Arama sonuçları

1. gezegen

beypazarı evleri

Beypazarı evlerini, yabancı grafikerlerin gözünde özel, dolayısıyla çizmeye değer yapan bir şey olmadığı için, bu evlerin vektör hallerini milyar tane share'le biten paylaşım sitelerinden edinme olasılığı sıfır gibi. Yazılım kırek'leriyle başlayan hazırcılığımız giderek yapımız olmaya dönüşüyor...
  2. gezegen

Yaptığım Film Afişi

Peki, nasıl istersen. Şimdi istemiyorsan filmin galasında devam ederiz afişteki ayrıntılara.
  3. gezegen

Yaptığım Film Afişi

Daha iyi olmuş! Şimdilik iki nokta daha kaldı. Birincisi: Türkish Village için tracking (tüm kelimede harfler arası mesafe) ve kerning (iki harf arasındaki mesafe). Punto yeterince büyüdüğü için, tracking ve kerning için negativ değerler vererek harfler arası mesafeyi azalt. Değerlerle oyna...
  4. gezegen

Ben daha yeni başladım yardımcı olursanız çok sevinirim.

@Hasan YILDIZ Elde tutulacak birşey söylemedim ki; yürekte ya hissedersin ya da hissetmezsin. Aşık olmayı hangi tarafından alırsan al, o yaşlarda aşık olmamış, aşkı tanımamış birinin ileride grafik tasarım aşkı olacağını düşünmüyorum. Düşüncem bu yönde; yanılıyor olabilirim, ama türkiyedeki...
  5. gezegen

Ben daha yeni başladım yardımcı olursanız çok sevinirim.

Efehan, bu güzelim yaşlarını Photoshop'la çarçur etme, n'olur! Bak sonbahardayız, havalar güzel, al kız arkadaşını, tut elinden, kalbin güm-güm atsın heyecandan, vurun kendinizi çayıra-çimene dilediğinizce. Aşık ol, eğer hala değilsen. Bir örnekle ipucunu verdiğim heyecan, duygu ve deneyimleri...
  6. gezegen

Eskiye ait, ama en yenilerin lideridir onlar

Güzel bir konu gerçekten. Teşekkürler. İlgiyle baktım örneklere, yazıtiplerine, metinlere. Söylemeden edemeyeceğim: "Mendilinizden 15 gün çıkmaz " güldürdü beni.
  7. gezegen

İşler Güçler - Tshirt tasarım yarışması-deneme tasarım

Ben hiç birini beğenemedim nedense. Konu nedir, bilmiyorum, ondan herhalde. Ancak "Barçalıyım, barçalarım" tişörtüne, tasarım olmasa da espiri teşvik ödülü, katılım için teşekkür ödülü türünden bir ödül layık görürdüm. Neyse, madem ki katılmışsın, başarılar.
  8. gezegen

Yaptığım Film Afişi

Şimdi daha iyi görünüyor. Yazılar okunaklı. Kenarlardan biraz daha boşluk bırakabilirsin. 28 June'nun görünümü hoş değil. Altındaki "in the theatres and imax"ın efekti daha güzel. 28 June da aynı görünse, daha tutarlı olur. Zaten iki ayrı efekt olması orda uyumsuz. Sony, WB, Marvel amblemlerinin...
  9. gezegen

Yaptığım Film Afişi

Şunu da eklemem gerekir: Film afişi hayali mi, gerçek bir film için kişisel bir afiş çalışması mı, öyleyse, filmin içeriği, doğrultusu vs. bunlar afiş tasarımında (renklerden font seçimine kadar) rol oynar. Böyle bir film var mı bilmiyorum, konu nedir, fikrim yok; dolayısıyla biraz atıp-tutma...
  10. gezegen

Yaptığım Film Afişi

Alltaki yazılar çok ama çok altta kalmış. Zaten bundan, Türkish Villa ile araları çok açılmış. Tüm yazılar, afişin gerçek boyutunda çözünürlük sorunu yaşıyor. Alltaki yazıları okumak neredeyse imkansız ayrıca. Üstteki şahıs isimleri de çok ama çok üstte. Puntoları, bir afişe göre çok küçük...
  11. gezegen

2.Kartvizit çalışmam.

