Arama sonuçları

1. Tuncer Özkan

Grafik Tasarımcı nedir? Tanımını yapabilirim diyen buyursun...

Sayın Hümeyra Can, Hanımefendi, foruma gösterdiğiniz ilgi için kendi adıma teşekkür ederim. Gerçi hitabınız Faruk Bey'e. Ama ben yine de, size "hoş geldiniz" diyebilme yetkisini, sıradan bir forumdaş olarak kendimde görebiliyorum. Sözdiziminiz ile, belli bir birikime sahip olduğunuzu...
  2. Tuncer Özkan

Kapağı böyleyse, ya içerik?

Merhaba, İşte kitabın ingilizce versiyonunun kapağı: http://www.adobepress.com/bookstore/product.asp?isbn=032157382X burada "FL" konmuş. ama türkçesinde falan filan.. Tuncer ÖZKAN
  3. Tuncer Özkan

CorelDRAW menülerini Türkçeleştirelim...

Merhabalar, 2.01L versiyonu ile Corel Draw'a 1991 veya 92 de başladım. Hangi yıl olduğunu şu an tam olarak hatırlayamadım. İyi niyetli olduğundan kesin olarak emin olduğun bir çalışma ile türkçeleştirilmiş bir versiyondu. Temsilci firma, bizzat kendisi türkçeleştirmişti. Fakat o...
  4. Tuncer Özkan

Film Afişi (Dangerous Bırds)

Emre'ciğim, Böyle hitap etmek içimden geldi. Umarım yanlış olmaz. Benim böyle detaylarla boğuşmama fazla aldırış etme. Çalışma şeklinde müthiş bir potansiyel görüyorum. Bıkmadan, usanmadan devam et. Araştır, oku, "bunu nasıl yapmışlar, ben de yapabilir miyim?" gibi sorularla kendini daha da...
  5. Tuncer Özkan

Film Afişi (Dangerous Bırds)

Sayın Emre Kahraman, Güzel bir çalışma, geliştirilebilmeye elverişli bir teknik. Sizi tebrik etmek istiyorum, ama önce helikopterin ön camındaki insan sliüetini silebilecek misiniz? Ya da acaba siz bunu bilerek mi koydunuz? bir çeşit imza mı? Ayrıca bombalar düşerken hız efekti...
  6. Tuncer Özkan

Türk Grafik Eğitim sistemindeki yanlışlar

Sayın Süleyman Köklü, İçtenlikle aktardığınız samimiyet için yürekten teşekkür ederim. Yaşamın içinden gelen sorunlara, yine yaşamın içinden gelen çözümlerle yanıt vermeliyiz. Elbetteki teorik bir takım tartışmalar, yersiz olarak düşünülemez. Ama kendi kendini yetiştiren, bir yerlere gelmeyi...
  7. Tuncer Özkan

Sayın Erkin Karataş, Böyle diyeceğinizi bilseydim, inanın kitabı satınalırdım. Kitapçıda gördüğünüzde siz de epey güleceksiniz. Hem de acı acı.. Muhtemelen hatayı farketmişlerdir. Benim kızdığım, bile bile bunu dağıtıma vermek. Siz de kendinizi bu konuda biraz aşağılanmış gibi hissetmez...
  8. Tuncer Özkan

Ömer bey, Bu konuyu aktarmak sürekli aklımdaydı. Ama sürekli de unutuyordum. Kitap basılalı, daha doğrusu ben kitapçıda gördüğümden beri iki ay geçti. İlk gördüğümde herhalde ben karıştırıyorum dedim. Zaten nedense önce kendi aklımı sorgularım böyle durumlarda. Çünkü olacak şey değildi. Sonra...
  9. Tuncer Özkan

Merhaba, Medyasoft'un çıkardığı kitaplardan "Adobe Flash CS4 Professional" isimli kitabın kapağındaki ilginç durum dikkatinizi çekti mi? Bant içindeki "Fl" olacak kutuya "Ps" koymuşlar! Yani Photoshop! Tuncer ÖZKAN...
  10. Tuncer Özkan

Türk Grafik Eğitim sistemindeki yanlışlar

Sayın Faruk Çağla, "Türk Grafik Eğitimindeki Sorunlar" başlıklı bir konu açmanız, bence de yerindedir. Hatta, bu foruma yeni katılan ve daha önceki yazılan yazıları yeni yeni okumaya çalışan bendenizin gözlemlerine dayanarak, grafikerlerin kurumsal bir yapılanmasına katkıda bulunmak...
  11. Tuncer Özkan

Grafikerliği NEREDE ve NASIL BİR EĞİTİM alarak öğrendiniz?

