Logo'da ne amaçladınız birkaç cümle ile açıklasaydınız keşke. Logo'da renk olayına pek girmemişsiniz bu da çalışmanızı öldürmüş. Ayrıca ilk bakışta çizim hataları görülüyor. Biraz daha düzenlemeye ihtiyacı var bana göre.
Kolay gelsin...
Konusu itibariyle böyle bir kapak çalışması olması normal. Ancak benim aklıma gelenler şöyle; mesela gözleri yukarı alıp ortadaki görseli yine biraz aşağı çekerek "misafir" yazısını da görselin altına yazabilirsiniz. Diğer yazıyı da tek satır olarak kitap isminin altına yazarsanız biraz yer...
Genel olarak iletişimi yansıtan görseller kullanmışsınız bu çalışmanın amacına uygun olmuş. Ancak yukarıda magenta yazıyla yazılmış açıklama okunmuyor yine Ocak-Aralık 2010 yazılmış bilerek mi yazıldı bu ifade yani 1 yılı mı kapsıyor bu bülten?
Diğer bir husus bültenin ismi ingilizce ancak...
Her iki tarafta da sanatçı resminin çerçeve içerisinde olması biraz sanatçıyı ikinci plana itmiş. Gönül şarkıları formatına uygun bir fon ve tasarım olmuş. Firma bilgilerini yazmamışsınız ama genel itibariyle güzel bir çalışma olmuş. Elinize sağlık...
Sayın Gürhan;
Ben matbaacıyım ve bize gelen hazır işler için biz müşterimize şu programda gönder demedik. Hangi programda yaparsa yapsın müdahele gerekiyorsa müşteriye bilgi vererek ya düzeltmesini ya da bizim burada düzeltebileceğimizi söyleyip işi baskıya veriyoruz.
Biz hiçbir müşterimize...
Gerek kapak gerekse iç sayfaları yapabilirim. Ancak anlamadığım Müzik Hoca'nız dergi yapın demiş sen dergi kapağı yapabilecek birisini arıyorsun!..
Yardımcı olabilirim sana...
Hazır PSD çalışmaları kullanılarak yapılmış bir çalışma. Genel itibariyle güzel olmuş diyebiliriz. Ayrıca gerek cümle bazında gerekse kelime bazında tashih edilmesi gereken yerleri var. Mesela "Zeytinyağı" zetyinyağı yazılmış.
Kolay gelsin...
Genel itibariyle güzel bir çalışma fakat bunu hangi sektör de kullanabilirsiniz? Sektör ismiyle birlikte tamamlayıcı olur bence. Bu haliyle çok ham duruyor.
Quark'ı ben yıllardır kullanıyorum eminim uzun bir zaman daha kullanacağım. Ancak indesing Quark, Phtoshop ve Freehand programlarının karışımı diyebiliriz. Öğrenmekte fayda var.
tiff, rgb, cmyk gibi terimler tamamen Photoshop için geçerlidir ve Freehand üzerinden denemeniz yanlış bir yol.
Freehand üzerinde sadece Photoshopta greyscala yaptığınız resim üzerinde renk vermeniz gerekir. Sizin yapmanız gereken şey tiff formatlı resmi phtoshopta açıp cmyk'ya çevirip...
Grafikerler Meslek Birliği'nin kurulma aşamasındaki en önemli unsur "güven"dir. Eğer bunu aşabilir ve üye olacak kişilere bunu anlatabilirsek geriye kalanlar teferruat olur.
Malumunuz bu konuda mahkemelere varan birtakım anlaşmazlıklar oldu ve bu işe gönüllü olanları tabiri caizse ürküttü...
Sayın mektepli ustalarım,
Nihayet konumuzu tartışmaya başladık ve gördük ki aslında bizim sıkıntılarımız ortak yani aynı tastan çorba içiyoruz.
Şimdi ben şunu merak ediyorum? Yukarıda verilen rakamlara göre koskoca Mimar Sinan üniversitesi grafiker yetiştirmek üzere 1 yıl boyunca 20 öğrenci...
Biraz küçük eklemişsiniz ama güzel görünüyor... Elinize sağlık...
Yanılmıyorsam siz logo konusunda ödüllü bir arkadaşımızsınız değil mi? Logo paylaşımlarınızı da bekleriz...
Bu site, giriş yapmanız veya kayıt olmanız durumunda deneyimlerinizi uyarlamak ve içeriği kişiselleştirmek için çerezler kullanır.
Bu siteyi kullanarak, bahsettiğimiz çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz.