Arama sonuçları

1. Tuncer Özkan

uygulanan efek sürekli baska cızımlerede uygulanıyor..?

Benim yaptığım yalnızca espriydi. Yine de gösterdiğiniz tahammül için teşekkürler. Başarılar dileğiyle. Tuncer ÖZKAN
  2. Tuncer Özkan

Formattan Sonra Freehand Sorunları

Merhaba, Freehand MX'in, Windows 7 ile herhangi bir uyum sorunu yoktur. Sözünü ettiğiniz panelleri, panelin iç çerçevesinden tutup sürükleyerek menünün altına sabitleyebilirsiniz. Kolay gelsin. T.Ö.
  3. Tuncer Özkan

Tekrar merhaba, Tabii ki bu işlemi kalıcı hale getirebilirsiniz. Aslında bunu sizin bulup bize de heyecanla anlatmanızı beklerdim ama.. olmadı. Eh, artık birazcık araştırmacı olmanızı bekliyorum sizden. Yine de anlatayım. Daha önce bu durumu düzelttiğiniz yere, apperance penceresinin...
  4. Tuncer Özkan

Merhaba, Apperance panelinin sağ üst kenarında bulunan oku tıklatarak, açılan menüden "clear apperance" komutunu seçerek başınıza bela olan efektlerden kurtulabilirsiniz. T.Ö.
  5. Tuncer Özkan

Autocad dosyasını Corel Draw a aktarmak.

Merhaba, AutoCad'den copy past yerine, doğrudan dxf veya dwg formatlarında Corel'e import edebilirsiniz. Bu yöntemle (dxf ile) koca bir Türkiye haritasını import edip üzerinde Corel'ce çalıştığımı hatırlıyorum. Muhtemelen bu yöntem ihtiyacınızı karşılayacaktır. Kolay gelsin. Tuncer ÖZKAN
  6. Tuncer Özkan

Çizimi küçültürken çizgi kalınlığınıda aynı oranda küçültmek?

Merhaba, Aşağıdaki link, ihtiyacınızı karşılayacaktır. Corel Draw'da nesne ile çizgi arasındaki ilişki Kolay gelsin. Tuncer ÖZKAN
  7. Tuncer Özkan

Günün Ürünü:Pentax X90

Merhaba, Sözünü ettiğiniz kamera, ne yazık ki, SLR değildir. Tipik bir kompakt makinedir. Bunu ben değil, Pentax'ın kendisi söylüyor. Makineye sözüm yok, ama kavramlara biraz daha dikkat edelim. Pentax, sensör boyutunun 1/2,33" olduğunu söylüyor. Yani diyagonal olarak 1 cm'den biraz...
  8. Tuncer Özkan

ismimin Bas Harfini Logo yaptim. Yorumlarinizi bekliyorum

Merhaba, Herhalde Desing derken Design demek istediniz. Bu hatayı bari yurt dışındakiler yapmasa! Mademki kutu açtık, bari biraz da eleştirelim: F harfi daha ziyade E harfi gibi duruyor. Ayrıca fırça ile yazılmış fikri edinecek isek harfin et kalınlığında bazı paralellikler elde...
  9. Tuncer Özkan

Çizim Tekniği (soru)

Merhaba, Öyle sanıyorum ki ödevinizin süresi geçmiş olmalı. Ama yine de Illustrator'de dumanın nasıl yapılacağını anlatayım. 1-Dumanı pen tool ile çizin. çizilebilecek en basit nesne budur. Muhtemelen altından kalkarsınız. Oval dönüşlerde Bezier'den faydalanın. 2-Duman nesnesi seçili...
  10. Tuncer Özkan

Photoshopta animasyon yapmak (yardım)

Merhaba, PS'de elbette animasyon yapılabilir. Elinizdeki oyuncak görselleri dekupe edilerek saydam zeminde layerleştirdikten sonra, time-line'de her karede pupet warp (kukla çarpıtma) tekniği ile oldukça başarılı animasyonlar elde edilebilir. Hatta bununla ilgili video ders...
  11. Tuncer Özkan

Serigrafi Baskı Tekniği...

