Arama sonuçları

1. Tuncer Özkan

Bıçak izine ortalama

Merhaba Ferhat Bey, Hizalama (Align) yaparken anahtar nesneyi kilitleme konusu Freehand'de kaldı. Bu özellik yalnızca FH'ye özgündü. Oysa İllustrator'de hizalama yaparken anahtar nesneyi kilitlemeniz gerekmez. Hizalamanız gereken nesneleri seçtikten sonra, baz almanız gereken nesneyi (yani...
  2. Tuncer Özkan

kimine göre... sözcükler...

@Emine Şahin Teşekkür ederim Emine Hanım.
  3. Tuncer Özkan

@Şerife ERTAŞ @N.FARUKOĞLU @Murat VARDAR Bu zarif mesajlar için teşekkür ederim. T.Ö.
  4. Tuncer Özkan

Sevgi üzerine bir arama yapsak... Google'ın serverleri çöker.. Sevgiyi kalp sözcüğü, kalp organı ile anlatırız; hisseder, hissettiririz.. Cesaret için ise yürek... sözcüğünü, organını kullanırız. Sevmeyen kişi için, ne kalpsiz biriymiş dersiniz. Korkak bir kişi için ise, ne yüreksizmiş...
  5. Tuncer Özkan

Illustrator Sorularınızı Bu Başlığın Altında Toplayalım

@warosh Bunun nedeni, doğru layer'da değilsiniz. Ya da ilgili layerinizin gözü kapalı, yani inaktif durumdadır. T.Ö.
  6. Tuncer Özkan

Windows 7 Freehand PDF sorunu

Merhaba, Acrobat Pro, zaten bir postscript yazıcı olarak görünür. Ayrıca neden bir postscript yazıcı yükleyeseniz ki? Diye merak ettim. T.Ö.
  7. Tuncer Özkan

Photoshop 'PEN TOOL' video ders anlatımı

Şevkini kırmamış olayım, ama keşke askerlik hatıralarını anlatsaydın diyecektim. Fakat gördüm ki henüz 18 yaşındaymışsın. T.Ö.
  8. Tuncer Özkan

corel ile petek çizimi nasıl olur??

Merhaba, @2kral Hemen boynunuzu bükmeyin, tabii ki bunu, bu forumda bilen pekçok grafiker var. Fakat aynı zamanda herkesin işi gücü de var!.Dolaisiyle, öyle hemencecik yanıt alamayabilirsiniz. Üstelik, ikinci mesajınız için aradan birkaç saat geçmiş. Matbaalarda hızlı iş...
  9. Tuncer Özkan

Grafik-tasarım öğrenmek istiyorum nereden başlamalıyım?

Sayın Bortacine, merhaba.. Grafikerlik mesleğine ilgi duyduğunuza göre, buna biryerlerden başlamalısınız. Öncelikle yaş olarak epeyce genç olduğunuzu söyleyebilir, ama bunun bir engel olabileceğini ise sanmıyorum. Hatta bir mesleğe... Herhangi bir mesleğe, bu kadar genç yaşta başlamanın...
  10. Tuncer Özkan

Swatch Kütüphanelerini kalıcı olarak arayüzde nasıl bırakırım

Güncelleştirmeleri tek başına geri almak için bir yöntem vardı. Uzun zamandır böyle işlerle uğraşmadım. Açıkçası, şu anda böyle bir deneyi yapacak durumda değilim. Elimde birkaç ay sürecek bir proje var. Daha sonraları belki bir deney yaparız. Ama şimdi olmaz. AI'yi yeniden kurabilirsiniz...
  11. Tuncer Özkan

Swatch Kütüphanelerini kalıcı olarak arayüzde nasıl bırakırım

Merhaba Kürşat Bey, Doğru tahmin ettiğinizi sanıyorum. Çünkü ben de şu anda 7x64 ve CS5 te çalışıyorum. Yüklemeler sinirimi bozduğu için güncelleştirme yapmıyorum. Bu yüzden persistent bende çalışıyor. Güncelleştirmeler tabii ki işe yaramalı. Ama bilgisayarıma güncelleştirmeleri...
  12. Tuncer Özkan

İllistratör de ebad problemi

Keşke sorunuz biraz daha açık olsaydı.. Acaba nesne ebadını mı soruyorsunuz, yoksa sayfa ebadını mı? Nesne ebadı, serbest büyütme-küçültme için nesne köşesinden siyah ok ile çekiştirerek yapılabilir. Bu işlemi shft tuşuna basılı tutarak yaparsanız, orantılı olarak büyütme-küçültme...
  13. Tuncer Özkan

Illustrator Sorularınızı Bu Başlığın Altında Toplayalım

@ali.t Adobe Illustrator CS5'de Window menüsü içinden açabildiğiniz Document info paneli, kısmen bazı bilgiler verebiliyor. Eğer seçili objeler arasında farklı olanlar, örneğin yazılar, path'ler var ise bunları ayrı ayrı belirtiyor. Toplamını tek kalemde gösteren böyle bir özellik yok...
  14. Tuncer Özkan

Photoshop ile Şaheser yarattı - Alexander Koshelkov

Uzun ve yorucu bir çalışma olduğunu görüyorum. Fakat ışık analizlerinin yetersiz kaldığını hemen söyleyebilirim. Farklı elementlerde farklı gölge ve yansımalar göze batıyor. Özellikle asfalt üzerindeki yansımalar yanlış. Asfalt bu tür yansımalar oluşturmaz. Ayrıca ışığın geliş sertliğine göre...
  15. Tuncer Özkan

Moda dergi

Merhaba, Güzel bir kapak. Derginin logosu, kızın kafasının arkasında mı olsaydı acaba? Ayrıca kapakta yine pek çok şey söyleyeceğim, ama nedense bir türlü grafik tasarıma yoğunlaşamıyorum... T.Ö.
  16. Tuncer Özkan

Dijital Baskı Makinesi

Fakat.... Duvardaki saatin saniye hızına bakılırsa, film biraz hızlandırılmış gibi.. Yanılıyor muyum? T.
  17. Tuncer Özkan

Evinden dergi, kitap tasarımı yapacak indesign kullanan grafiker

Sayın Omayra, Aylardır bu ilanınızı sonuçlandırmamışsınız. Bu kadar süredir ilanınız yayında duruyor. Profil bilgilerinize baktığımda en son Mayıs 11 de foruma gözatmışsınız. Çok merak ediyorum, 6 aydır hâlâ personel bulamadınız mı? Bu ilan sonuçlanmadığı sürece insanlar beklenti...
  18. Tuncer Özkan

Logo ve kartvizit tasarımı yapabilecek nitelikli profesyonel aranmaktadır.

Kapı açık kalmış, sürekli hava akımı var. Buna cereyan ediyor diyoruz. Burada bu ilan sonuçlanmadan durduğu sürece, grafikerler beklenti içinde kalıyor. İlan verenin biraz daha sorumlu olması gerekmez mi? Bu kadar süre içinde mutlaka işini yaptırmıştır. Bedava ilan vermenin keyfine, bir de...
  19. Tuncer Özkan

ayran bardağı tasarımı

Bence de birinci sınıf tasarım ve sunum.. Tebrikler Mehmet Bey. T.Ö.
  20. Tuncer Özkan

Corelde klavye sorunu

Bilgi için teşekkürler Kürşad Bey. T.Ö.
Yukarı Alt