Arama sonuçları

1. Tuncer Özkan

CorelDRAW'da forma (sayfa) bağlama

Mustafa Bey, Dediğinize katılıyorum. Taşırma meselesini ayrı bir konu açarak irdeleyebiliriz. Fakat, montaj yaparken, özellikle sayfaların sırt kısımlarına gelecek yerlere kırım işareti koymamız gerekir. Kırım işareti, tek bir çizgidir ve genellikle noktalar şeklinde gösterilir. Oysa sizin...
  2. Tuncer Özkan

Elimizdekilerin Kıymeti

Burçin Hanım, siz asıl sözdiziminde zenginsiniz. Bir çeşit maden yatağı.. Hem de az bulunanlardan.. Size saygıyla şapkamı çıkarıyorum. Tuncer ÖZKAN
  3. Tuncer Özkan

Huzur Derneği Logo Çalışmaları

Reşat Bey, Oldukça gelişmiş bir uygulama tekniğiniz var. Bunun için tebrik ederim. Fakat asıl olan, bir logo tasarlarken, hele hele bir kurum için logo tasarlarken, kurumun adı ile logosu arasında doğrusal bir ilişki kurmak gerekir. Şöyleki, yaptığınız logodaki su damlası ikonu ile kurumun...
  4. Tuncer Özkan

Rose

Burçin Hanım merhaba, Avatarınızdaki resim siz iseniz, henüz bir hayli gençsiniz. Bu yazıyı buraya alıntılarken yaşadığınız duygulanmalar ise daha ileri bir yaşı işaretliyor. "Ne yani, bu yazıyı içtenlikle kavrayabilmek için benim de yaşlı mı olmam gerekiyor?" diye soruşunuzu hayal ediyorum...
  5. Tuncer Özkan

Hafizeana Süt Tatlıları - Cephe Tabela / İç Mekan Işıklı Tabela / Logotype

Erkin Bey, Güzel bir çalışmaya daha tanık oluyorum. Özellikle, tatlı ile sevgi (kalp ile ikonlaşmış) arasında bağlantı kurmanız, bence çok başarılı. Yalnızca "Süt Tatlıları" yazınızdaki T harfini sağa doğru biraz daha yaklaştırmalısınız. Çalıştığınız programın kerning ayarlarına fazla...
  6. Tuncer Özkan

Ustalarin fikirleri önemli

Sayın Decomix, Hâlâ kılıcımı bilemekle meşgulüm. :-) Ama işinizi görmek umudumu yitirmiş durumdayım. Kılıç kenarda duruyor. Hevesimi başka işlerinize saklıyorum. Sağlıcakla kalın. Abdullah Bey'e buradan bir not: İnternete bağlanma hızı etkileyebilir diyorsunuz. Şu an 10 megabitten bağlıyım...
  7. Tuncer Özkan

CorelDRAW'da forma (sayfa) bağlama

Mustafa Bey, Sunumunuz için teşekkürler. Bunların arasına Corel kullanıcılarını da dahil ederek diyebilirim ki, pek çok grafiker, C. Draw ile montaj yapılabildiğini bilmezler. Sunumlarınıza devam ediniz. Ayrıca, montaj yaparken, kırımları ve kesim yerlerini mutlaka belirtmelisiniz. Böylece...
  8. Tuncer Özkan

Maalesef, ben göremiyorum. Anlaşılan bende bir sorun var. Tanrım, beni baştan yarat! Hem Google Chrome, hem de Explorer'den göremiyorum. Bu gece yeterince uyumadım galiba.. Tuncer Özkan
  9. Tuncer Özkan

CorelDraw X4 Service Pack 1 yayınlandı

Haydar Bey, Yanlış anlamayın, sırf merakımdan soruyorum: Siz Corel Draw'ın 1, 2, 3, hatta 4. versiyonlarını kullandınız mı? Bendeniz 1991 de versiyon 2.01L 'yi kullanmıştım. Hem PC, hem de Mac versiyonlarının tamamı elimden geçti. Nice işler ürettik. Ayrıca Sebograph isimli arkadaş, film...
  10. Tuncer Özkan

Sayın Decomix, Kılıcımı çekmiş, acımasızca eleştireceğim. Ama eğer işi görebilirsem! Lütfen filmi başa sarınız. Yaptığınız yükleme, maalesef görünmüyor. Tuncer Özkan
  11. Tuncer Özkan

Tram....