Merhaba, Serigrafide trikromi baskısı hep ilgi çekmiştir. Özellikle kağıt dışı malzemelere cmyk ile fotoğraf basma fikri, serigrafçinin hayallerini süsler. Pratikte ise epeyce teknik sorunlar vardır. Bunlardan birincisi küçük, örneğin 70lik tram (tram=1cmdeki nokta sayısı) kullanarak...
  12. Tuncer Özkan

Ripiniz ctpinizin hızına uygun mu?

Merhaba, RIP yazılımları (Raster Image Processor), genellikle CTP ile birlikte verilir. Her CTP cihazı, bundle verilen yazılımla optimize edillerek üretilir. RIP yazılımları, postscript lisansına haizdir. Ve nihayet postscript; bir baskı dilidir. RIP; postscript komutlarını, CTP'nin...
  13. Tuncer Özkan

freehand yazıya degrede vermek istiyorum..

Aslında ille de Corel Draw'a kanalize etmek niyetinde değildim. Yalnızca bir hatırlatma yapmak istedim. Freehand'de de işlemi yapabilirsiniz ama dediğim gibi yazıda geriye dönüş yapmak isterseniz, örneğin bir harf hatası yapmışsanız, bunu düzeltmek mümkün değil. O zaman yeniden yapmalısınız...
  14. Tuncer Özkan

photoshopta cmyk siyahini nasil siyah olarak gorebilirim?

Herkese Merhaba, Olası bir yanlışlığı hemen önleme adına, duruma müdahale etme ihtiyacını duydum. Öncelikle, eğer bir dergi sayfası veya çok sayfalı herhangi bir döküman hazırlanıyorsa ve bu döküman şu veya bu şekilde ciltlenecek ise, sağ ve sol sayfanın taşırması farklı olacaktır...
  15. Tuncer Özkan

freehand yazıya degrede vermek istiyorum..

Merhaba, Maalesef, FH'de doğrudan yazıya degrade veremezsiniz. Önce yazıyı konvert etmelisiniz. Bu durumda yazı, grup olarak görünecektir. Bu grubu da ungrup yapınız. Sonra da, yazıya ait bu elemanları (artık yazı değil bu) join yapmalısınız. Şimdi degrade verebilirsiniz. Ama yazıya...
  16. Tuncer Özkan

Adobe Illustrator nasıl bir programdır?

Merhaba, Gürhan Bey, Freehand ile ilgili söylediklerinize aynen katılıyorum. Grafiker, aynı zamanda pratik bir zekaya da sahip olmalıdır. Hızlı hareket etmeli, hızlı karar verebilmelidir. Öyle ya da böyle, grafikerlik zamana karşı yürütülen bir iştir. Program seçerken de hızlı hareket...
  17. Tuncer Özkan

Illustrator Sorularınızı Bu Başlığın Altında Toplayalım

Sayın Mustafa006, Illustrator'de fotoğrafları File>place komutu ile fotoğrafları getirirken, eğer bilgisayarınız yeterince ram olarak güçlü değilse, fotoğrafları linkli olarak getirmek yararlı olacaktır. Böylece fotoğraflar dosya üzerinde fazla yer kaplamayacağı için daha rahat çalışacaktır...
  18. Tuncer Özkan

Illustrator Sorularınızı Bu Başlığın Altında Toplayalım

Sayın Lyras, Illustrator'de dolgu verilmemiş açık uclu nesnelerin detaylarını live paint ile boyama yapamıyoruz. Ancak, açık uclu nesnelere eğer dolgu verdikten sonra edit>live paint>make komutu uyguladığınızda live paint yapabileceğinizi göreceksiniz. Başarılar. Tuncer ÖZKAN
  19. Tuncer Özkan

Corel Draw'da 3D yazı nasıl yapılır?

Merhaba, Video'yu doğrudan Vimeo'da seyredince HD kalitesi yakalanabiliyor. Burada, gördüğünüz ekranın altındaki Vimeo linkini tıklayarak daha net seyretme imkanı var. Hatta videodaki kesilmeler de yokoluyor. Yeni farkettim. T.Ö.
Yukarı Alt