Arama sonuçları

1. farukcagla

Grafikerler Birlik Olmalı mı?

@Fatih Coşkun İnşallah Fatih bey, umarım ve dilerim Avukat bulunur ve GMB kurulur. Dediğiniz gibi marka avukatlara değil, bizim sayemizde marka olacak avukatlara ihtiyacımız var. Ben de çeşitli dostlarıma ve İstanbul Barosundan bulduğum baro yöneticisi avukatlara şu mektubu yolluyorum (siz...
  2. farukcagla

@mehmet akdemir TÜM EZİLEN GRAFİKERLERİN VEKİLİ OLACAK BİR AVUKAT ARANIYOR ! Bir Avukat, sadece Grafikerlerin avukatı olsa sadece Grafikerler Birliğine hizmet etse kazanacağı paralarla zengin olur. İşte bunun canlı örneği burada. Aynı işyerinden Fani Kohen ve Mehmet Akdemirin alacağı...
  3. farukcagla

Grafik Tasarımcı nedir? Tanımını yapabilirim diyen buyursun...

Değerli dostum ve meslekdaşım, sevgili kardeşim Melih bey; Kimbilir ne Yasinler ne Hayaller kurdu bu memlekette. Son yıllarda eğitimin gereksizliği savunulur oldu bu cehalette. Bilerek veya bilmeyerek Eğitim düşmanlığı kök saldı bu millette... Dediklerimiz hep çıkıyor on yıl önce yaptığımız...
  4. farukcagla

@Melih Yongacı Değerli kardeşim Melih bey; Evet iki satırlık yazıdan kaç sayfa yorumlar ve cevaplar çıkıyor. Çünkü kuyuya bir kişinin attığı taş o kadar derinlere iniyor ki, kırk kişi ancak çıkartabiliyor... Cehalet öyle bir virüs ki adeta bire beş, bire on veren tohum gibi. Ekildiği...
  5. farukcagla

@Mehmet KIYMIK -------------------------------------------------------------------------------------------- Mehmet bey; Bir mesleği para için yapmak ile sevdiği için yapmak konuları tamamen başka bir tartışma konusudur. Yetenek ve eğitim konusunun dışındadır. Konuyu; yetenekli olan...
  6. farukcagla

@Yasin Kaya Yasin bey, fena halde yanılıyorsunuz, milleti de yanıltıyorsunuz. Yetenek bahanesi ile eğitimi gereksiz sayıyorsunuz. Yetenek bahanesi ile cehaleti savunuyorsunuz. Yapmayın.
  7. farukcagla

İşte bu konu bile AVUKAT konusudur. Zulüm eden firmanın adını verirsin, beni niye kepaze ettin ticari itibarımla oynadın diye verene de yayınlayana da dava açar. Ben birisine niye böyle yapıyorsun, böyle yaparsan çok sıkıntı çekersin diye mektup yazdım, adam hakkımda ölümle tehditten savcılığa...
  8. farukcagla

Değerli Grafiker Arkadaşlarım; Bu önemli ve yakıcı konuya bu kadar az katılımın olması da üzücüdür. Diyelim ki henüz konuyu okumayanlar vardır, diyelim ki konuyu okuyup da yazmaya üşenen tembeller vardır… Diyelim ki gönülden desteklediği halde sadece bir köşede oturup olan biteni seyredip...
  9. farukcagla

Çocuk kitapları yazarı ve ressamıyım.

@ilkay göen Sayın Göen, Dediğiniz gibi Google'da arattım. Bir sürü yayınevi veya haber portalında kitabınızla ilgili haber, tanıtım ve duyuru ile karşılaştım. Fakat ne yazık ki kitabınız kapağını ve kitap içinden illüstrasyon görüntülerini açık seçik ve net olarak veren bir görüntüye...
  10. farukcagla