@Tayfun ŞENOĞLU Orası öyle, iyidir. O kadar ki, görüldüğünde mide bulandırır. Arial, grafik tasarımla hiç ilgisi olmayan bir sitede bir özgeçmiş yazmak için font önerisi isteyen birine tavsiye edilseydi, üzerinde durmadan geçilebilirdi. Grafikerler forumunda kısaca elenmalı öyleyse...
  12. gezegen

Adobe Indesign dış çerçeve yok etme

Şekil(Nesne) seçiliyken, soldaki araç çubuğunda veya üst-öndeki kontrol çubuğunda "Stroke" değerini "None" olarak işaretlemen yeterli olacaktır. Aynı şey Fill (dolgu) için de geçerli.
  13. gezegen

Şahsıma ait yaptığım logo

@grapiksel @Aslı SAYILIR Göz görmek istediğini görür, der bir ressam. İşler kesat anlaşılan arkadaşlar; belli paraya ihtiyacınız var. (Hangimizin yok ki!) Kartvizitime şunu da eklesem mi? "Forum iletileriniz itinayla analiz edilir."
  14. gezegen

...Bıdı Bıdı...

Bıdı bıdı... Unutmuşum. İçimden 2-3 kere tekrar ettikten sonra "Akşama kadar bıdı bıdı" türünden bir iki çağrışım sayesinde hatırladım bıdı bıdının anlamını. Ve tabi ki önemini de. Hehe! Konudan pek de uzak olmayan bir bıdı bıdıyla ben de bir katkı sunayım o halde. Forumun alt bölümlerinin...
  15. gezegen

F ve Q klavyenin Karşılaştırılması

2,3 ya da 4 parmakla klavye kullanıyorsan, F-Klavye diziliminde türkçede sıkça geçen harflerin, kullandığın 2, 3 veya 4 parmağının altına gelmesi, belki bir fark, kolaylık, sürat sağlayabilir. Bundan başka, parmakların, dizilimden bağımsız olarak klavyeyi kavrayabildiği, tuşlara erişebildiği...
  16. gezegen

Sapka moda

Şapkalar neyse de, ne keyifsiz, hoşnutsuz bir kadın yüzü o öyle. Kadın ne kendinden, ne giydiği şapkadan, ne taktığı güneş gözlüğünden, ne havadan, ne güneşten, ne de hayattan memnun.
  17. gezegen

Source Code Pro - Adobe'nin ücretsiz, açık kaynak Monospace font ailesi

Adobe'nin ilk açık kaynak font ailesi Source Sans Pro'nun ardından, Source Code Pro font ailesi bugün yayınlandı. Pro font içeriği gereği Türkçe karekterleri de barındıran yeni font ailesi 6 üyeden oluşuyor. Source Code Pro, aşağıdaki bağlantılardan ücretsiz indirilebilir...
  18. gezegen

Başka bir kartvizit çalışmam

@OguzhanH Günaydın! Bazı şeylerin ayırdına varmak, kimi zaman acı ve üzüntü verici olsa da, güzeldir. Kişiye gelecek için doğru adımlar atmasına yardımcı olur. İnternette Corel'le ilgili eğitim videosu, Adobe'nin yazılımları için paylaşılanlara oranla yok denecek kadar az! Güncel CorelDraw'ı...
  19. gezegen

Coreldraw x5

Buradan Inkscape'i bulabilirsin. Ücretsiz. Öğrenmesi kolay. http://inkscape.org/ Hocalarına da söyle, CorelDraw öğretmeyi bıraksınlar artık. Ne kendileri artık kırek'le uğraşsınlar, ne de bundan sonraki kuşakları kırek'le uğraştırsınlar.
  20. gezegen

Portre

Olmamış. Çocuğun gözleri oyuk, kör gibi görünümü var. Kızın dişleri ise, filmlerdeki yaşlı cadıların dişlerini andırıyor, kendisi bu yüzden zaten yaşlı görünüyor. Perspektif de iyi değil. Çocuğun sakal-çene-dudak bölgesi, kızın gözleri, diğerleriyle uyumlu değil. Foroğrafta çocuğun kafası kıza...
Yukarı Alt