Sayın Erkin Karataş, Tebrikler! Konuya son derece vakıf olduğunuz besbelli. Detaylı bir şekilde yanıtlamanız, tram konusuna hakimiyetinizi gösteriyor. Gerçekten de, tram bilgisi, günümüzde pekçok grafikerin az bildiği, ama mutlaka bilmesi gereken bir konudur. Bu konuyu film atölyelerine...
  12. Tuncer Özkan

Tram....

50'lik tram, %50 tram, 50 derecelik tram.... 50 rakamını yazarak, tram kavramını üç şekilde niteledik. Peki ne demek bunlar? Ya da en kestirme bir soruyla; Tram Nedir? Hemen diyeceksiniz ki, "eline bir lup (büyüteç) alıp, fotoğrafa yakından bakarsan, gördüğün küçük noktalara tram...
  13. Tuncer Özkan

Offset matbaa makınaları

Sayın Raytamer60, Matbaa makinesi almak istiyorsunuz. Size yardımcı olmak istiyorum. Öncelikle, bir makine almak, ya da tesis kurmak için amaçlarınızı ortaya koymalısınız. Yani neden matbaa kurmak istediğinizi kendiniz iyi bilmelisiniz. Bu iş kârlı mıdır, geleceği nedir vs. Ama bundan da önce...
  14. Tuncer Özkan

Tasarım yalnızca Mac ile mi yapılır?

Tasarım, gerçekten de yalnızca Mac ile mi yapılır? Aslında bir zamanların çok ateşli bir konusu, gelen mesajların nitelik ve niceliğine bakılacak olursa, konuya gençler ya kayıtsız, ya da çekingenler. Arada sırada, o sitede, bu sitede, bazı yerlerde... Mac kullanmak ile; tasarım yapmak...
  15. Tuncer Özkan

Kişisel Portfolio Çalışmalarım

seyo 87'ye, Yeni, başarılı fotoğraflarını heyecanla bekliyorum. Ayrıca, olaya profesyonelce yaklaştığına göre, fotoların yanına çekim ölçeklerini, yani, makine, f-stop, enstantane, objektif od. uzaklığı, vs. gibi teknik bilgiyi de yazarsan, diğer arkadaşlar için de faydalı olabiliriz. Hatta bu...
  16. Tuncer Özkan

Alternatif Reklam Fikirleri‏ :D

Hay Allah! Ben de sizin sanmıştım! Paylaşım için teşekkürler. Tuncer ÖZKAN
  17. Tuncer Özkan

Alternatif Reklam Fikirleri‏ :D

Figen Hanım, Çalışmalarınızın bir kısmı görünüyor. Ama gördüklerim için söyleyeyim: Muhteşem çalışmalar, müthiş bir espri anlayışı... Sizde bir cevher var, inşallah bunun farkındasınızdır... Tuncer ÖZKAN Not: Tarayıcım Google Chrome. Fotoğrafların tamamı neden görünmüyor?
  18. Tuncer Özkan

Kişisel Portfolio Çalışmalarım

Sayın Seyo87, Fotoğraflarınızı siteye aktaralı epeyce bir zaman olmuş. Ama ben yeni gördüğüm için yorum yapmadan geçmek istemedim. Hemen söyleyeyim, gayet başarılı çalışmalar üretmişsiniz. Özellikle "kurgulu fotoğraf"lar çektiğiniz için, reklam fotoğrafçılığınıza yatkın bir üslubunuz var. Ayrıca...
  19. Tuncer Özkan

Yıllara Göre Baba-Kız Diyalogları

Abdullah Bey, Nefis manzum-yazınızı okurken, kız babası olarak içim burkulmadı değil. Ama çok beğendim. Belki bağlantılı sayılmaz, ama yine de anlatacağım: Eskiden, yani çocukken, büyüklerime epey kazık attığımı sanırdım. Ne yalanlar söyler, onları parmağımın ucunda oynattığımı...
  20. Tuncer Özkan

dizgici ve dergici ?

Emine Hanım, Anlatması hızlı, ama süreç o kadar da hızlı sayılmaz yani. Otuz yıllık bir süreçten bahsediyoruz. Bahsettiğimiz tarihler, sizin 3-4 yaşlarınıza denk geliyor.Benim, bilgisayarda iş üretmeye başlayalı da yaklaşık 20-22 yılım olmuş. Corel'in Türkiye'deki ilk kullanıcılarından biri...
Yukarı Alt