Arama sonuçları

1. gezegen

Hangi Font

URW Diskus fontun adı.
  2. gezegen

Parti Afişi

Tasarımın bileşenleri yazı, renk, çizim ve görselden önce, öyle görünüyor ki, tasarımlarına türkçe ve mantıkla başlamalısın. Bu ikisini hallettikten sonra, sözkonusu 4 ana bileşen ardından gelir. Şimdi, Giriş kısmını ele alalım: "Damlı 10TL + Energy Drink Damsız 15 TL + Energy Drink" Bundan...
  3. gezegen

Ücretsiz yazıtiplerinin periyodik bir tablosu

@Erkan Nehir Anlıyorum. Ben henüz aratmadım, yaptığım tabloyu bulabilir miyim, bilmiyorum, sanmıyorum da. Kimyasal elementler için otomatik tablo yapan web uygulamaları mutlaka vardır. Yazıtipleri için de periyodik tablo çalışmaları var. Ancak, kimyasal elementler tablosuna bütünüyle sadık...
  4. gezegen

@Erkan Nehir Evet, bana ait. Sanırım çalışmayı ingilizce hazırlamış olmam, çalışmanın başkasına ait olabileceği kuşkusuna yol açtı. Başlangıçta buraya asmak değildi niyetim, bu yüzden. Sırada Türkçe ve Almanca versiyonu var. Ama bu ilk versiyonu biraz daha imbikten geçirdikten sonra...
  5. gezegen

Kimyasal elementleri, ücretsiz yazıtipleriyle sembolik evlendireyim dedim, ortaya elementlerle yazıtiplerinin melez bir tablosu çıktı. Nurtopu gibi mi, artık buna siz karar verin. Yorumlarınıza....
  6. gezegen

Basit, statik HTML/CSS sitesine Blog entegre etmek - nasıl?

(Web tasarımcı) arkadaşlar, Basit, statik HTML/CSS tabanlı websitemi yenileyip güncelliyorum bugünlerde. Siteme blog entegre etmek istiyorum, ancak Drupal/WordPress/Joomla ve diğer İçerik Yönetim Sistemlerine bulaşmadan. (Zira bir tarihte bulaştım, birkaç gün vakit kaybettim.) HTML/CSS bilgim...
  7. gezegen

Ücretsiz Trajan alternatifi: Cinzel

Roma yazıtlarından saatler önce diriltilen ücretsiz yeni bir font ailesi: Cinzel ve Cinzel Decorativ. Türkçe karekterleri de içeren Cinzel ve Cinzel Decorativ fontları http://www.behance.net/gallery/Cinzel-Typeface/5654455 veya http://www.google.com/webfonts adresinden ücretsiz...
  8. gezegen

Program.

@Tuncer Özkan Teşekkür ederim desteğin ve güzel sözlerin için. Çok naziksin. Korsandan kişisel kaybım yok, yazılım veya program yazacak en son insan benim, ama yıllardır dolmuşum sanırım. Ara-sıra şöyle bi dokunup konuya geçiyorum, söyleyecek o kadar şeyim var ki oysa.
  9. gezegen

Program.

Ayşegül, İlgilenirsen, işini görecek ücretsiz bir program var: Inkscape. CorelDraw'a da benzer bazı yönlerden. Burdan ücretsiz indirebilirsin. http://inkscape.org/download/?lang=en @Aslı SAYILIR Eksik ifade edilmiş ne yazık ki. Burda herşeyden önce "program" sınırlayıcı, sonra ilk akla gelen...
  10. gezegen

İllüstrasyon çalışmalarım

Çok başarılı bir isim seçmişsin bence. Yaptığın iş için bulunabilecek, yaptığını ifade edebilecek en güzel terimlerden biri. Sonra arı-duru, tertemiz, türkçe! Umarım çalışmalarını hep bu doğrultuda sürdürürsün.
  11. gezegen

Tipo-grafik özgeçmişim

Merhaba Seindfeld. O site daha önce öyle değildi, ayıp etti doğrusu. Güvenilir başka bir site bulucaz artık. Bir ara yüklerim tekrar. İlgin için teşekkürler.
  12. gezegen

mepar kurumsal çalışmaları

P'nin kırmızı kısmı biraz kısa duruyor. P'den yaptıysan ve harfin kendisi o kadarsa, kısa durmasına renk farklılığı (kırmızı olması) neden oluyor olabilir. Nitekim, kartvizitin arka siyah kısmındaki görünüşüne bakılırsa P mi yoksa D ve altında altında kırmızı bir çizgi mi var diye ikircikliyor...
  13. gezegen

Bursa'da IMAC ?

MediaMarkt ve Teknosa'yı takip etmekte yarar var. Zaman zaman indirimli ürünler grubuna düşebilirler. TeknolojiX ve VatanComputer'den de fiyatlar karşılaştırılabilir. Bu dört mağazadaki fiyatlara baktın mı? Bir de eskiden herşeyburada.com'dan satın almak ucuza geliyordu, Bursa'ya kargo ücretine...
  14. gezegen

Yaptığım Film Afişi

@5million Bak sen şu öğretene! Ne duyarlılık bu böyle! Etkilendim. "Kendi çalışmalarını paylaş", "Utanmıyor musun?" Dinime küfreden müslüman olsa, denir bu durumda. Kendin PSDGraphics.com'dan kredi kartı çalmışken tutup bir de yukarıdakileri yazmışsın. Deneme Afiş Çalışmandan bir daha görelim:
  15. gezegen

Okul Ödev Yorum Lütfen...

Bahsettiğim harflerin kalınlıklarında oynama yapmadığını biliyorum. Dedim ya, iki punto değeri arasındaki fark, aynı zamanda harflerin kalınlıkları arasındaki fark. Başka bir deyişle, bir harfi belli bir punto değerinde tutup bir sonrakini bu değerin belli bir yüzdesine düşürmek, senin örneğinde...
  16. gezegen

corel draw sız olmazmı :)

Ekran için yapacağın çalışmalarda Inkscape'i de düşünebilirsin. HTML5 ile SVG dilinin/dosya formatının önemi özellikle animasyona olanak sağladığından ötürü artıyor. SVG'yi en iyi destekleyen çizim programı ise Inkscape. Öğrenmesi en kolay vektör çizim programı, aynı zamanda bir SVG editörü...
  17. gezegen

Okul Ödev Yorum Lütfen...

Söylenenlere ek olarak: Kullandığın fontun gerçek küçük başharfleri yoksa, zorunlu olmadıkça, bu türden bir küçük başharfler görüntüsü vermek tipografik cinayet. Bu cinayet, harfleri, belirli bir punto büyüklüğünün %70-80 arası bir düzeye çekilmesine yakıştırılıyor. Senin en azından %50'ye...
  18. gezegen

Tipo-grafik özgeçmişim

Teşekkür ederim eleştirin için. Göz aradığını görür, aradığına odaklanır zaten. Hele bu göz, işveren gözü ise, ne anasının gözüdür o göz! Tekrarlara gelince... hoş bir çağrışım uyandırmayacak ama madem ki işin özü öyle, söyleyim: Kendimi pazarlıyorum o sayfada. Tekrarlarsa, pazarlama/satış...
Yukarı Alt