Arama sonuçları

1. Tuncer Özkan

Pişşşt... :)

Murat bey, gülmek istiyorum ama havai hatlarda yalnızca tek kutup vardır. Dolaisiyle bu durumda şamata olmaz. Karikatürist bunu bilmiyor. Şamata olması için yere değmesi gerekiyor. Şimdi bunu niye yazdım ki? Yine herşeye doğrucu yaklaşım şekli bu sefer beni de rahatsız etti. Ama...
  2. Tuncer Özkan

Illustrator Sorularınızı Bu Başlığın Altında Toplayalım

@sevmedeli Tabii ki yardımcı olmak isterim. Öncelikle, muhtemelen bir başka vektörel program biliyorsunuz... ve artık Illustrator'e başlamak istediğinizi varsayıyorum. Bu durumda, temel çizim modellerinden başlayabilirsiniz. Örneğin ben, öğrencilerime önce "su bardağı" çizimi ile...
  3. Tuncer Özkan

Illustrator Sorularınızı Bu Başlığın Altında Toplayalım

Sayın Ongun Akın, merhaba. Eğer projedeki channel'lar, özel renk ayrımı için yapılmış ve bunların herbirine ait path (yol) var ise, o zaman bu path'leri Illustrator'a atarak burada da renk ayrımını yapabilirsiniz. Veya projeye devam edebilirsiniz. T.Ö.
  4. Tuncer Özkan

Yüksek Çözünürlüklü Harita

Sayın Durkheim, Herhangi bir vektörel programda, örneğin Freehand, Corel Draw veya Adobe Illustrator programında hazırladığınız bir harita, pdf yapıldığı zaman böyle görünür. Çünkü çizimleri vektörel yapılır. Oysa Google tabanlı bir harita, fotoğrafa, yani piksellere dayanır. Bu yüzden...
  5. Tuncer Özkan

Ürün Fotoğrafı Çekebilecek Grafiker Aranıyor

@occw Bu sözlerinizdeki haklılık payının yüksek olduğunu içtenlikle kabul ediyorum. Acı olan gerçek; işte bu! T.Ö.
  6. Tuncer Özkan

Dil 'in Kemiği Yoktur, Kuralları Vardır !

@Murat VARDAR şimdilik... T.Ö.
  7. Tuncer Özkan

Ürün Fotoğrafı Çekebilecek Grafiker Aranıyor

Sayın yakala......, Genellikle hiç kimsenin ilanına karşı bir yazı yazmam. Eleştirmem. Fakat ilanınız gerçekten ilgimi çekti. Aradığınız kişiyi belki de bulacaksınız. Ama bu kişi; Hem grafiker, Hem fotoğrafçı, Hem de yazar olacak. Ve siz bu kişiye 1200 TL. maaş vereceksiniz...
  8. Tuncer Özkan

Yaş Ortalaması Grafikerler.org

"I know what it is to be young but you,you don't know what it is to be old" Bildiniz, bu Orson Welles'in ünlü şarkısından bir parça. "Ben gençliğin ne olduğunu bilirim, Ama sen yaşlılığın ne olduğunu bilemezsin." Herşeye rağmen gençlik güzel şey. Tadına sonuna kadar varın. Ama asıl...
  9. Tuncer Özkan

kuşlar

Güzel bir illustrasyon! Kuşlarda neredeyse hiç tekrar yok. Titizliğinizi kutlarım. Yalnız, direklerde ufak bir perspektif hatası mı görüyorum? Ama siz de hep bir hata arıyorsunuz diyeceksiniz... Kimbilir, belki de haklısınız. Başarılar. Tuncer ÖZKAN
  10. Tuncer Özkan

Dil 'in Kemiği Yoktur, Kuralları Vardır !

Konuya ilişkin duyarlılığınız için sizi yürekten destekliyorum Murat Bey. T.Ö.
  11. Tuncer Özkan

1 mm baskı

"Türk Milleti zekidir."
  12. Tuncer Özkan

Dünya'dan ilginç yasaklar!..

Ermeni soykırımı yoktur demek yasaktır. (Fransa)
  13. Tuncer Özkan

Dünya'dan ilginç yasaklar!..

Pencere kenarına çiçek saksısı koymak yasaktır (Türkiye)
  14. Tuncer Özkan

Grafikerler.org Ayvalık'ta

Çok, ama çok güzel bir çalışma olmuş. Emeği geçen herkese teşekkürler. Ayvalık halkına da kucak dolusu sevgi ve selamlar. Bu ne güzel bir espri anlayışı.. En kısa sürede Ayvalık'a gitmeliyim. Funda Hanım, böyle işler bizim gibi seyircilerde alışkanlık yapar. Bakın, şimdiden beklenti içine...
  15. Tuncer Özkan

Canon ve Nikon geyiği :))

"Canon biseksüeldir, Nikon heteroseksüel " Makine parkurumdaki Canon'ları ve Nikon'ları artık aynı dolaba koymasam iyi olacak. T.Ö.
  16. Tuncer Özkan

Tasarıma Başlamışsın! Haydi Hayırlısı Olsun! -Bunu da Okumalısın!

Murat Bey, Bu vesileyle bir hoşgeldiniz diyelim. Tuncer ÖZKAN
  17. Tuncer Özkan

corel x4 inner shadow efekti nasıl yapılır bilen hocalarımızdan yardım bekliyorum.

Sayın Yigitgul0, Corel Draw ile Illustrator'u genel klasmanda değerlendirmedim. Yalnızca inner shadow konusunda karşılaştırdım. Hatta effectler ve 3D konusunda da söylediklerinize katılıyorum. Fakat, her iki programı toplamda karşılaştırıp puanlama yapsanız, farklı sonuçlara...
  18. Tuncer Özkan

corel x4 inner shadow efekti nasıl yapılır bilen hocalarımızdan yardım bekliyorum.

Merhaba, Güzel bir talepte bulunmuşsunuz. Ama ne yazık ki Corel Draw'da Inner shadow yeteneği yok. Bu özellik Adobe Illustrator ve Adobe Photoshop'ta var. Corel Draw'da biraz dolambaçlı bir yoldan inner shadow konusuna yaklaşabilirsiniz. Ama bu da Illustrator'dekini karşılayamaz. Corel...
  19. Tuncer Özkan

grafik kursu TYPE TOOL(YAZI ARACI) ve ÖZELLİKLERİ

Merhaba, Başlıkta belirtmemişsiniz, hatta yazı içinde de bahsetmemişsiniz. Ama anlıyorum ki photoshoptan bahsediyorsunuz. Eğer gerçekten de Photoshop'tan bahsediyorsanız, yazınızda epeyce yanlışınız var. Üstelik sizin bir eğitim kurumu olduğunuzu avatarınızda ve imzanızda belirtiyorsunuz...
  20. Tuncer Özkan

grafikerlik kursları fotoğrafçılık terimleri

@painttenkoptumgeldim Fena mı? Böylece daha bilgili bir hale geldik. Yazan kişi bir pardon demediğine göre zeka düzeyimizi minimumda tutmuş. Üstelik tanımlamalar oldukça yetersiz, hatta yanlış olanlarda var. Hemen gördüğümü söyleyeyim. Rol film, arasında siyah kağıt ile birlikte rulo...
Yukarı Alt