Arama sonuçları

1. farukcagla

Grafikerliği NEREDE ve NASIL BİR EĞİTİM alarak öğrendiniz?

@Burak Güzey Burak bey; Konuyu netleştirmek için soruyorum, yanlış anladıysam lütfen düzeltiniz; -İst. Üniv. Güzel Sanatlar Fakültesi Mezunu değil, Fen Fakültesi Mezunusunuz. -Güzel Sanatlar dersini ilk sene seçmeli ders olarak aldınız, daha sonra almadınız. Doğru mu anlamışım? Şimdi asıl...
  2. farukcagla

@m.emre cengiz Sayın m.emre cengiz; İstanbul Üniversitesinin web sitesine girdim. Orada fakülteler bahsinde GÖRSEL SANATLAR FAKÜLTESİ diye bir madde göremedim. Aşağıdaki maddelerin arasında yoktu; İstanbul Tıp Fakültesi Hukuk Fakültesi Edebiyat Fakültesi Fen Fakültesi İktisat Fakültesi...
  3. farukcagla

GRAFİKER ve HUKUK... Artık bir AVUKATIMIZ var!

Sayın İnan bey, Aramıza hoşgeldiniz diyor, size ve meslektaşlarınız Av. Figen hanım ve Av.Cemal beye teşekkürlerimi sunuyorum. Bildiğiniz üzere grafikerlik çok yönlü ve çok geniş çalışma alanlarını kapsayan bir meslek veya iş kolu. Mesela; 1- Fikir ve Sanat Eseri Kanununa bağlı sanatçı...
  4. farukcagla

Grafikerler Birlik Olmalı mı?

@Yılmaz Dağdeviren Haydi birlik olalım! Haydi bir ve beraber olalım! Haydi, Yılmaz bey kurun şu Grafikerler Birliğini... Dediğiniz gibi Avukata gerek yoksa yasal prosedürleri, usülü ve kuralları biliyorsanız düşün önümüze, kurun şu Grafikerler Birliğini, tek çatı altında toplayın bizleri...
  5. farukcagla

@m.emre cengiz Sn. Emre Cengiz, Kursun adını söylüyorsunuz, ama üniversitenin adını söylemiyorsunuz, neden? Üniversitede tasarım eğitimi aldığınızı belirtiyorsunuz, peki Bilge Adam'da ne eğitimi aldınız?
  6. farukcagla

Grafik tasarımla ilgili bildiğiniz sanatsal ve bilimsel kitapları yazınız!

Bir kitap da ben buldum. Üniversitede okurken bize yazı dersine asistan olarak gelen şimdi ise doçent olmuş yazı ve tipografi ustası Selahattin abi'nin kitabı, ekliyorum; Yazı Ve Tasarımcıları - Selahattin Ganiz Yazarı: Selahattin Ganiz Yayınevi: Kastaş Yayınları Yayın Yeri: istanbul...
  7. farukcagla

@Genc Memet KAPISIZ Sn. Memet KAPISIZ, Sorununuzu Av. İnan beye anında aktardım. Bir iki güne kadar kendisinden cevap bekliyorum. Olmazsa ben aradan çekilip, sadece ona ait bir üyelik verip, direkt onun cevaplamasını sağlayabiliriz. Buna site sahibi Ömer bey ve Av. İnan bey karar versinler...
  8. farukcagla

Değerli Grafiker kardeşlerim, Evet artık bir avukatımız var!!!!! Avukat İnan YILMAZ artık bizimle. Kendisi ricamı kırmadı ve Grafikerlerin avukatı olmayı kabul etti. Uğradığınız haksızlıkları, karşılaştığınız hukuki sorunları bu köşeye yazın. Mesleğimizle ilgili merak ettiğiniz hak ve hukuk...
  9. farukcagla

Dilek hanım, Ayrıntılı cevabınıza teşekkür ederim. Önce şunu belirtmeliyim ki bu sitenin bazı üyeleri benim hakkımda "Faruk hoca bize çok sert eleştiriler yapıyor, küçük bir hatamızı büyütüyor, onunla tartışmaya korkuyoruz, bu yüzden ona yazmamayı tercih ediyoruz, kendisini desteklediğimiz...
  10. farukcagla

Ömer bey; Rica ederim, bu site için ve grafiker kardeşlerimiz için ne faydalı ise saatlerimizi vererek onu yapmaya gayret ediyoruz. Bu konuda sayın Ece Hanımın da değerli katkılarının olacağını ümid ediyorum ve kendilerinden kitap isimleri bekliyorum. Elbette diğer üye kardeşlerimizden de...
  11. farukcagla

