Arama sonuçları

1. farukcagla

Grafikerlikte usta çırak ilişkisi nasıl olmalı, alaylı mektepli ilişkisi nasıl olmalı

@dusmevsimi xxxxxxxxxxxxx Sözünü ettiğim mektupları buldum. Cengiz beye yazmışım, Aşağıya alıyorum; xxxxxxxxxx Cengiz beyciğim, Şunu önemle belirtiyorum ki alaylı mektepli ayrımında tahsil, eğitim, diploma gibi konuları herşeyinüzerinde tutuyor değilim. Lakin inkar edilmemesi gereken şeyler...
  2. farukcagla

Matbaa da grafiker, insan mi makine mi?

@Serkan Baysal xxxxxxxxxxxxxx Serkan bey, ne zamandır bu tümüyle katıldığım yazınıza cevap yazacaktım. Görüşüne katılmadığım kişilere eleştiri yazmaktan, dostlara övgü yazmayı ihmal ettim. Oysa ikisine de aynı değeri ve zamanı vermek lazım. Hep kusurları değil, güzellikleri de görmemiz lazım...
  3. farukcagla

Grafikerlikte usta çırak ilişkisi nasıl olmalı, alaylı mektepli ilişkisi nasıl olmalı

@dusmevsimi Siz bana Faruk bey demişsiniz, ben de size Düş mEvsimi bey veya bayan mı diyeyim? Bu site sanki grafiker arayanlar sitesi değil de gönül arkadaşı arayanların sitesi gibi RUMUZLARLA dolu... Hişşt, aramızda Rumuz GONCAGÜL varmı? Gönül abla soruyor. Sayın Düşmevsimi kardeşim; Beni...
  4. farukcagla

@Melih Yongacı Melih bey, Bu yazınıza matbaada grafik tasarımcı bulundurulabilir, matbaa işletmeleri, reklamcılık işletmeleri gibi çalışabilir, matbaalar grafik tasarım yapabilir diyen matbaacılarımız ne cevap verecekler, bunu merak ediyorum. Bir de rica etsem maliyeci veya hesap uzmanı bir...
  5. farukcagla

@Cengiz Ünal xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Cengiz beyciğim; Ben, İbrahim Tatlıses konusundan bahsederken sizin çektiğiniz tarafa çekmemiştim. Siz anlamak istediğiniz tarafa çektiniz ve nehir başka yataktan aktı. Ben demek istemiştim ki ; Bir grafikerden hem photoshop, hem freehand, hem...
  6. farukcagla

@musss xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Mustafa bey, Önceki mektubumu görmediğinizi düşünerek tekrar yazıyorum İzmire 10 gün içinde geleceğim, matbaanızın adını ve adresini verirseniz sizi ziyaret etmek isterim. Hayırlı işler dilerim. Faruk Çağla xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  7. farukcagla

@Melih Yongacı Melih bey; Önce çok bilgilendiğim ve doyurucu yazınıza teşekkür ederim. Sanıyorum siz; Doğal akışın sağlanmasında izlenmesi gereken yöntem nedir..? sorusuna açıklık getirdiniz. İyi de ettiniz. Geriye şunlar kaldı; - Türkiye'de matbaalar neden grafik tasarımcı bulundurma gereği...
  8. farukcagla

@Cengiz Ünal xxxxxxxxxx Cengiz beyciğim, Şunu önemle belirtiyorum ki alaylı mektepli ayrımında tahsil, eğitim, diploma gibi konuları herşeyinüzerinde tutuyor değilim. Lakin inkar edilmemesi gereken şeyler olarak da görüyorum. Tahsil cehaleti alır merkeplik baki kalır demişler. Biz hem...
  9. farukcagla

@musss xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Mustafa beycim, Verdiğiniz bilgilere teşekkür ederim. Gelecek 10 gün içinde İzmire bir akrabamı ziyarete geliyorum. Adresinizi özel mesaj olarak yollarsanız ziyaretinize gelmeyi düşünüyorum. Saygılarımla F.Çağla
  10. farukcagla

@Arzu Uluırmak xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Evet, problem rekabette değil, haksız rekabettedir. Hep söylerim ucuz olsun kaliteli olsun derseniz kaliteden taviz vermeden fiyatta rekabet edersiniz. Ama ucuz olsun kalitesiz olsun derseniz, taklit mala...
  11. farukcagla