Grafikerlerin sırtını dayayabilecekleri bir YER OLMASI ŞARTTIR. 35 yıllık meslek hayatımda hiç değiştirmediysem 35 iş yeri değiştirdim. Bunların yarıdan fazlası Sayın Kohenin anlattığı tarzda işyerleri idi ama bu kötü örnekler son 15 yılda önceki 20 yıla nazaran daha fazlaydı. Mesela ilk 20...
  11. farukcagla

reklamcılık sektörü niye kötü insanların elinde

Sayın Kohen, Ben 9 maddede grafikerlerin sorunlarını belirttiğimi zannettiğim halde son bir maddeyi unutmuşum, onu da siz hatırlattınız; zalim patronların elinde grafikerin grafikerlik dışında her işi yaptığı veya yaptırıldığı. Evet geçim derdi ve işsiz kalmamak uğruna bir çok grafikere...
  12. farukcagla

reklamcılık sektörü niye kötü insanların elinde

@fani kohen Sayın Kohen, 1-Art direktör demek sanat yönetmeni demek. Emri altında yöneteceği grafikerler bulunan kişi demek. Eğer gerçekten art direktör olarak işe alındıysanız, altınızda veya yanınızda size tasarımlarınızda yardım edecek, dekupenizi yapacak, görsel arayacak, yazıyı yazacak...
  13. farukcagla

FOTOĞRAF ve GRAFİKER

@Ömer Ayar Çakallar zaten birlik istemiyor. Onlar aslanların yiyeceğini çalıyor. Çakallar ve sırtlanlar it sürüsü gibi çoğaldığından artık aslanlara av kalmamıştır. Kısıtlı sayıdaki avlardan birini şans eseri iki aslan yakalıyor, tam yiyecek iken etrafını sırtlan sürüsü sarıyor. İkisini üçünü...
  14. farukcagla

Tasarımcı mısın? O Zaman Bunları Bileceksin!

@Pınar Güvenç Mizampaj sayfa düzenidir. Gazetecilik veya dergicilik deyimidir. Sayfa düzenlemesi veya sayfa kompozisyonu, sayfanın grafik dizaynı anlamına gelir. Dizgi ise type etme işlemi, daktilografi eylemi, klavye vasıtasıyla bir metni bilgisayara veya çoğaltma aracına yazma işlemidir...
  15. farukcagla

@Pınar Güvenç Sanırım; Redaktör, redaksiyon, düzeltmen, tashihçi, musahhih, tashih, program düzeltmeni gibi kelime veya kavramlarla ilgili bir konu, belirttiğiniz gibi tasarımla ilgisi yok.
  16. farukcagla

D.B.Ş.T Tiyatro Atölyesi Logosu

@İnan Kılıç İnancığım, Yukarıdaki açıklaman üzerine yazdığım yazıyı şöyle düzeltiyorum; Amblemlerin yazılı KÜLTÜREL açıklaması amblemlerden daha etkili. Demek ki artık her amblemin altına açıklayıcı bir KÜLTÜR YAZISI şart gibi gözüküyor. Bundan sonra logo-amblem yapan her arkadaş neyi...
  17. farukcagla

Grafik Tasarımcının Eğitimi İçin Bazı Öneriler!

Çok yararlı bir alıntı ve altında sadece "alıntıdır" yazmayıp, nereden ve kimden alıntı yapıldığının belirtilmesi de kurallara uygun alıntı yapıldığını gösteriyor. Bu bakımdan teşekkür ederim.
  18. farukcagla

Erkin bey, Alıntıdır yazmak yeterli gibi gözükse de, nereden alıntı yaptığınızı kurallar ve etik gereği belirtmeniz gerekir.
  19. farukcagla

" F R E E L A N C E G R A F I K E R "

@ferhat kasımoğlu xxxxxxxxxxx Ferhat bey, Sitemize hoş geldiniz. Umarım hoş ve verimli vakit geçirir, umduğunuzu bulabilirsiniz. Bu sitedeki 22.000 kişinin içinden fiyatıyla, tasarımıyla, kişiliği ile size uygun bir kutu tasarımcısı bulacağınızı ümid eder, üyeliğinizin hayırlı olmasını dilerim.
  20. farukcagla

Çocuk kitapları yazarı ve ressamıyım.

@ilkay göen Çalışmalarınızı toplu olarak görebileceğimiz bir web siteniz var mı?
Yukarı Alt