Grafik tasarım sanatıyla ilgili (grafik program kitapları dışında) bildiğiniz sanatsal ve bilimsel kitaplar veya yayınlar nelerdir? Lütfen buraya yazınız ve önemli bir Grafik Tasarım Kütüphanesi oluşturalım. Mesela Kamuran Sadak adlı üyemiz şöyle bir kitap listesi sunmuş; 1. Emre...
  12. farukcagla

Grafikerlikte usta çırak ilişkisi nasıl olmalı, alaylı mektepli ilişkisi nasıl olmalı

@kamuran sadak Merhaba Kamuran bey, Uzunca bir aradan sonra tekrar görüşmek ne güzel. Evet web sitem için okul diyenler haklıymış, siz de öyle diyorsunuz teşekkür ederim. Tüm grafikerler.org üyelerini web sitemi ziyaret etmeye davet ediyorum. Yararlı olacağını ümid ediyorum. Kitap ve...
  13. farukcagla

Tasarım bilmeyene Grafiker denir mi?

@Mustafa Dumrul Mustafa Dumrul bey, Önce dürüstçe ve açık yüreklilikle yazdığınız için teşekkür ederim. Yazdıklarınız iki önemli tespiti içeriyor; 1-Herkes ... üç beş kuruş peşinde...bu işleri hakkıyla yapan ustalarımızın da emeklerinin karşılığını alabildiğine de inamıyorum. 2-Bence...
  14. farukcagla

Dilek hanım görüyorsunuz; herkes sizin gibi DOĞRUSÖZ'lü değil ve 3-5 kişiden başka kimse cevaplamıyor bu sorumuzu. Oysa burada 22.000 üye var. Grafik eğitimini nasıl ve nereden aldın diye sorulunca susanlar çeşitli yerlerde rahatlıkla "ben grafikerim" diye konuşabiliyorlar. Bu nedenle cevap...
  15. farukcagla

BENZER ya da KOPYA TASARIMLAR

Sayın Ahmed Güçlü, Yukarıda yazmış olduğum 10 maddeye katılıyor musunuz? İçlerinde katılmadıklarınız varsa, niçin katılmadığınızı yazar mısınız? Ayrıca; aşağıdaki linkteki; https://www.grafikerler.org/grafiker-ve-egitim/10535-grafikerligi-nerede-ve-nasil-bir-egitim.html Grafikerlik eğitimini...
  16. farukcagla

"ben çok uzattım galiba faruk bey kusuruma bakmayınız paylaşmak istedim sadece benim serüvenim böyle" Dilek hanım, Gayet zevkle okudum. Hatta kendimden benzerlikler de buldum anlattıklarınızda. Keşke herkes sizin gibi paylaşabilse. Bazı sorularım olacak; 1-Gazi Ünv. resim öğretmenliği...
  17. farukcagla

@вŁa¢кsi¢кŁэ Nerede eğitim aldınız diye sorulmuştu ne olacaksınız diye sorulmamıştı. Nasıl eğitim aldınız diye sorulmuştu nasıl eğitim alacaksınız diye sorulmamıştı.
  18. farukcagla

Grafikerler Org Ailesine istinaden;

Arkadaşlar; Ömer beyi ilk kez geçen yıl yaz aylarında Grafikerler Meslek Birliğinin Kağıthane toplantısında gördüm ve tanıştık. Sonra defalarca yazıştık, telefonlaştık. Ve hatta bazı konularda fikir ayrılıklarımız oldu ve tartıştık. Ama asla düzeysizliğe ve hakarete varmadan, gayet medeni ve...
  19. farukcagla

Değerli Arkadaşlar; 1-Bir kişinin bir başka kişiye ait bir tasarımı veya yazıyı "bu tasarımı ben yaptım" veya "bu yazıyı ben yazdım" demesi hırsızlık mıdır? Hırsızlıktır. Tıpkı kendisine ait olmayan bir mala veya eşyaya "bu benimdir" deyip, hakkı olmadığı halde sahiplenmesi gibi, bu...
  20. farukcagla

İyi bir grafiker 15-20 dakika gibi bir zamanda, kopya tasarım yapma yoluna sapmadan tecrübesiyle kopya olmayan iyi bir tasarımı bu sürede yapabilir mi?
Yukarı Alt