Arama sonuçları

1. gezegen

Photoshop CS4'te How I Met Your Mother Efekti

Lighting Effects (Işıklandırma Efektleri) ile benzer bir sonuç elde edebilirsin. Photoshop CS6'da nasıl yapıldığını aşağıdaki videoda izleyebilirsin. İngilizcen yoksa, bilmene gerek yok, neyi nerde bulacağını, neyi nasıl değiştireceğini görebilirsin. Menüden -> Filter -> Render -> Lighting...
  2. gezegen

20 Gb Resim Arşivimi Satılığa Çikartıyorum

3 yılda hepi-topu 20 GB'lık mı arşiv toplayabildin? Basıma uygun ortalama büyüklükte bir fotonun 10 MB olduğunu varsayalım. 20000MB bölü 10, eşit olur ortalama 2000 fotoğrafa. Bugün başlasam indirmeye, yarın bu saatlerde 20GB'lık, ortalama 2000 foto indirebilirim. Sen askerden dönünceye kadar...
  3. gezegen

Yeni motion graphic filmimiz

Gayet güzel olmuş. Müzik yakışmış, ifadelerle görseller uyuşmuş. Geçişler ve geçiş ses efektleri oturmuş. Belki sadece "Başarılı Uzman öğretmenler..."deki "başarılı" sözcüğü atılabilir.
  4. gezegen

Hangi Vektör Programı?

@zynp The First Cut is the Deepest? Ya da, (siz nasıl diyoğsunuz Türkçe?) İlk Göz Ağrısı?
  5. gezegen

Freehandla ilgili

Bence de Freehand dosyalarını açmasın artık! Freehand'ın öldüğü, artık geliştirilmeyeceği yıllar önce duyurulmuş, bunca yıl süre tanınmış gereken göç yapılsın diye. Bir programın herhangi bir sürümü, aynı programın diyelim 3 sürüm öncesine ait dosyalarını neredeyse açmayacakken, nuh nebiden...
  6. gezegen

Grafiker Bölümü Olan Liseler?

Cihan, merhaba. Bana kalırsa hiç okuma. Lise de, üniversite de boş, ne okursan oku, önemi yok. Bu yaşında, bu siteyi bulman, grafiker olmaya karar vermen, on tane üniversitede grafik tasarım okumandan daha büyük bir avantaj. İlgilerin, isteklerin belki zamanla değişecek. Belki bir üniversitede...
  7. gezegen

Hangi Vektör Programı?

Ne Illustrator, ne CorelDraw, ne Inkscape, ne de Paint.net - sensin en iyisi, sen! Herşey sende, yeteneklerinde, hayal gücünde bitiyor. Sende iş yoksa, elindeki program ne yapsın? İş varsa, Inkscape ya da Paint.net ile sahici Ferrari'ler, sahici portreler çizersin. İki gradient, bir clipart...
  8. gezegen

2. tablet çalışmam bu tablet işi bağılılık yaptı :)

Gaganın kenar çizgileri olmamış. Hafif de olsa, girintili-çıkıntılı olduğu belli oluyor. Örselenmiş, dayak yemiş gibi. Ayakların kenar çizgileri de öyle. Ayrıca sol ayak çok geride. Fakat baş, gövde, kanat, kuyruk - hepsi gayet güzel, başarılı. Arkaplan da kafadan atılmış gibi. Uymamış. İyi...
  9. gezegen

Kurumsal logo çalışmam

O'ların içine yerleştirdiğin "oynat" düğmesi/işareti ile i'nin üzerindeki "durdur/sonlandır" düğmesi, yakışmamış. Ayrıca, teknolojideki küçük harfli "t, n" ama özellikle "j, i" iğreti durmuş. Bunlar dışında göze batan birşey yok. İyi çalışmalar.
  10. gezegen

Deneme Çalışmalarım

İlk karalamada, perspektif ve hizalama sorunu var. Bel ve karın bölgesi, kişinin ekranda nispeten sola dönmüş olduğunu, ancak göğüs/boyun bölgesi, daha ziyade bize baktığını gösteriyor. Son karalamada ise, apaçık bir simetri/hizalama sorunu var. Gözler/burun, çeneyle aynı hizada değil...
  11. gezegen

