Arama sonuçları

1. Tuncer Özkan

Photoshop'ta Bulutlara Derinlik Verme?

Çiğdem Hanım, Biraz baskı yapmış gibi oldum galiba. Açıkçası bu durumdan rahatsız oldum. Amacım hiç de bu değildi. Fakat, arkadaşımızın konu açarken istediği şey ile geldiğimiz nokta, bana göre çok farklı. Bunu görmemek mümkün değil. Çünkü bulutlara verilen bir perspektif (ki bu konuda...
  2. Tuncer Özkan

Corelde klavye sorunu

Herkese merhaba, Corel Draw'da zoom için F2 tuşu da kullanılabilinir. Örneğin bir çizim yaparken ve çizim sürecini yarıda kesmeden belli bir bölge F2'ye basılınca gelen zoom imleci ile alan tarayarak büyültülebilir. F3 tuşu ise geriye doğru zoom yapar. Ekranı kaydırmaya gelince, yine eğer...
  3. Tuncer Özkan

Mac Hakkında Yardım

Sayın Saucy, merhaba. Öncelikle, ilgimi çektiği için hemen söylemeliyim ki, Adobe Illustrator 100 den fazla sayfayı bir dosya üzerinde üretememektedir. Yani 150 sayfaya zaten çıkamayacaksınız. Ayrıca 100 sayfa olsa dahi ve üstelik sayfalarda içerik olarak ne kadar nesne barındırsanız bile...
  4. Tuncer Özkan

Çiğdem Hanım, merhaba, Diyorum ki, şu konuyu biraz detaylı bir şekilde anlatsanız.. Açıkça söylemek gerekirse yazdıklarınızdan pek birşey anlamadım. Bir örnek üzerinden ve tane tane anlatarak bizi bir güzel bilgilendirseniz.. İyi niyetli çabanıza o zaman şapkamı çıkaracağım. Şimdiden...
  5. Tuncer Özkan

Word ile 3D yapımı.... :))

Önemli bir proje için Word'de 3D operatörleri aranmaktadır. Müracaat içeriye. Not: 4D yapanlar tercih sebebidir.
  6. Tuncer Özkan

canon 60d sorunu

Merhaba, Öncelikle, kapalı bir çekim yapıyorsanız, ışık kaynağınız rafine olmalıdır. Renk ısısı farklı ışık kaynakları kullandığınız zaman, fotoğraftaki renkler kontrolden çıkar. AWB ayarında çekmiş olsanız dahi, bu sorunu makinenin çözmesini bekleyemezsiniz. Bu durumda makine ortalama...
  7. Tuncer Özkan

Mac mi? Pc mi?

Ben de sizin yazılarınızı keyifle okuyorum Murat Bey. Saygılar, sevgiler. T.Ö.
  8. Tuncer Özkan

metal üzerine baskı için hangi makina alıyım ?

Merhaba, Sözünü ettiğiniz böyle bir makine var mıdır, bilmiyorum, ama asit indirme tekniği ile çukur baskılar elde edilebilir. Bazı lazerler ile mikron düzeyinde indirmeler yapılabiliyor. Hatta kesilebiliyor da. Ama 1mm lik bir indirme için bence en uygunu asit indirme. Böylece makine almaya...
  9. Tuncer Özkan

Merhaba, Aşağıdaki yöntem, muhtemelen ihtiyacınızı karşılayacaktır. Ama hemen söyleyeyim, sunduğunuz fotoğraflardaki gökyüzü, sanırım fotoğrafın kendisinde var olan bir durum. Bunun, photoshop ile yapıldığı konusunda tereddütlerim var. Eğer yanılıyorsam lütfen orijinal hallerini de...
  10. Tuncer Özkan

Fotoğrafa Cam Görüntüsü Kazandırmak

@Hasan YILDIZ Hasan Bey, Bu sözünüzle bana iltifat yapmışsınız! Yani kendime durup dururken pay çıkardım.. Yirmi yıldır PS ile cebelleşirken insan ister istemez bir miktar yol alabiliyor. Ama bu deha gerektirmiyor. Yalnızca bilgi. Boş bir zamanımda, PS'de cam, buz, su gibi nesnelerin...
  11. Tuncer Özkan

Transform hakkında bir sorum var

Merhaba, Sorunuzu, anlayabildiğim kadar yanıtlayabilirim. Gördüğüm şekliyle, transform işlemini effect olarak yapmışsınız. Bu, Illustrator'da çok önemli bir özelliktir. Çünkü bu yöntemle Apperance panelindeki fx satırından tıklatarak, yapmış olduğunuz effekte geri dönüş yapabilirsiniz...
  12. Tuncer Özkan

Bu efekti nasıl veriyoruz?

@lusy90 Kardeşim bişi sormam gerek sence kapuskaya ne kadar karabiber koyuyorduk yoksa karabibersiz de yenir mi? T.Ö.
  13. Tuncer Özkan

4025 Türkçe Font "3 Yıllık Arşivim"

fontlarınızın hepsinin Türkçe olmadığını görmüş bulunuyorum. T.Ö.
  14. Tuncer Özkan

Illustrator Sorularınızı Bu Başlığın Altında Toplayalım

Evet, anladım. Bu sorunun nedeni şunlar olabilir: 1. Yüklediğiniz programda export filtresi sorunlu olabilir. Aslında en kaçamak yanıt bu!. Hani doktora gidince doktorun sorduğu ilk soru "sigara içiyor musun?". Eğer yanıtınız "evet" ise, doktor hemen ilk notu verir. 2.Bilgisayarınızın...
  15. Tuncer Özkan

Burada yığınla çizgi görüyorum. Acaba hangisinin sorunlu olduğunu söyleyebilir misiniz? Böylece daha fazla yardımcı olabiliriz. Tuncer ÖZKAN
  16. Tuncer Özkan

Mac mi? Pc mi?

@mtsstss Ve bu hikaye böyle uzayıp gider. Subjektif değerler içeren her konu, tartışmaya açıktır. Tartışalım ama yararlı bir tartışmaysa sonuna kadar gidelim. Hele hele sonuç alacak isek, kesinlikle tartışalım. Her insan, bulundurduğu akıl miktarı ile kendisini haklı bulur...
  17. Tuncer Özkan

Drupa Fuarı

merhaba, Böyle önemli bir fuarda katılımcı olarak yer aldığınız ve yerli üretime katkıda bulunduğunuz için tebrik ederim. Umarım fuar beklenen verimi size sağlar. Tuncer ÖZKAN
  18. Tuncer Özkan

ilistratörde pattern

Merhaba, Illustrator'de pattern yaptığınızda, desen hücrelerinin arasını açmak veya çapraz dizmek diye bir komut yok. Bu yalnızca Corel Draw'da mümkündür. Illustrator'da desen hücrelerinin aralarını açmak için çalıştığınız hücreyi dolgusu beyaz, konturu olmayan bir kare içine koyduktan sonra...
  19. Tuncer Özkan

İndesign'De nesnenin arasındaki boşluğu belli bir mm ye göre ayarlamak ?

@selametalkan Corel Draw'da parametre girerek boşlukları ayarlayamıyoruz. Bu özellik Indesign ve Illustrator'da var. İnşallah Corel X6'ya bunu koymuşlardır. T.Ö.
  20. Tuncer Özkan

Epeyce güldüm. Müşteriniz Pantone diyecek yerde Antony demiş. Biz de de motor ustalarının Westinghouse yerine Mestanhafız demesi gibi birşey.. T.Ö.
Yukarı Alt