Ben de bu mektuba aşağıdaki cevabı yazdım, Gra-Liste yolladım: Recep bey, Siz kısa yazıları savunurdunuz, ne oldu böyle uzun yazımı okudunuz ve uzunca cevap yazdınız. Sizdeki bu değişikliği hayırlara yoralım. Recep bey; Millet olarak bir komplo ile karşı karşıyayız. Bu kültürsüzleştirme...
  12. farukcagla

Bir ilan görmüştüm; Freehand, Photoshop kullanmayı bilen, yetenekli grafiker aranıyor diye. Bunun üzerine şu aşağıdaki yazıyı yazdım; TASARIM EĞITIMI ALMAMIS, PROGRAM KULLANABILEN, YARATICI (ve YETENEKLI) GRAFIKER ARANIYOR ! Artık grafikerlerde, grafik tasarımcılarda eğitim, okul, mektep...
  13. farukcagla

@Arzu Uluırmak Oğuz Ünal adlı mektepli bir grafiker dostumuz Gra-List group'ta yayınladığı bir mektupta yeni kurs bitiren gençlerin bilgisini HAM, TEHLİKELİ ve HATTA KONTROL altına alınması gereken bir bilgi olarak ifade etmiş, buna sonuna kadar katılıyorum. Hani olmamış hurmanın ağzımızı...
  14. farukcagla

@musss @musss (BU MEKTUBUMU DİKKATE ALINIZ) Sayın Muss, Diğer mektubumun sonunda İstanbulda iseniz gelip bir çayınızı içelim, yüz yüze görüşelim hem de kaliteli baskılarınızı ve tasarımlarını görelim demiştim. Bir yeri düzeltiyorum, matbaanızda tasarımcı çalıştırmadığınızı söylemişsiniz...
  15. farukcagla

@Cengiz Ünal Cengiz bey, ben desinatörlükten anlamam. Anlamadığım konu üzerinde yorum yapamam, fikir öne süremem. Anlamadığım konu üzerinde anlarmış gibi konuşursam cahilliğim ortaya çıkar, boş teneke gibi ötmüş olurum. Ben grafikerim, grafikerlikten anlarım. Grafik sanatı üzerine...
  16. farukcagla

@xblack xxxxxxxxxxxxx Dostlar, sorun ekonomik kriz değildir, sorun kültürel krizdir. Para kültürü yönetirse böyle olur. Kültürün parayı yönetmesi gerekir. Sorun ülkemizin her alanında yaygınlaştırılan kültürsüzlüktür. Kültürsüz sermaye her şeye egemen olmaktadır. Liberalizmin bir...
  17. farukcagla

@Serkan Baysal xxxxxxxxxxxxxx Görüşlerime yakın bir yazıdır. Katılıyorum. Teşekkür ediyorum. Yeryüzünde ilke ve sınırları bu kadar tahrip edilmiş, bu kadar belirsizleştirilmiş ve yerlerde süründürülen, ayağa düşürülmüş bir başka meslek var mıdır, sanmıyorum. Üyeleri bu kadar kandırılmış...
  18. farukcagla

@musss Sayın Muss, Diğer mektubuma ayrıntılı cevap vermişsiniz, bu bakımdan teşekkür ederim. Biraz zahmetli oluyor aramızdaki iletişim, ama oluyor. Mesela bana 102.000 defa anlatıyorsunuz o zaman anlıyorum. Ben de 103.000 defa madde madde cevap yaz, soruları atlama diyorum, siz de 104.000...
  19. farukcagla

@şahrud Ben aynı kanıda değilim. Tasarım ücreti mücellit ücreti gibi değildir. Eğer tasarımcıyı da ciltçi gibi görürseniz yandık demektir. O zaman kesim ücreti, yapıştırma ücreti de dahil olsun. Siz böyle derseniz grafiker hakkını filan savunamazsınız. aynen sömürülmeye devam. Baskı işi...
  20. farukcagla

@musss Sayın Muss, (kusura bakmayın adınızı bilmiyorum, rumuzunuzla hitap ediyorum) Bu kez maddeler halinde cevap vermişsiniz ama sorulara cevap vermemişsiniz. Veya dilediğinize cevap verip dilemediğinize cevap vermemişsiniz. Artık alıştığımız üslubunuzla yine karambol cevaplar vermişssiniz...
Yukarı Alt