Günel Hanım, Sözlerinizden, tartışma ile sataşma arasındaki derin uçurumun ayırdına varmış nadir insanlardan biri olduğunuzu anlıyorum. Kimseyle sataşma gibi bir niyetim, ayrıca kendime ve nihayet forum okuyucularına böyle bir eziyet çektirme amacım olamaz. Pek çok yazıya, son derece...
  12. Tuncer Özkan

Mac mi? Pc mi?

merhaba, Üniversitedeyken, İletişim Teorileri Dersinde saygıdeğer hocamız Prof. Dr. Bener Karakartal, bize bir olayı anlatmıştı. Ünlü bir Amerikan gazetesi ( galiba NY Times), bir anket düzenlemiş. Hergün, gazetenin yanında küçük bir ambalaj içinde ve çamaşır deterjanı vermiş. Hergüne ayrı...
  13. Tuncer Özkan

Grafikerliği NEREDE ve NASIL BİR EĞİTİM alarak öğrendiniz?

Herkese merhaba, Konuya, geçenlerde kaybettiğimiz, Ağa Han Mimarlık Ödülü sahibi Nail Çakırhan'dan bahsederek girmek istiyorum. Ağa Han Mimarlık Ödülü, saygın bir ödüldür. Sanatçının yaptığı işlere bakılarak verilir. Nail Çakırhan'a, Akyaka'da kendi oturduğu ev baz alınarak bu ödül...
  14. Tuncer Özkan

Taraf gazetesi, mizanpajını değiştirdi

Abdullah Bey, merhaba, Taraf Gazetesi'nin yeni tasarımı ile ilgili olarak, iç sayfalarını incelemedim, ama sizin bu iki birinci sayfa örneğinizi karşılaştıracak olursam, "vay canına, amma değişmiş!" dedirtecek fazla bir şey göremiyorum. En belirgin olarak, yazar fotoğraflarının sarı-siyah ile...
  15. Tuncer Özkan

Windows Güncellemelerinde Sıkıntıya Son!

Sayın Admin, Bir forumun, nasıl yönetileceği, yönlendirileceği ve de aydınlatılacağı konusunda yabana atılmayacak bir birikime sahip olduğunuz gün gibi ortada. Sizi tanımıyorum maalesef. Ama konulara karşı yetkinliğiniz ve sözdizimindeki başarınız beni hallice heyecanlandırdı. Sanki uzun bir...
  16. Tuncer Özkan

Offset matbaa makınaları

Sayın Raytamer, Sözünü ettiğiniz matbaa makinesini tanıyorum. Heild. print master di. Yani PM 'ın digital modeli Şimdi öncelikle dijital kavramı üzerinde durmak gerekir. Belki siz biliyorsunuz, ama bilmeyenlere de açıklayıcı olmalıyım. Dijital baskı kavramı, genellikle, Xerox, İndigo...
  17. Tuncer Özkan

Dergi Kapağı Çalışmam

Merve Hanım, Eleştirdiğim için kendinizi "acemi" diye hemen nitelemeyin. Farkındaysanız, ben hep olumsuz yönlerini eleştirdim tasarımınızın. Olumlu yönlerinden hiç bahsetmedim bile.. Bu yüzden gereksiz bir tevazuya kapılmayın. İyi yoldasınız, herşeyden önce eleştiriye karşı duyarlısınız...
  18. Tuncer Özkan

Quark programında yapılan çalışmayı photoshop'a aktarma ( soru )

Merve hanım, QxP'de sayfayı doğrudan doğruya tif veya jpg haline getiremezsiniz. Sayfanızı önce PDF'ye çevirip, daha sonra PS'de bu formatlara çevirebilirsiniz. Ama unutmayın, pdf'yi PS'de açarsanız, sayfanızdaki bütün objeler pikselleşirler. Yani sizin tabirinizle "dağılırlar". Ayrıca, QxP'deki...
  19. Tuncer Özkan

Dergi Kapağı Çalışmam

Merve hanım, Gönderdiğiniz taslak için "İnternet üzerinden online olarak çıkartılan bir dergiye hazırlamış olduğum kapak..." demişsiniz. Öncelikle, basılacak bir dergi için tasarım yapmışsınız. Bana öyle görünüyor. Oysa "internet için" dediğiniz anda, kriterler değişir. Yani bu dergiyi...
  20. Tuncer Özkan

CorelDRAW'da forma (sayfa) bağlama

Ben de size teşekkür ederim Mustafa Bey, Kendi emeğinizi, bilgi birikiminizi yabana atmayın lütfen. Ayrıca sizin gibi mütevazi bir dil kullanan zarif insanların varolduğunu bilmek, bende çalışma, yaşama, faydalı olma arzusu uyandırıyor. Hoşça kalın Tuncer ÖZKAN
Yukarı Alt