de, dediğin gibi, aşırı...
  14. gezegen

Çuval çuval tipografi

@Özgül Teşekkür ederim yorumun ve düzeltin için. Türkçeyi (bu arada, hayır, türkçeyi, türkçe'yi değil) unutmuş muyum neyim? "Herşey"i bitişik yazmak bana o kadar olağan geliyordu ki, ayrı yazılması gerektiğini hiç düşünmedim. Hızlı bir kontrol yaptım, haklısın galiba, ayrı yazılması gerekiyor...
  15. gezegen

Carpe Diem

@Özgül Güzel, değerli yorumun için teşekkür ederim. Hımmm.... yazı canlı mı görünüyor gerçekten? Doğru, duvara gömülü de olabilirdi ama duvar boyasının sökülmeye ve solmaya yüz tutmuş görüntüsü, yapının, bu arada yazının da eskidiğini, böylece zaman ve uzayda unutulmuş, geride kalmış olduğunu...
  16. gezegen

Adebe şirketinin geçtiğimiz pazartesi günü verdiği (Max) konferansında, Creative Suite'in bundan böyle geliştirilmeyeceği, (dolayısıyla CS6'nın, son versiyonu olarak kalacağı), bunun yerine bütünüyle üyelik sistemine dayalı "Creative Cloud"a geçileceği duyuruldu. Bunun için amblem ve kısaltma...
  17. gezegen

Yardımcı grafiker ve dijital baskı anlayan bir arkadaş arıyoruz. Erkek tercihimizdir.

Kimi aradığınız belli ama kim olduğunuz belli değil! Kimsiniz, nesiniz, ne iş yaparsınız, künyeniz ne? Nerdesiniz, adresiniz ne? Bizim de künyeli, adresli ajanslar/maatbaalar öncelikli tercihimizdir.
  18. gezegen

Carpe Diem

Carpe Diem, yani Latince "Anı Yaşa". Tam da anlamıyla çelişmesini istediğim, zaman ve uzayda kalakalmış, eskimiş bir yapının duvarında güneş saatiyle beraber hayal edip gösterdiğim çalışmam.
  19. gezegen

Tipografik Tabanca Çalışmam - Bitirmeden Yorum Almak İstedim.

Neden tabanca? Büyüyünce katil mi olcan? Olmamış bu arada. Bitse de pek bi şeye, tabancaya da, benzemeyecek. Benzemesin de zaten. O kadar çok tabanca ve tabancaya benzeyen şey var ki yaşam da, hayat ve hayata benzer şeyler bulmak ve yaşamak güç.
Yukarı Alt