Flat-It Font Family TR

Merhaba, Konunun legal-illegal boyutuyla ilgilenmedim. Dikkat etmemişsin ama mesajımda illegal sözcüğünü kullanmadım ama "korsan" sözcüğüyle ima etmişim -istemeden-, şimdi farkettim. Sadece paylaşılan fontların, onları tasarlayan/yapan kişilerin geçim kaynakları olduklarına ve emeklerine saygı...
  12. gezegen

görsel temalarıda kullanarak oluşturduğum tipografi çalışmaları

Sondan bir önceki Typographia afişinde, baş aşağı duran "MODERNSERIF"in hemen solunda (ya da altında diyelim) "LABSERIF" yazıyor. Doğrusu "SLABSERIF" olacak. Bir sebepten Çinliler geliyor aklıma ama niye bilmiyorum.
  13. gezegen

Font Tanıtımları ve Galeri

Adobe'nin geçtiğimiz günlerde yayınladığı ilk açık kaynak font ailesi Source Sans Pro. 12 üyeli ve tabi ki ücretsiz. Aşağıdaki adresten gönül rahatlığıyla indirilip gönül rahatlığıyla kullanılabilir. http://www.fontsquirrel.com/fonts/source-sans-pro
  14. gezegen

İstek Font

8 üyeli ücretsiz Helvetica ailesi, buyrun: http://www.fontsquirrel.com/fonts/TeX-Gyre-Heros. Adı başka ama tadı aynı. Gören kişi aklını tipografiyle bozmamışşa, Helvetica, Helvetica Neu, Swiss721BT, Heros ve diğer Helvetica klonları arasında fark göremeyecektir.
  15. gezegen

Flat-It Font Family TR

Ben yeni üyeyim, forumun ilke ve kurallarını bilmiyorum. Ayrıca Türkiye'de yaşadığımı da unutmuş değilim. Deminden beri başka forum sayfalarında benzer font paylaşımlarıyla karşılaşıyorum. Ticari fontların bu forumlarda paylaşılmasını doğru bulmuyorum. Herşeyden önce emeğe saygısızlık olarak...
  16. gezegen

"Üyenin Avatarı Yok" Yazıtürü

Geç bir cevap olacak. Başka meraklar edenler olabilir diye yazıyorum. Sözkonusu yazıtipi aslen ITC Avant Garde Gothic. http://www.myfonts.com/fonts/itc/avant-garde-gothic/ Bunun dört üyeli ücretsiz klonu, Century Gothic, Windows'la beraber ücretsiz geliyor olmalıydı. Bir başka ücretsiz...
  17. gezegen

ilk ilk çalışmam yorumlarınız benim için çok önemli

Font tercihi çok kötü. Renk seçimi, çalışmanın sanki standart ofis programlarının renk paletinden herhangi bir iki tanesinin seçilmiş olduğu hissini uyandırıyor. Şekiller ve sayfa düzeni de buna eklendiğinde, bütün çalışma sanki bir kelime işlemci programında (MS Word2de) hazırlanmış gibi...
  18. gezegen

Kenzo Kartvizit

Olmamış. Ne sunum, ne de kartvizit. Herşeyden önce o el, sunum yapan, bir şey gösteren ya da tutan bir el değil. Böyle olunca da kartivziti baş ve serçe parmak arasına tutturmak iğreti durmuş. Nitekim baş ve serçe parmaklara birazcık dikkatle bakıldığında, elin sanki cam gibi bir yüzeye değidiği...
  19. gezegen

Kartvizit çalışmam yeni ve ilk

Olmamış. Renkler, boşluklar, yerleşim için söylenecekler söylendi. Belki bir iki şey daha eklenebilir: Herşeye gradient (türkçesine ne deniyor gradientin? Şu an için sözlüğe bakamayacak kadar tembelim) uygulamak gerekmiyor. Zemin ve diğer iki çeyrek-daireye gradient çok fazla olmuş. Renk...
Yukarı Alt